15.1. Loimu puristi rutiinivoiton Ettasta

Loimu nappasi viikon toisen puhtaan kotivoiton, kun Lentopalloseura Etta teki erävoitottoman retken etelään. Ettan viikonlopun oli tarkoitus jatkua vielä sunnuntaina Sastamalassa, mutta VaLePan koronatilanteen vuoksi ottelu siirtyy hamaan tulevaisuuteen. Ettallakin oli omat haasteensa korona-tilanteesta johtuen ja joukkue oli matkassa vain 9 pelaajan voimin, joista yksi oli 2011 liigauransa lopettanut yleispelaaja Teppo Heikkilä. Vuonna 2015 osaksi kautta Tiikereitä auttamaan tulleelle Heikkilälle Kerttula on tuttu paikka, sillä hän pelasi oranssipaidassa kausina 2003-2005 ollen voittamassa Loimun viimeisintä mestaruutta, eli Suomen Cupia vuonna 2004.

• Puolentoista viikon valmistautuminen oli aika nopea, mutta ihan mukava palata. Kun tuollainen mahdollisuus tuli, niin ajattelin vetäistä vielä pelikengät jalkaan.  Huomaa että tuo pelitempo vaatii vielä aika paljon töitä. Joukkueeseen olen päässyt hyvin sisään. Meillä on hyvä pelisysteemi, siihen vaan paremmin sisään ja kiinni, niin kyllä se siitä, kommentoi Helsingin jäähallissa Loimun paidassa aikoinaan Suomen Cupin mestaruutta juhlinut Heikkilä.

Etta vei avauserää virheettömällä pelaamisella hakkuri Janne Marttilan johdolla ratkaisuhetkille asti, mutta Loimu sai erän loppuhetkillä hyökkäystehonsa kuntoon ja puristi lopussa rinnalle ja ohi. Toinen erä Loimun vahvaa näytöstä ja tuli isännille varsin selvin numeroin. Myös kolmas erä näytti tulevan selvin numeroin isännille, kunnes Etta löysi lopussa kirivaihteen ja nousi Eetu Pennasen kolmella peräkkäisellä ässällä hengittämään isäntien niskaan. Loimu löysi kuitenkin lopussa Kristaps Smitsin johdolla tarvittavat ratkaisut ottelun katkaisemisen suoraan kolmessa erässä luvuin 3-0 (26-24, 25-13, 25-23).

• Tänään tärkein asia oli ottaa kolme pistettä ja vielä suoraan kolmessa erässä. Meillä on seitsemän peliä viidessätoista päivässä. Pelaajat ovat hyvässä kunnossa ja asenne on hyvä. Pelaamme hyvin, mutta tänään näytimme kahdet kasvomme – hyvän toisessa erässä ja kolmannen alussa ja huonon ensimmäisessä erässä ja kolmannen lopussa. Meidän pitää oppia katkaisemaan ne hetket kun alkaa tulla virheitä, pohti Loimun päävalmentaja Aitor Barreros ottelun jälkeen.

Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Ali Fazli, joka teki 24 pistettä. Otteluisäntä Raision kaupungin kotijoukkueen parhaaksi pelaajaksi valitsema Kristaps Smits teki 17 pistettä ja vastaanotti 64% tarkkuudella. Loimu nappasi kolmessa erässä yhteensä 10 torjuntapistettä Ettan yltäessä vain 2 torjuntaan. Ettasta isoimman pistesaaliin kokoksi joukkueen parhaaksi pelaajaksi valittu hakkuri Janne Marttila. Hänelle merkattiin 13 pistettä ja Eetu Pennaselle yksi vähemmän. Liigakentille palannut Heikkilä teki 5 pistettä.

KATSO MYÖS: TilastotValokuvatVideotallenne ottelun mediatilaisuudesta