Siirry sisältöön

UUTISET

14.4. Savo Volley siirsi mitalien jakamisen lauantaille

Raisiossa jaetaan varmuudella Mestaruusliigan pronssimitalit lauantaina, mutta sitä ei vielä tiedä pokkaako ne Raision Loimu vai Savo Volley. Mitalit olivat katkolla Loimulle jo perjantaina, mutta Savo Volley halusi venyttää kauttaan vielä yhden päivän verran ja voitti ottelun luvuin 1-3 (25-15, 16-25, 16-25, 24-26).

• Meidän valmistautuminen toiseen peliin sujui hyvin. Meillä on Kupittaalla hyvä hotelli ja siellä hyvä aamiainen, kommentoi keskipelaaja Miki Jauhainen.

Ottelun avauserä oli selvin numeroin Loimun. Kotijoukkue pelasi kohtalaisen hyvin, mutta sitä avitti Savo Volleyn runsas virhemäärä. Loimu nappasi 6 torjuntapistettä, teki 4 ässää ja lisäksi Savo Volley teki Loimulle 7 pistettä. Toisessa erässä vaihdosta hakkuriksi tullut Ilja Ivanov oli yksi pelin kääntäjistä. Savo Volley sai samalla kenttäpuolustuksensa toimimaan Keisuke Matsuon johdolla ja välillä tuntuikin ettei vieraiden kenttään jää mikään.

• Eka erä meni meiltä ohi ja annettiin paljon ilmaiseksi. Sitten vähän mietittiin, juteltiin ja saatiin ryhtiä ja syöttöpeli alkoi toimia, kommentoi Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.

Kolmas erä oli todellinen ohierä Loimulta. Joukkue oli käyttänyt molemmat aikalisänsä jo tilanteessa 2-8. Mikään ei kuitenkaan auttanut, vaan Savo Volley puolusti ja hyökkäsi isäntiä paremmin ja oli muillakin osa-alueilla Loimua edellä.

Neljännen erän alku enteili ratkaisun siirtymistä viidenteen erään, kun Joonas Jokelan kahdella ässällä Loimu johti jo 8-4. Erän puolivälissä jo edellisessä erässä Joaquin Layuksen tilalle peliin tullut Seth Golleher teki ensin vastapallosta pisteen ja siihen perään vielä torjui Miki Jauhiaisen tuoden tulostaululle jo 16-11 kotijohdon. Se ei kuitenkaan riittänyt, vaan erän loppuvaiheilla Loimu sortui virheisiin ja Savo Volley nappasi voiton itselleen.

• Ei oikein mitään sanottavaa. Molemmat joukkueet oli huonoja ja me paljon huonompia vielä, harmitteli luottavaisesti lauantain otteluun kuitenkin suhtautunut Loimun Eetu Mäki.

Loimun päävalmentaja Mika Rantanen oli ymmärrettävästi myös harmissaan:

• Saadaan katsoa peiliin tämän pelin jälkeen. Yritystä ei puuttunut, siitä ei ole kysymys. Ratkaisut hyökkäyspuolella ei olleet järkeviä. Sitä pitää parantaa huomiseksi aika paljonkin.

Ottelun paras pistemies oli Savo Volleyn Andrus Raadik, joka teki 18 pistettä tehoin +7. Loimun Joonas Jokela jäi hänestä yhden pisteen verran, mutta tehoissa hän jäi vain kaksi pistettä plussalle, eikä muutkaan loimulaiset päässeet juhlimaan tehoillaan. Kaikki Loimun yleispelaaja jäivät muun muassa pakkasen puolelle. Ottelu ei ollut kauden korkeatasoisin, mutta panoksia siinä ja lauantain pelissä on senkin edestä.

• Ei nämä mitkään kauneuskilpailut ole edelleenkään ja siksi mekin saadaan Mikan kanssa olla täällä, velmuili savolaisvalmentaja ennen Sokos Hotel Kupittaan aamupalan odottelemiseen siirtymistä.

KATSO MYÖS: TilastotValokuvatRuudun matsikooste