12.2. Isännät tylyjä Akaalla

Loimu ei onnistunut lauantaina uusimaan joulukuista ryöstöretkeään Akaalle, vaan isännät olivat tällä kertaa tylyjä ja pitivät kaikki sarjapisteet itsellään selvin 3-0 (25-17, 25-16, 25-15) numeroin. Kuten eränumerot osoittavat, ei voittajasta ollut oikein missään vaiheessa ottelua epäselvyyttä. Kristaps Smits ja Tayeb Einisamarein eivät lauantaina pelanneet lainkaan pienten vammojen vuoksi.

– Akaa sai ottelussa vauhdin päälle tasaisen alun jälkeen. Me ikään kuin pienenimme koko ajan samalla kun kotijoukkue kasvoi silmissä. Meillä on runkosarjan lopussa vielä tärkeitä pelejä edessämme. Sarjan keskikasti on tasainen ja taisteluhampaat on kaivettava esiin, kertoi Loimun Aitor Barreros ottelun jälkeen.

Ottelun alku oli tasainen, mutta kymmenen pisteen kohdilla isännät löysivät kaasupolkimen eikä juurikaan jarrua enää sen jälkeen käyttäneet. Loimun vastaanotto toimi suhteellisen hyvin, mutta hyökkäysrintamalla oli tahmeampaa. Passivastuun kantoi ensimmäisessä erässä Tomi Saarinen ja kahdessa viimeisessä Mauri Kurppa, mutta molemmilla oli samat hankaluudet, kun kuumia hyökkääjiä ei tahtonut löytyä. Akaan puolella vastaanotto oli lähes täydellistä ja passari Saku Tuomivaara pyöritti joukkueen hyökkäyspeliä tehokkaasti.

Kolmanteen erään Barreros vaihtoi Eetu Kulmalan toiseksi yleispelaajaksi Sebastian Pozo Hernandezin paikalle. Kulmala pelasi hyvin ja kirjautti itselleen viisi pistettä. Loimun paras pistemies oli Ali Fazli, mutta hänkään ei yltänyt normaalille tasolleen. Hänelle kirjattiin 12 pistettä, mutta tehoissa hän jäi nollaan.

– Olihan meillä eilen tiukka viiden erän vääntö, mutta ei se tänään kuitenkaan lopputulosta ratkaissut. Akaa-Volley oli vaan selkeästi parempi, kommentoi Kulmala ottelun päätyttyä.