Siirry sisältöön

UUTISET

13.5. Päävalmentaja Ibizalta Raisioon

Yllättäen ilman päävalmentajaa jäänyt Loimu on löytänyt uuden päävalmentajan tulevalle Mestaruusliiga-kaudelle. Tieto Loimun päävalmentajan pestin vapautumisesta levisi kansainvälisille valmentajamarkkinoille vauhdilla ja hyviä vaihtoehtoja ilmaantui useampia. Kotimaisia potentiaalisia vaihtoehtoja Loimun johto kontaktoi suoraan, mutta palaset eivät loksahtaneet kohdilleen eikä vaihtoehdoista löytynyt tiiviiseen liigarytmiin sitoutumaan pystyviä.

Loimun 45:nnen pääsarjakauden valmentaja löytyi lopulta Ibizalta Espanjasta, kun sopimus allekirjoitettiin 41-vuotiaan Aitor Barreros Casadon kanssa. Viidentoista vuoden valmennuskokemuksen omaava espanjalainen suhtautuu valmentamiseen intohimoisesti. Barreros tietää Suomesta muun muassa verrattain erilaisen ilmaston kuin mihin hän on Ibizalla tottunut sekä hyvän koulutusjärjestelmän.

  • Suomi on maa, jota ihaillaan muualla Euroopassa. On hienoa päästä seikkailulle tutustumaan uusiin ihmisiin, ilmastoon ynnä muuhun. Suomesta tiedän monia valmentajia, seuroja ja pelaajia. Loimussa tiedän pelanneen muiden muassa Eemi Tervaportin, Urpo Sivulan sekä nyt hienoa valmentajan uraa luovan Tuomas Sammelvuon. Loimulla on pitkä ja hieno historia mikä merkitsee suurta vastuuta minulle. Haluan auttaa seuraa kirjoittamaan jälleen uuden hienon sivun historiaansa, kertoi Barreros Ibizan lämmöstä.

Viimeiset kaksi kautta Barreros on valmentanut UD Ushuaia Ibizan joukkuetta Espanjan Super-liigassa, jossa hänen alaisuudessaan ovat pelanneet muiden muassa Suomen maajoukkueestakin tuttu Peetu Mäkinen sekä aiemmin urallaan Loimuakin edustanut Hector Salerno. Ennen Ibizaa hän on toiminut pää- ja apuvalmentajan sekä tilastomiehen tehtävissä niin miesten, naisten kuin junioreidenkin sarjoissa. Espanjan lisäksi hän on työskennellyt myös Ranskassa ja Irakissa.

  • Saimme Peetulta ja muita kanavia pitkin erinomaista palautetta Barreroksesta, joten päätös oli sinällään helppo ja turvallinen, Kommentoi Loimun manageri Jukka Rajakangas.

Muilta osin Loimun joukkueenjohto koostuu aiemmilta kausilta tutuista nimistä, kun apuvalmentajana jatkaa Mika Rantanen ja tilastomiehenä ja -valmentajana Ari-Heikki Kulmala. Joukkueen huoltajana toimii Juha Brandt ja joukkueenjohtajana Pipsa Tenhunen.

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös