12.1. Loimu syttyi paikallispelissä kahdesti

Lentopallon Mestaruusliigan odotettu Lounais-Suomen kolmas paikalliskamppailu jouduttiin pelaamaan ilman yleisöä, mutta se ei kotijoukkue Raision Loimun menoa lopulta hidastanut, vaan oranssipaidat kukistivat vieraaksi saapuneen Tuto Volleyn suoraan 3-0 (25-18, 25-16, 26-24). Loimu piti näin Mestaruusliigan ja Siljan Maljan täyden pistepotin Raisiossa ja nousi kolmen pisteen ansiosta sarjataulukossa 5. sijalle ohi Hurrikaanin ja Hurmoksen.

• Tuto valitsi väärän päivän pelata. Kun ottelun siirrosta alettiin keskustelemaan, he suostuivat vain tähän päivään, jonka ympärillä meillä on otteluruuhkaa. Maaliskuussa olisi ollut molemmille hyvin sopiva rauhallinen viikonloppu. He halusivat kohdata meidät väsyneinä, mutta se oli virhe, kommentoi Loimun päävalmentaja Aitor Barreros.

Loimu lähti otteluun viime otteluista tutulla kokoonpanolla, mutta sillä muutoksella että toisen yleispelaajan paikan otti Väinö Rahkon sijasta Sebastian Pozo Hernandez. Isännät olivat heti alusta hyvin latautuneita ja palo paikallispelin voittamiseen näkyi silmistä. Tuton päävalmentaja Ruslan Zhbankov herätteli joukkuettaan aikalisällä tilanteessa 16-9, mutta se ei auttanut, vaan avauserä päättyi kun syöttövaihtoon tulleen Eetu Kulmalan leijasyöttö nousi Tuton vastaanotosta vastapalloksi, jonka Tayeb Einisamarein niittasi parkettiin.

Toisen erän alussa Loimun keskitorjuja Eetu Mäki soitti alkusävelet, jonka jälkeen isännät pääsivät pelaamaan suht tuvallisessa johtoasemassa koko loppuerän. Tuto yritti erän loppupuolella hakea vaihdoilla piristystä peliin, mutta pelin kääntäjiä ei penkiltä löytynyt.

Kolmas erä näytti siltä, että toisen erän jälkeinen pitkä erätauko kääntää jälleen ottelun kulun. Paitsi että pitkää erätaukoa ei edes yleisön puuttumisen vuoksi ollut, mutta ilmeisesti pieni otteen käsistä luisuminen kuuluu toisen erän jälkeisiin tapahtumiin lentopallossa. Tuto johti erää aina tilanteeseen 21-21 asti, jolloin Loimu nousi Ali Fazlin hyökkäyspisteellä ensimmäistä kertaa johtoasemaan. Heti perään Tayeb Einisamarein pudotti ässäsyötön verkkonauhan kautta parkettiin ja Loimu roihahti liekkeihin vahvan ottelun alun jälkeen toistamiseen. Tuto nousee vielä rinnalle, kun Mauri Kurpan hyppysyöttö painui yli takarajan tilanteessa 24-22. Tasatilannetta lähemmäs erävoittoa Tuto ei kuitenkaan päässyt, vaan Sebastian Pozo Hernandezin ässä päätti erän ja ottelun lukemiin 26-24.

• Me pelattiin todella hyvä torjunta- ja puolustusottelu. Tappotorjuntoja on vain kolme, mutta vaimensimme paljon hyökkäyksiä ja siksi heidän hyökkäysteho on alhainen. Meillä taas vaimennukset mahdollistivat puolustuksen ja sen jälkeiset hyökkäykset, joissa olimme tehokkaita, kehui Barreros.

Ottelun isoimman pistesaaliin kokosi Mestruusliigan pistepörssin ykkönen, eli Loimun hakkuri Ali Fazli, joka kirjautti 16 pistettä. Yleispelaaja Kristaps Smits jäi vain yhden pisteen pienempään saaliiseen. Hyviä otteita illasta toiseen esittävä keskitorjuja Eetu Mäki palkittiin kotijoukkueen parhaaksi ja hän tekikin hyvällä 78% hyökkäysteholla 10 pistettä. Tutosta ex-loimulaiset yleispelaajat Ossi Rumpunen ja Eemeli Kouki tekivät 9 pistettä mieheen.

• Ei tapeltu niin että oltaisiin voitu voitosta pelata. Vähän varovaista oli. Tuolla vastaanotolla olisi pitänyt pystyä haastamaan Loimu paremmin. Hyökkäyspäässä hävittiin etenkin kaksi ensimmäistä erää. Viimeisessä saatiin vähän juonesta kiinni, harmitteli Ossi Rumpunen entisessä kotihallissaan tappion jälkeen.

Loimun ottelut jatkuvat lauantaina kotikentällä, kun Etta saapuu vierailulle Raisioon. Tämäkin ottelu joudutaan pelaamaan tyhjille katsomoille. Ottelun isäntänä toimii Raision kaupunki.

KATSO MYÖS: TilastotValokuvatTallenne pelaaja- ja valmentajakommenteista