Siirry sisältöön

UUTISET

11.3. Raisiossa sytyttiin kevättunnelmaan – Hurrikaani voitti Siljan Maljan

Loimu ja Hurrikaani päättivät runkosarjansa perjantaina Kerttulan liikuntahallissa Raisiossa ottelulla, jossa ei ollut Mestaruusliigan kannalta enää mitään panosta, vaan ”ainoastaan” paikallisherruudesta jaettava Siljan Malja oli enää voitettavana. Se selvästi kiinnosti joukkueita, sillä ottelusta ei todellakaan tullut lopun odottelua, vaan sekä pelaajien että yleisön syke nousi mukaviin keväisiin lukemiin.

Hurrikaani kirjasi lopulta itselleen 1-3 (20-25, 25-19, 21-25, 22-25) voiton ja kiilasi kalkkiviivoilla Loimun ohi pitäen Loimaalle jo valmiiksi unohtuneen kiertopalkinnon itsellään. Samalla Hurrikaani voi alkaa suunnittelemaan Silja Linen sponsoroiman kauden päätösristeilyn ajankohtaa, kunhan pudotuspelit on ensin pelattu päätökseen.

• Laivareissu on laivareissu, et kyllä se sytyttää. Ei siinä ollut kahta sanaa. Oli kyllä todella yleisöönmenevä matsi. Kyllä varmasti yleisö tykkäsi. Pakko antaa propsit vastustajalle, että hemmetin hyvin puolustivat. Kyllä ihan hiki tuli, kommentoi Hurrikaanin Antti Ropponen.

Ottelun avauserä oli tasainen ja Loimu kavensi tilanteeksi 17-18 Eetu Mäen ässällä. Hurrikaanin päävalmentaja Jussi Heino otti joukkueelleen aikalisän, minkä jälkeen vieraat karkasivatkin 17-22 johtoasemaan ja avauserä oli taputeltu. Toiseen erään Loimun päävalmentaja Aitor Barreros vaihtoi kentälle passariksi Mauri Kurpan ja toiseksi yleispelaajaksi Sebastian Pozo Hernandezin. Vaihdot piristivät Loimun peliä ja Mauri Kurpan myrkylliset lyhyet syötöt johdattivat Loimun toisen erän voittoon. Pitkällä erätauolla parketin valtasivat Loimun juniori- ja joukkueet, joiden perinteinen junnuesittely pidettiin paikallisottelun yhteydessä.

Kolmannessa erässä nähtiin hienoja taistelupalloja. Puolustusten jälkeisissä jatkopalloissa Hurrikaani oli tehokkaampi ja erä näytti menevän jo varsin selvästi vieraille, kunnes Ali Fazli innostui syöttövuorollaan vähän kaventamaan lukemia. Erävoitosta taisteluun asti kiri ei kuitenkaan riittänyt. Neljättä erää Loimu johti puoliväliin asti, mutta sortui sen jälkeen virheisiin, joiden ansiosta Hurrikaani nousi rinnalle. Erän ratkaisuhetkillä vierailta vaihdosta kentälle päässyt Lauri Vanhanan teki muutaman tärkeän hyökkäyspisteen ennen kun vieraiden ykköspyssy Antti Ropponen painoi viimeisen pisteen parkettiin.

• Tänään ei ylletty ihan parhaaseemme. Hurrikaani aloitti tosi hyvin ja torjui paljon. Tasonvaihtelua oli liikaa tänään. Hurrikaani pelasi tasaisemmin. Olemme valmiita pudotuspeleihin. Joukkueemme on nuori ja kokematon, joten meidän pitää oppia käsittelemään painetta. Se on meidän ykkösvastustaja pudotuspeleissä, jopa Akaata isompi. Vastustaja on kokenut ja tietää miten käsitellä paineita. Jos me hoidetaan tämä puoli, niin voimme mennä välieriin, kommentoi Aitor Barreros illan ottelusta ja tulevista puolivälieristä Akaa-Volleyta vastaan.

Perjantai illan ykköspistetykki oli Loimun hakkuri Ali Fazli. Hän teki 26 pistettä, kun Hurrikaanin virkaveli Antti Roponen kirjautti itselleen 23. Loimulaisista Kristaps Smits tuki 16 ja Eetu Mäki 10 pisteelle. Hurrikaanista Luka Marttila ja Mikko Suomalainen tekivät vähän alle kymmenen pistettä.  Ottelun parhaiksi pelaajiksi otteluisäntä Virtasen Maalitehtaan Kimmo Suomi palkitsi hakkurit Fazlin ja Ropposen.

Katso myös: TilastotValokuvatOttelun jälkeiset pelaaja- ja valmentajakommentit