Siirry sisältöön

UUTISET

7.4. Loimun tie vei pronssiotteluun

Pitkäperjantaina ei nähty Akaa Areenalla pitkää lentopallo-ottelua, vaan Raision Loimu joutui tunnustamaan Akaa-Volleyn paremmakseen jo kolmen erän taistelun jälkeen luvin 3-0 (25-22, 25-23, 25-16). Näillä luvuin Akaa-Volley varmisti hienosta ja tunteikkaasta välieräsarjasta seurahistoriansa ensimmäisen finaalipaikan, kun taas kaikkien aikojen menestynein lentopalloseura Loimu saa hakea palkintokaappiinsa täytettä pronssiotteluiden kautta. Jos Suomen Cupia ei lasketa, niin Loimulla on 2000-luvulta yksi mestaruus ja yksi pronssi ja näistä meriiteistäkin tuoreempi on jo 13 vuotta vanha, joten nälkää oranssi-mustalla yhteisöllä riittää vielä kauden viimeisiin ratkaisupeleihin hetkellisestä pettymyksestä huolimatta.

 

Loimun esitys ratkaisevassa ottelussa oli jotenkin pehmeä eikä vierailijoilta löytynyt tällä kertaa johtajaa, joka olisi ottanut joukkueensa reppuselkään. Loimu oli jokaisella osa-alueella askeleen jos toisenkin takamatkalla eikä itseluottamuskaan näyttänyt olevan aiempien kohtaamisten tasolla, kun joukkue oli asetettu selkä seinää vasten ennakkosuosikin kotiluolassa. Ottelun avauserä eteni tasaisesti ihan viimeisiin palloihin asti, mutta tilanteen 23-22 jälkeen taistelu hiipui Loimun kahteen virhesuoritukseen. Toinen erä oli pisteiden valossa vielä tasaisempi, kun isännät vievät sen 25-23. Erän viimeinen pallo jätti loimulaisittain vähän jossiteltavaa, sillä tv-lähetyksen pysäytyskuvankin perusteella päätuomari Kenneth Aro olisi voinut yhtä hyvin jättää viheltämättä Joaquin Layuksen lyöneen vastapalloa verkon väärältä puolelta. Kun tuollainen virhe vihelletään, pitäisi tuomarilla olla siitä täysi varmuus, joka muuten erittäin hyvin tuominneella ja ottelua johtaneella Arolla sitten varmasti olikin.

 

Pitkällä erätauolla Loimun energinen ja äänekäs kannattajajoukko elätteli toiveita ihmenoususta, mutta pääsiäisen ihmeet jäivät toteutumatta ja kolmas erä oli isäntien näytöstä. Loimun pelistä on vaikea nimetä mitään yhtä tai kahta sakannutta osa-aluetta, sillä perjantaina millään osa-alueella ei oltu omalla tasolla. Liberon johtama vastaanotto ei ollut riittävällä tasolla, ratkaisuhetkien passivalinnat eivät ehkä aivan onnistuneet ja hyökkääjien ratkaisut olivat ajoittain omituisen pehmeitä. Näistä kumuloitui ero, joka näkyi ottelun päätteeksi tulostaululla. Jossiteltavaa jäi myös vaihtopelaajien hyödyntämisessä, sillä havattuihin ongelmiin ei juuri kokeiltu löytää ratkaisuja vaihtopenkin puolelta vaan ottelu meni läpi sormien vähän samaa rataa alusta loppuun asti.

 

  • Noiden kahden ensimmäisen erään loput meni hiukan hermoilun piikkiin. Ei vaan riittänyt keskittyminen. Akaa ansaitsi voittonsa – ei siinä mitään, harmitteli Loimun päävalmentaja Mika Rantanen.

 

Kaikki pelaajat jäivät perjantain kolmieräisessä melko vaatimattomiin pistesaaliisiin. Ottelun isoimmat pisteluvut kirjauttivat Loimun Joonas Jokela ja Akaa-Volleyn Greg Petty, joille kirjattiin 12 pistettä mieheen. Heistä pisteen pienempään saaliseen pääsivät isänniltä Ali Fazli ja Sauli Sinkkonen. Loimun puolella toiseksi paras Väinö Rahko kooksi 9 ja Eetu Mäki 8 pistettä. Loimulaisista Mäki jäi 6 pistettä teholukemissa plussan puolelle, mutta kaikki muut kirjauttivat vain joko yhden tai kahden pisteen verran plussaa tai jäivät pakkaselle.

 

Akaa-Volley jatkaa siis kauttaan finaaleissa taistelleen Mestaruusliigan kirkkaimmasta mitalista. Loimun tie vie sen sijaan pronssiotteluun, jonka vastustaja ja otteluaikataulu selviää lauantaina, kun VaLePa ja Savo Volley iskevät viidennen välieräottelun Sastamalassa.

 

KATSO MYÖS: TilastotRuudun matsikooste

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o RajuLive Oy
Hiidenkatu 7 G
20360 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös