Siirry sisältöön

UUTISET

22.4. Kauden 2022-2023 yhteenveto – Me tulimme jäädäksemme

Vuonna 1977 Loimun silloiset taustavoimat löivät pöytään tämän kausiyhteenvedon otsikkoon valitun tavoitteen / sloganin, joka on elänyt seurassa yhtä pitkään kun pääsarjataivalkin on kestänyt, eli yhtäjaksoisesti juurikin tuolta 70-luvun lopulta tähän piivään. Tuo oli kova lausunto ensimmäiseen pääsarjakauteensa valmistautuneelle seuralle, jonka monilajinen harrastustoiminta oli päätetty keskittää lentopalloon vasta vuonna 1967. Vuosikymmenet ovat tuoneet voittoja ja tappioita sekä menestystä ja vaikeitakin aikoja, mutta me tulimme jäädäksemme -tavoite on pitänyt. Tässä kirjoituksessa arvioidaan päättynyttä lentopallokautta laajemmin kuin yksittäisten voittojen tai tappioiden kautta.

 

Loimun neljä mittaria

 

Loimu nykyiset taustavoimat tekivät jo vuosia sitten neljä tavoitetta / osa-aluetta, joita seurataan ja joiden pohjalta kauden päätyttyä mietitään oliko kausi onnistunut vai epäonnistunut. Nämä tavoitteet ovat talous, kiinnostus, brändi ja urheilu.

 

Talous tarkoittaa sitä, että Loimu ei voi kuluttaa enempää kuin se ansaitsee ja menestystä ei haeta taloudellisin riskein. Tämä saattaa kuulostaa itsestäänselvyydeltä, mutta koska urheilu on tunnebisnestä, on varoittavia esimerkkejä löydettävissä liukuhihnalta niin läheltä kuin vähän kauempaakin. Pian päättyvä tilikausi tulee osoittamaan positiivista tulosta, eli tältä osin voidaan todeta kauden olleen onnistunut.

 

Kiinnostus tarkoittaa kokonaisvaltaisesti sitä miten kiinnostavana seura koetaan. Eli pelitapahtumien osalta tarkastellaan onko joukkue ja tapahtuma niin kiinnostava, että sinne saapuvat ihmiset palaavat sinne uudestaan kerta toisensa jälkeen. Seura tekee töitä uusien tutustujien saamiseksi ottelutapahtumiin ja sen jälkeen on joukkueen peliesityksen ja koko ottelutapahtuman tunnelman ja hengen varassa tuleeko käynnistä kertaluontoinen vai saadaanko kärpänen puraisemaan katsojaan ja hänestä kanta-asiakas. Yleisön kiinnostuksen kautta kiinnostuvat myös yhteistyökumppanit, jotka tuovat isoimmat pelimerkit pöytään. Kiinnostavuudenkin osalta tällä kaudella onnistuttiin jälleen erinomaisesti.

 

Brändi yhtenä mittarina tarkoittaa lentopalloväen laajasti tunteman oranssi-mustan brändin vahvistamista entisestään niin lajipiireissä kuin myös niiden ulkopuolella. Sponsor Insightin virallisen tutkimuksen mukaan yli miljoona suomalaista tunnistaa Raision Loimun, joten pitkäjänteinen työ on luonut jo laajan pohjan. Tälläkin osa-alueella tehtiin hyvää tulosta tämän kauden aikana lähtien uuden varusteyhteistyökumppani Macronin kanssa tehdystä peliasun suunnittelutyöstä aina pudotuspelien oranssien paitojen ja lippisten jakeluun. Oranssi ja musta ovat näkyneet vahvasti läpi kauden niin tapahtumissa kuin nettimaailmassakin. Loimulaiset ovat brändilähettiläitä niin kentällä kuin myös sen ulkopuolella ja se on tärkeää muistaa vaalittaessa ja vahvistettaessa brändi- ja perinnetyön kautta raisiolaista pitkää lentopalloperinnettä ja vahvaa brändiä.

 

Urheilullinen tavoite on pelata riittävän hyvin ja hyvää lentopalloa, jota yleisö ja yhteistyökumppanit haluavat palata kerta toisensa jälkeen seuraamaan. Loimussa on todettu, että tämä ”riittävän hyvin” tarkoittaa Mestaruusliigan mitalipeleihin selviytymistä. Tämäkin kausi osoitti taas tämän olevan se taso johon pitää tähdätä. Se, että tuleeko mitalia kauden päätteeksi kaulaan, ei ole loppujen lopuksi pitkässä juoksussa seuran jatkuvuuden kannalta niin merkittävä asia, mutta mitalipeleihin selviäminen lisää niin yleisön, yhteistyökumppaneiden kuin myös median kiinnostusta seuraa kohtaan. Loimussa tämä on näkynyt konkreettisesti tällä kaudella, sillä vuosia kestäneen hiljaisemman jakson jälkeen oranssi-mustat ovat olleet taas paljon näkyvissä niin Urheilu- ja Tulosruudussa kuin myös printtimediassa ja nettiblogeissa ja -keskusteluissa. Mitalia ja mestaruutta ei siis jahdata kieli vyön alla, vaikkakin sellainen palkinto kaudesta aina avosylin vastaan otettaisiin. Mutta seuran näkökulmasta hyvä urheilullinen taso on se mihin tällä kaudella päästiin. Toki seura haluaa joukkueen tavoin voittaa jokaisen pallon, erä ja sitä kautta ottelun, mutta se ei ole itseisarvo.

 

Päättynyt kausi

 

Vaikka kauden viimeisen pallon jälkeen pettymys Kerttulan liikuntahallissa oli kova ja käsin kosketeltava, on se näin jälkikäteen lieventynyt ja asiat näkee isommassa kuvassa, jolloin voi edellä esiteltyjen mittareiden kautta todeta kauden olleen kokonaisuutena erittäin hyvä. Runkosarjan johtaminen, siinä lopulta kolmanneksi sijoittuminen ja pudotuspelien jälkeinen neljäs sija on hyvä urheilullinen suoritus omien kasvattien varaan rakennetulta nuorelta ja vielä melko kokemattomalta joukkueelta. Kokemattomuuden kohdalla joku saattaa nostaa vähän kulmakarvojaan, koska niin moni loimulainen on pelannut jo pitkään pääsarjassa, mutta tässä yhteydessä kokemattomuudella tarkoitetaan nimenomaan kokemusta kovista peleistä, kovista paikoista ja kovien pallojen kovista ratkaisuista. Niitä tällä Loimun ryhmällä ei vielä määräänsä enempää ole, mutta nyt taas enemmän kuin päättyneen kauden alussa oli.

 

Moni pelaaja otti kauden aikana kehitysaskeleita eteenpäin mikä voi tarkoittaa uusia mahdollisuuksia ja haasteita uralla. Tämän Loimu-joukkueen tulevaisuus ratkeaa lähiviikkojen ja kuukausien aikana. Osittain jo vuosien ajan koossa ollut omista junioreista koostunut runko tulee muuttumaan, mutta siinä toivotaan olevan myös pysyvyyttä. Osa pelaajista tähtää isompiin ympyröihin ja isompiin haasteisiin ja osa taas tarvitsee lisää peliaikaa ja isompaa vastuuta tai muuten uutta ympäristöä seuraavalle kehitysaskeleelleen. Varmaa on se, että ensi kaudellakin Kerttulassa esiintyy taisteleva ja kiinnostava oranssi-musta joukkue, joka on valmis tekemään töitä niin joukkueen kuin seurankin tavoitteiden saavuttamiseksi.

 

Tulevaisuus

 

Loimun taustoilla ei montaa vapaapäivää vietetty kauden päättymisen jälkeen, kun jo jatketaan sekä kauden päätösristeilyn että tulevaisuuden rakentamista. Tulevaisuuden kivijalkaa rakennetaan niin joukkuetta kuin budjettiakin kokoamalla sekä jatkuvaa brändityötä tekemällä. Loimun tulevaisuutta rakennetaan vahvan perustuksen päälle, jota seuran entisaikojen taustahenkilöt, pelaajat ja valmentajat ovat olleet rakentamassa. Tämän pohjatyön arvostuksen nostamiseksi Loimu käynnisti tällä kaudella alumnitoiminnan, jolla on tarkoitus koota yhteen ja kunnioittaa tätä väkeä, joka on Loimua värejä pääsarjassa vuosien saatossa kantanut. Tätä perinnetyötä tullaan jatkamaan ja kehittämään entisestään tulevina kausina.

 

Tulevaisuuden kannalta tärkeää on myös pelaajatuotanto junioreista. Toki junioritoiminnan tärkein tehtävä ei tietenkään ole kehittää pelaajia liigaympyröihin, vaan tarjota hyvä harrastus nuorille ja antaa monenlaista oppia elämään,  mutta toivottavaa kuitenkin on, että joukosta kasvaa myös muutamia uusia Tomeja ja Väinöjä, joita taasen tulevat junioripelaajat voivat Kerttulan liikuntahallissa katsoa ylöspäin nimmaria pelin jälkeen pyytäen. Loimun junioripuolella on hyvännäköinen draivi parhaillaan päällä ja yhteistyössä saadaan tulevaisuudessakin hyviä asioita ja pelaajia kehitettyä.

 

Näillä ajatuksin paketoidaan Loimun lentopallokausi 2022-2023 ja todetaan sen olleen kaikilla mittareilla onnistunut. Iso KIITOS kaikille matkassa tavalla tai toisella ja roolissa tai toisessa mukana olleille. Toivottavasti mahdollisimman moni lähtee mukaan vielä Loimu-risteilylle 28.-29.4. kautta päättämään hyvässä seurassa. Ilmoittautuneita on jo nyt ennätysmäärä, yli 60!

 

Kiitos kaikille ja nähdään taas lentopallon äärellä!

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o RajuLive Oy
Hiidenkatu 7 G
20360 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös