UUTISET

17.11. Otteluraportti: Hurmos laannutti Loimun

Loimu menetti lentopallon Mestaruusliigassa voiton ja kaksi tärkeää sarjapistettä Karelian Hurmokselle, joka jätti voitollaan sunnuntaina Raisioon saapuvan Team Lakkapään yksin sarjataulukon jumbopaikalle. Ottelun loppunumeroiksi kirjattiin 3-2 (19-25, 25-16, 25-22, 29-31, 15-13) kotivoitto.

Loimu aloitti ottelun vahvasti ja Trent O’Dean neljä peräkkäistä pistettä verkolla nosti vieraat jo 4-7 johtoon. Isännät kuitenkin heräsivät otteluun ja hakkuri Ville Louhelan liki vastaavalla henkilökohtaisella putkella Hurmos nousi tasoihin. Erä eteni loppuun asti suht tasaisena, mutta sen lopussa Loimu puristi voittoon tarvitut pisteet. Toiseen erään Loimun vastaanotto romahti ja Hurmos vähensi virheiden määrää. Virheiden vähentämisen lisäksi Hurmos hyökkäsi toisessa erässä todella tehokkaasti Ville Louhelan johdolla. Pitkälle erätauolle lähdettiin tasatilanteessa.

Kolmas erä alkoi tasaisesti, mutta tilanteessa 12-11 Loimulle sattui harvinainen rotaatiovirhe omalla syöttövuorollaan, kun kentällä olleet pelaajat olivat väärässä järjestyksessä. Heti perään Hurmos torjui Kasimir Vuorisen hyökkäyksen ja Kasper Vuorinen kutsui joukkueensa aikalisälle tilanteessa 14-11. Loimu nousee uudestaan isäntien iholle, kun Vuorinen torjuu yksin Louhelan ja heti perään Windson Ferreira torjui Bjarne Huusin. Tasatilanteessa 22-22 oli Hurmoksen vuoro virittää kuvioitaan aikalisällä. Aigars Birtzulis saikin kuviot hiottua sellaiseen vireeseen ettei Loimu saanut erässä enää pistettäkään.

Neljännen erän alku lupaili jo täyttä pistepottia isännille, kun Kasper Vuorinen joutui käyttämään jo toisen aikalisänsä tilanteessa 5-1. Loimu syttyi kuin syttyikin vielä liekkeihin ja siirtyi ensimmäisen kerran erässä johtoon tilanteessa 12-13. Loimu pääsi syöttämään ensimmäistä eräpalloa tilanteessa 21-24, mutta Tamir Hershkon syöttö päätyi puoleen väliin verkkoa. Tämän jälkeen jo varmalta näyttänyt erävoitto ja vähintään yksi sarjapiste sai ylleen mustia pilviä, kun isännät eivät suostuneet antamaan periksi. Vasta Loimun yhdeksäs eräpallo toi toivotun tuloksen Blake Leesonin torjuessa erän päätöspisteen tilanteessa 29-31.

Jo neljännessä erässä vahvaan vireeseen päässyt ja yleispelaaja Mikko Räsänen oli viidennen erän alun ykköshahmoja, kun isännät karkasivat 4-1 johtoon hänen hyökkäyksillään. Loimu oli koko erän takaa-ajajan roolissa ja nousi ensimmäistä kertaa vain yhden pisteen päähän Hurmoksesta Windsonin torjunnalla tilanteessa 12-11. Erän loppuun asti mentiin piste pisteeltä ja viimeiseen pisteen tehtaili Ville Louhela Loimun torjunnan käsistä.

Ottelun parhaat pistemiehet löytyivät isäntien riveistä, joista hakkuri Louhela teki 28 ja yleispelaaja Räsänen 24 pistettä. Loimun laitamiehet eivät olleet Joensuussa erityisen hyvällä päällä ja he jäivätkin kauas kotijoukkueen virkaveljien pistesaldoista. Tasaisessa loimulaisrintamassa Windsonille kertyi 16, Vuoriselle 15 ja Hershkolle 13 pistettä. Loimun onnistujat löytyikin keskiosastolta, kun Trent O’Dea teki 16 ja Blake Leeson 13 pistettä. Joukkueenakin Loimu oli torjunnassa isäntiä parempi luvuin 17-14, mutta kaikilla muilla isännät vetivät pidemmän korren. Loimulla on nyt viikko aikaa hioa kuvionsa kuntoon, kun seuraava ottelu isketään vasta ensi viikon sunnuntaina, jolloin Raisioon saapuu vieraaksi Team Lakkapää Rovaniemeltä.

KATSO MYÖS: Tilastot

Loimu_logo_vaaka_PMS144

Raision Loimu ry
Keonkatu 5, 21200 Raisio

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi