9.1. Loimu taisteli täydet pisteet Hurmokselta

Tyhjässä Kerttulan liikuntahallissa Raisiossa iskettiin kahden tappioputkessa olleen joukkueen Mestaruusliiga-ottelu, kun kahden tappion Loimu sai vieraakseen neljän tappion Hurmoksen. Kotijoukkue Loimu onnistui lopulta vaikean alun jälkeen saamaan hurmoksen päälle ja katkaisi oman tappioputkensa venyttäen Hurmoksen vastaavan jo viiden ottelun mittaiseksi lukemin 3-1 (22-25, 25-22, 25-20, 25-23). Täyden pistepotin myötä Loimu nousi sarjataulukossa sijalle 6. vain yhden pisteen päähän 5. sijalla olevasta Hurmoksesta.

Hurmos marssitti ottelun avausseitsikkoon kolme uutta pelaajaa edellisillan otteluun verrattuna, kun muun muassa viimeaikoina erinomaisia otteita esittänyt toisen polven liigapeluri Markuss Cielavs ja hakkuri Eetu Häyrinen palasivat avaukseen. Loimu taas lähti samalla seitsikolla, jolla se pelasi pääosin Ducksia vastaan lauantaina.

Hurmos tuli otteluun ryminällä ja Aitor Barreros herätteli joukkuettaan aikalisällä jo tilanteessa 4-10. Herättelystä ei kuitenkaan ollut merkittävää apua, vaan Hurmos jatkoi vahvaa pelaamista Eetu Häyrisen ja Jere Heiskasen johdattamana. Erän lopussa Loimu pääsi hiipimään muutaman pisteen päähän, kun ensin Tayeb Einisamarein torjui pisteen ja heti perään Eetu Mäki syötti ässän, mutta lopulta erä päättyi Ali Fazlin epäonnistuneeseen aloitussyöttöön.

Toisesta erästä alkaen Loimu sai Hurmoksen syyskauden ykköspelaaja Heiskasen paremmin kuriin ja Häyrinen jäi vähän yksin vieraiden pistetehtailussa. Loimu taas hyökkäsi tehokkaasti sekä keskitorjujien että hakkuri Ali Fazlin kautta ja kuittasi toisen erän itselleen.

• Tilastoista katsotaan usein vain ässiä, mutta Mäen Eetu oli ensimmäinen meiltä, joka sai Heiskasen vaikeuksiin vastaanotossa. Samoin torjunnasta katsotaan vain tappotorjuntoja, mutta meidän pitää ymmärtää vaimennusten ja niiden jälkeisten vastahyökkäysten tärkeys. Mäki tekee tätäkin erittäin erittäin hyvin, kehui Barreros nuorta keskitorjujaansa ottelun jälkeen.

Kolmas erä eteni tasatahtia piste pisteeltä, kunnes vaihdosta toisessa erässä kentälle päässyt Sebastian Pozo Hernandez nosti kaksi ässääkin sisältäneellä syöttövuorollaan Loimu eräpalloon tilanteessa 24-19. Eräpallon löi lopulta parkettiin Kristaps Smits, joka oli muutenkin seitsemällä pisteellään yksi erän hahmoista. Neljännessä erässä yksin jäänyt Häyrinen ei pystynyt venyttämään ratkaisua viidenteen erään, vaan Loimu nappasi tasaisen erän Ali Fazlin johdolla. Iranilaishakkuri sai myös kunnian iskeä illan viimeisen pisteen parkettiin.

• Tämä olisi varmaan ollut yleisöllekin ihan hyvä peli. Ihan laadukas. Meiltä pitkästä aikaa pikkuisen parempi esitys. Loimu on kova hyökkäysjoukkue, mutta pystyttiin haastamaan heidät siinä, kommentoi Eetu Häyrinen.

Ottelun paras pistemies oli 26 pisteen Fazli, jonka teholukemakin oli mukava +20. Toiseksi parhaina pistemiehinä kunnostuivat Kristaps Smits ja Tayeb Einisamarein, mutta joukkueen päävalmentaja Aitor Barreros korosti ottelun jälkeen myös Eetu Mäen 71% hyökkäystehoa ja hyvää syöttö- ja torjuntapeliä, vaikkei se aina suoraan tilastopaperissa näykään. Pohjan Loimun tehokkaalle hyökkäyspelille loi libero Kyle Dagostinon (77%) johtama vastaanotto.

• Erittäin tärkeä ottelu meille senkin jälkeen mitä eilen tapahtui Helsingissä. Pelasimme huonosti ja hävisimme. Aloitimme tänään samaan tapaan, mutta saimme käännettyä tänään pelin ja löysimme oman tasomme. Olimme aggressiivisia ja aloimme syöttämään paremmin. Saimme heidän parhaan pelaajan ongelmiin syötöillämme ja sitä kautta Heiskanen saatiin ulos hyökkäyksestäkin, myhäili Barreros.

Vieraiden paras pistemies oli hakkuri Eetu Häyrinen, joka teki 23 pistettä tehoin +15. Yleispelaajat Jere Heiskanen ja Markuss Cielavs tekivät 14 ja 12 pistettä, mutta kumpainenkin jäi tehoissa vaatimattomiin lukemiin.

• Aika pienen marginaalin peli. Jos vertaa vaikka eiliseen, niin oli paljon laadukkaampaa lentopalloa. Tultiin hyvin ryminällä mukaan ja hyökättiin tehokkaasti. Hyökkäyspelaaminen on ajoittain ollut treenisalilla toimivaa, mutta sielläkin se ailahtelee ja se on luonnollista että se ailahtelee silloin pelaamisessakin, harmitteli vieraiden päävalmentaja Matti Alatalo.

Katso myös: TilastotValokuvatMediatilaisuustallenne –