13.11. Otteluraportti: Akaa-Volley haki täyden pistepotin Raisiosta

Loimun keväiset lentopallon Mestaruusliigan runkosarjan jälkeiset haaveet pudotuspelien kotiedusta kokivat kolauksen kotikentällä, kun sarjassa neljäntenä oleva Akaa-Volley haki täyden pistepotin Raisiosta luvuin 0-3 (12-25, 18-25, 21-25).

Vierailijat aloittivat ottelun Kerttulan liikuntahallissa tehokkaasti ja Loimu oli nyrkkeilytermein köysissä heti ottelun alusta alkaen. Loimu erän ainoita omia pisteitään vieraiden ehdittyä jo eräpalloon tilanteessa 9-24. Toinen erä oli vähän ensimmäistä tasaisempi, mutta Loimu oli koko ajan muutaman pisteen takamatkalla. Kolmannessa erässä Loimu syttyi taistelemaan erävoitosta, mutta vieraat löivät isännät kanveesiin hakkuri Urpo Sivulan johdolla. Hän tehtaili päätöserässä 10 pistettä ilman yhtään virhettä.

• Olen iloinen tuloksesta ja kolmesta pisteestä täältä. Vastustajalla oli viime viikonloppuna rankka reissu pohjoiseen. Ymmärrän mikseivät he olleet tänään ihan parhaimmillaan. Meidän pelaajat halusivat kovasti voittaa eikä ote herpaantunut edes selvissä tilanteissa. Kolmannessa erässä Loimu piristyi ja tuli hyviä palloralleja, mutta me hoidimme homman hyvin, kehui Akaa-Volleyn päävalmentaja Oliver Lüütsepp.

Loimun kokoonpanosta puuttuivat toistaiseksi sairastuvalla olevat Joel Laakso ja kepeillä hallin käytävillä liikkunut Eetu Mäki. Akaa-Volleyn valmentaja Oliver Lüütsepp kokeili ensimmäisen kerran peluuttaa samanaikaisesti molempia tähtihakkureitaan. Maajoukkueestakin tutuista miehistä Sivula pääsi omimmalle paikalleen kun taas Joni Mikkonen otti haltuunsa varmoin ottein toisen yleispelaajan paikan.

Ottelun ylivoimainen pistekuningas oli  Urpo Sivula, joka teki 24 pistettä tehoin +20. Vieraista Panu Pitkänen ja Joni Mikkonen tekivät 8 pistettä mieheen. Loimusta eniten pisteitä teki Tamir Hershko, mutta hänenkään 8 pisteen saaliissa ei ollut hurraamisen aihetta. Hakkuri Windson Ferreira teki yhden ja keskitorjuja Blake Leeson kaksi pistettä vähemmän. Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin otteluisäntä Ekopartnerien toimesta Akaa-Volleylta Urpo Sivula ja Loimulta Blake Leeson.

• Ensinnäkin hienoa että on vierasfaneja mukana. Se on hienoa lentopallokulttuuria. Tämä oli meille ”reality check”. Tämä on meidän taso tällä hetkellä – 3-0 Akaata vastaan kotona. Ei pidä kaunistella yhtään, vaan olla faktojen edessä rehellisiä. Tarkoitus on tehdä tulevina kuukausina niin paljon töitä ja muuttaa asioita sekä yksilöllisesti että joukkueena, että numerot ovat eri tavalla keväällä, kommentoi Loimun päävalmentaja Kasper Vuorinen.

KATSO MYÖS: TilastoValokuvatOranssiaVoimaa -energiapisteet

Ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa ottelua kommentoimassa Akaa-Volleysta Voitto Köykkä ja Oliver Lüütsepp sekä Loimusta Avery Aylsworth ja Kasper Vuorinen.