11.4. Loimulle ensimmäinen kiinnitys pronssiin

Loimu haki lentopallon Mestaruusliigan ensimmäisestä pronssiottelusta vierasvoiton, kun Kuopio-hallissa pelattu ottelu päättyi vieraiden 2-3 (25-19, 21-25, 21-25, 25-21, 9-15) juhliin. Näin olleen perjantain toisessa osaottelussa Raisiossa pronssimitalit ovat katkolla Loimulle. Mitalinälkää Loimu-yhteisössä riittää, sillä seuran viimeisin mitali on vuodelta 2010 ja Kerttulassa on viimeksi mitaleita päästy jakamaan vuonna 2001.

Ottelun taso ei noussut korkeimmalle mahdolliselle tasolle oikein missään vaiheessa, kun rytmi oli hyvin katkonaista 45 syöttövirheen vuoksi. Loimu tehtaili näistä virheistä peräti 28. Joukkueen puolustuspelaamisesta ja uhrautumisesta oli kuitenkin nähtävissä, että pronssimitalit kiinnostavat pitkän kauden päätteeksi molempia joukkueita.

Ottelun avauserässä Loimun peli ei vielä käynnistynyt, vaan kuuden syöttövirheen höysteeksi tuli vielä muita virheitä viisi kappaletta. Joukkueen hyökkäysprosentti 26% oli illan vaatimattomin. Sekava erä päättyi sen pirtaan hyvin sopivasti antenniin osuneeseen Sebastian Pozo Hernandezin vasemman käden peippiin, kun Tomi Saarisen passi oli lipsahtanut nelospaikalta pahasti pitkäksi.

Toiseen erään vieraiden kone kuitenkin käynnistyi ja mitalin nälkää alkoi näkyä pelaajien silmissä. Kotijoukkueen päävalmentaja Timo Tolvanen oli pakotettu ottamaan aikalisän jo tilanteessa 3-8. Loimun meno kesti erän loppuun asti. Kolmas erä oli toista tasaisempi, mutta Loimu puristi sen itselleen onnistuen laajalla rintamalla. Toisen ja kolmannen erän voittojen arvoa nostaa se, että Loimu teki niissä kummassakin edelleen yhdeksän pistettä kotijoukkueellekin.

Neljännen erän ratkaisupalloihin saavuttiin isäntien pienessä johtoasemassa, mutta Loimu hivuttautui jo pisteen päähän, kun passari Saarinen torjui virkaveljensä peipin ja tilanteeksi muuttui 22-21. Tolvanen reagoi vieraiden kiriin kutsumalla kotijoukkueen aikalisän viettoon. Heti aikalisän jälkeen Joonas Jokela sortui antamaan Savo Volleylle sen mitä Tolvanen osittain aikalisällään toivoikin, eli aloitussyöttö painui pitkäksi ja erän viides vieraiden syöttövirhe oli valmis. Tämän jälkeen Michael MIchelaun hyökkäys- ja Andrus Raadikin syöttöpisteillä erä paketointiin isännille ja ratkaisu siirtyi viidenteen erään.

Neljännessä erässä neljä pistettä pakkaselle vajonnut Pozo Hernandez sai tehdä viidenteen erään tilaan Eemeli Koukille. Viides erä oli tasainen vähän yli puolen välin. Sen ratkaisu nähtiin Tomi Saarisen syöttövuorolla, kun hän löysi syöttöviivan takaa jyvän juuri viimeisillä mahdollisilla hetkillä. Hyvän syöttövuoron päätteeksi Loimu oli karannut jo 7-13 johtoon ja ottelu oli enää sinettiä vaille. Tuon sinetin pääsi ensimmäisessä ottelupallossa naulaamaan viimeiseen erään irti päästetty Kouki.

Ottelun paras pistemies oli Joonas Jokela, jolle kirjattiin 20 pistettä. Muista Loimun laitureista Väinö Rahko teki 16 ja Pozo Hernandez 9 pistettä. Keskipelaajat Eetu Mäki ja Joaquin Layus tekivät 10 pistettä mieheen.  Savo Volleyn puolelta hakkuri David Kisiel ja yleispelaaja Andrus Raadik tekivät 13 pistettä ja yleispelaaja Michael Michelau 12 pistettä. Joukkueena Loimu onnistui torjumaan 13 pistettä, kun isännät jäivät 7 pisteeseen.

• Tärkeä voitto totta kai. Voitosta pelataan ja vain ne merkkaa näissä peleissä. Siitä lähdetään, että sarja on perjantaina poikki. Olisihan se siistiä päättää kausi mitaliin. Oltiin runkosarjassa kolmansia, niin olisihan kiva ansaita mitali ja osoittaa ettei ollut pelkkä suonenveto tuo runkosarja, kommentoi Loimun parhaan pelaajan palkinnon pokannut Jokela.

Pronssiottelusarja jatkuu perjantaina Raisiossa ja on katkolla Loimulle. Jos Savo Volley vie perjantain ottelun nimiinsä, ratkaistaan pronssimitalien kohtalo heti seuraavana päivänä Raisiossa.

KATSO MYÖS: TilastotRuudun matsikoosteLehdistötilaisuus