15.4. Savo Volleylle pronssinen kauden päätös Raisiossa

Loimun 13 kauden mittainen mitaliton jakso sai lauantaina jatkoa, kun Savo Volley puristi väsyneiden joukkueiden viimeisestä kohtaamisesta 0-3 (17-25, 24-26, 22-25) vierasvoiton ja pääsi pokkaamaan Mestaruusliigan uudet pronssimitalit raskaan kauden päätteeksi.

Ottelun avauserä oli selvin numeroin Sokos Hotel Kupittaalla hyvin palautuneen ja latautuneen Savo Volleyn heiniä. Vieraiden puertoricolainen huippupassari Kevin Rodriguez pyöritti vieraiden hyökkäyspeliä huimalla 73% teholla. Loimun torjunta sai pysäytettyä vieraiden hyökkäyksen vain kerran avauserässä, mutta sekin oli sikäli hyvä suoritus, kun lopuissa erissä se ei onnistunut enää kertaakaan.

Toisen erän alussa Loimu johti pitkään, mutta vieraiden erinomainen libero- ja passaripelaaminen yhdistettynä tehokkaaseen hyökkäämiseen oli myrkkyä Loimun pronssihaaveille. Savon pelirohkeus tuli esiin myös voimakkaina ratkaisuina silloinkin kun passi ei ollut erinomainen. He eivät lähteneet peippailemaan ja rullailemaan, vaan antoivat reippaasti kättä Mikasalle. Loimulla oli toisessa erässä jo eräpallokin, mutta sen jälkeiset kolme seuraavaa palloa päättyi vieraiden pisteisiin. Näistä kaksi viimeistä harmittavasti kahteen epäonnistuneeseen Joaquin Layuksen hyökkäykseen.

Pitkän erätauon jälkeen Loimu oli jälleen erän alussa vahvempi ja Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen kutsui joukkonsa aikalisälle Loimun johtaessa 10-6. Tämän jälkeen alkoi Savo Volleyn nousu, jossa yhtenä kapellimestarina oli hyvän ottelun hakkurina pelannut Ilja Ivanov. Hän syötti ensin ässällä vieraiden kirin käyntiin ja vankisti seuraavalla verkkokierroksella vieraiden jo alkanutta johtoasemaa torjumalla Väinö Rahkon kaksi kertaa putkeen. Loimu nousi kuitenkin 20 pisteen rajapyykin jälkeen rinnalle lukemiin 21-21, mutta lopulta puristus ei riittänyt, vaan ottelu päättyi Miki Jauhaisen torjuntaan Eetu Mäestä.

Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Joonas Jokela, joka teki 17 pistettä. Loimun puolelta muut eivät yltäneet kaksinumeroisiin pistesaaliisiin. Vieraiden puolella Ilja Ivanov ja Andrus Raadik tekivät 13 pistettä mieheen ja keksipelaaja Miki Jauhiainenkin 11. Savo Volleyn molempien yleispelaajien hyökkäysprosentti oli yli 60 ja hakkuri Ivanovillakin 56. Tässä kilpailussa voiton tosin vei Jauhiainen, joka hyökkäsi keskisektorilta 78% tehoilla.

•  On kyllä huikeat fiilikset. Mä vähän itsekin mietin, että kyllä tämä on mitali kärsimysten voittamisesta. Meillä on ollut aika rankka vuosi. Finaalipaikka oli meillä ja Loimulla lähellä. Ei onnistuttu katkaisemaan sitä ja jouduttiin tosi nopeasti käsittelemään se. Päätimme että nautitaan yhdessä olosta, kun monen kanssa tämä on viimeinen hetki yhdessä. Olen äärettömän ylpeä tästä joukkueesta, kommentoi tyytyväinen savolaisluotsi Timo Tolvanen.

Loimun vuonna 1977 alkanut yhtäjaksoinen pääsarjataival on pitänyt sisällään lukemattoman määrän voittoja ja tappioita. Tämänkin kauden moninaisten muistojen jälkeen koittaa kesän jälkeen uusi kausi pääsarjassa. Tulevat viikot ja kuukaudet tulevat kertomaan millaisen joukkueen kanssa haetaan koronan jälkeen hyvin käynnistyneelle lentisbuumille jatkoa. Ennen kesää Loimu lähtee vielä pelaajien, talkoolaisten, kannattajien ja yhteistyökumppaneiden kanssa paketoimaan kokonaisuutena hyvin menneen kauden Silja Linen Baltic Princecille perinteisen Loimu-risteilyn merkeissä 28.-29.4. Reissulle voi vielä ilmoittautua mukaan, mutta nyt kannattaa toimia ripeästi ja ilmoittautua: info@raisionloimu.fi. Risteilyhinnat ja muut infot löytyy Loimun some-kanavista ja kotisivuilta.

KATSO MYÖS: TilastotValokuvatRuudun matsikooste