Siirry sisältöön

UUTISET

21.2. LENTOPALLOLIITTO: Kasper Vuorisesta naisten maajoukkueen kakkosvalmentaja

Loimun passari Kasper Vuorinen on valittu naisten maajoukkueen kakkosvalmentajaksi. Loimun kesäharjoittelusta viime kesänä vastanneen ja valmennukseen pelaajauran aikana muutenkin paljon panostanut ”Kappe” ei ole vielä tehnyt päätöstä pelaajauran jatkumisesta kesän maajoukkuekauden jälkeen.

Kasper Vuorinen naisten maajoukkueen kakkosvalmentajaksi

Lentopallon naisten maajoukkueen kakkosvalmentajaksi on valittu Kasper Vuorinen. Raision Loimun passarina Mestaruusliigassa pelaava Vuorinen on opiskellut valmennusta Jyväskylän yliopistossa ja on hakenut valmennusoppia myös ulkomailta.

– Lentopallo on iso intohimo elämässäni. Olen ollut kiinnostunut syvällisesti lajista, valmentamisesta, johtamisesta ja ihmisistä jo pitkään: tutkinut ja opiskellut kaikkea valmentamiseen liittyvää sekä yliopistolla että vapaa-ajalla, Vuorinen kertoo.

– Hyppy pelaajasta valmennukseen voi kuulostaa isolta ulospäin, mutta itselleni tämä on selkeä jatkumo valmistautumisesta, jota olen tehnyt jo yli vuosikymmenen, viime vuosina yhä enemmän myös käytännössä valmentaen.

– Suurimmat suomalaiset vaikuttajat omaan valmentamiseen ovat olleet ja ovat yhä Tiilikaisen Tommi ja Hakalan Lauri, joilta olen oppinut valtavasti. Myös ulkomailta on monia loistavia tiedonlähteitä, joiden kanssa keskustelen ja kehitän itseäni koko ajan. Tässä ammatissa ei koskaan tule valmiiksi, vaan aina voi oppia lisää.

– Olen todella kiitollinen Taselle luottamuksesta ja uskoakseni yksi syy valintaani oli se, että jaan saman valmennusfilosofian, jota naisten maajoukkueessa on menestyksekkäästi toteutettu jo muutamia vuosia. Siellä on tehty todella hyvää työtä Tasen johdolla ja olen seurannut sitä ilolla. Olen todella innoissani päästessäni mukaan auttamaan naisia kohti menestystä.

– Odotan kesää tietysti kovasti, mutta ennen kaikkea ennen leiritysten alkamista on tehtävä kova valmistautuminen, jotta ollaan täysin valmiita, kun kevään ensimmäisen leirin ensimmäinen harjoitus starttaa. Tässä auttaa tietysti pitkät keskustelut Tasen kanssa ja lisäksi myös haluan tietää tarkasti mitä hyvää työtä tehneet aiemmat apuvalmentajat Lauri Hakala ja Alessandro Lodi ovat tehneet.

– Valmistautuminen on kaikki kaikessa pelaajana, mutta myös valmentajana. Haluan todella olla tämän tärkeän pestin arvoinen ja antaa kaikkeni Suomen naisten maajoukkueen eteen. Ensin kuitenkin autetaan Loimu mahdollisimman hyvään menestykseen! En osaa vielä sanoa oliko pelaajaura tässä: ensi vuoden pelaamis-/valmentamiskuviot ovat seurakauden osalta vielä auki.

34-vuotias Vuorinen on pelannut aiemmin liigassa Hurrikaani-Loimaassa, Muuramen Lentopallossa ja Kokkolan Tiikereissä. Hän on pelannut myös ammattilaisena ulkomailla: Iranissa, Tsekissä, Saksassa ja Itävallassa. Itävallassa kausi päättyi tuplamestaruuteen.

Vuorinen on opiskellut Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa pääaineenaan valmennusoppi. Hän on kiertänyt eri huippuvalmentajien luona opiskelemassa lajia ja valmennusta muun muassa Saksassa ja USA:ssa. Hän on valmentanut kaksi viimeistä kesää USA:ssa nais- ja tyttöjoukkueita. Peliuransa aikana hän on ehtinyt toimimaan myös yhden pidemmän jakson juniorivalmentajana kasvattajaseurassaan Loimaan Jankossa ja tuosta joukkueesta mestaruusliigaan on noussut Tapio Toiviainen ja Kasimir Vuorinen. Vuorinen on yksi Winning Volleyball -koulutusyrityksen perustajista.

Kangasniemi antaa Vuoriselle vastuuta ja odottaa vahvaa otetta valmennustiimissä

Kasper Vuorinen oli naisten maajoukkueen päävalmentajan Tapio Kangasniemen ehdokaslistalla apuvalmentajaksi heti alusta alkaen.

– Kun Lauri Hakalan valinta Olympiakomiteaan alkoi realisoitua, niin aloitin omien kontaktieni kanssa heti pallottelun siitä, kuka olisi sopiva henkilö tilalle. ”Kappe” oli aika alkumetreiltä asti mukana jutuissa, naisten päävalmentaja Tapio Kangasniemi kertoo.

– Keskustelin myös muutaman ulkomaalaisen kokeneen valmentajan kanssa, mutta kalenterit eivät niissä lopulta natsanneet kohdilleen. Tiedän, että Kappe on aidosti kiinnostunut suomalaisen lentopallon ja pelaajien kehittämisestä, hän on lisäksi ”erikoistunut” nopeaan, yksinkertaiseen ja tehokkaaseen pelityyliin ja sen vaatimaan tekniseen osaamiseen lentopallossa, eli juuri siihen pelityyliin, jolla mielestäni Suomi pärjää lentopallossa ja johon olemme naisten maajoukkueessa vahvasti panostaneet.

– Kappella on erittäin laaja verkosto jo luotuna ulkomailla suht nuoresta iästä huolimatta. Kaikkein tärkeimpänä kuitenkin aistin heti ensimmäisistä keskusteluista asti positiivisen ja eteenpäin suuntaavan ihmisen ja olen varma, että hän pystyy tuota samaa virettä myös siirtämään pelaajiin yhdessä muun staffin kanssa. Onhan Kappe tietysti myös akateemisesti koulutettu liikunnan saralla, joten sitäkin on aina näissä hyvä välillä miettiä. Halutaan kuitenkin tehdä asioita faktojen eikä mielipiteiden perusteella.

– Kappelta odotan valmennustiimissä vahvaa ja rentoa otetta arkipäivän toiminnoissa. Vastuuta on luvassa, sillä minun tiimini eivät ole mitään yhden miehen esityksiä vaan tätä tehdään yhdessä ja pelaajat ovat aina päärooleissa, Kangasniemi sanoo.

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös