16.12. Hurrikaani ja Loimu väänsivät täydet viisi erää Loimaalla

Lauantaina VaLePan kanssa viisi erää Raisiossa vääntänyt Loimu matkusti heti sunnuntaina Loimaalle, jossa vastaan asettui Mestaruusliigan lisäksi Siljan maljan paikalliskamppailun pisteistä taistelemaan Hurrikaani. Loimu jatkoi lauantain tapaan pelaamalla koko rahan estä, kun Loimaan liikuntahallin tulostaululla seisoi ottelun jälkeen lukemat 3-2 (25-16, 25-21, 24-26, 25-27, 15-13).

Lauantaina valtaosan kaudesta pelannutta ykkösnyrkkiään lepuuttanut Loimu lähti Loimaan kamppailuun niin sanotulla normaalilla kokoonpanolla. Ottelu ei silti lähtenyt luistamaan oikein millään tavalla ja hurrikaani veikin ottelua kaksi ensimmäistä erää Loimussa lentopallo-oppinsa saaneen Eemeli Koukin johdolla. Pitkä erätauko ja passari Kasper Vuorisen kentälle vaihtaminen muuttivat kuitenkin ottelun kulun ja Loimu puristi tasaisina pysyneet kolmannen ja neljännen erän jatkopalloilla itselleen. Loimun hyökkäyspeli tehostui ja tulosta tuli laajalla rintamalla hakkuri Samuli Kaislasalo terävimpänä kärkenä. Ottelun ratkaisu siirtyi lauantain tapaan viidenteen erään.

Lyhyt viides erä eteni yhden pisteen erolla kalkkiviivoille asti. Tilanteessa 12-11 sattui harmittavaan kohtaan ainakin loimulaisin silmin katsottuna melko selkeä ja räikeä tuomarivirhe, kun ottelun päätuomari Esa Virta osti rajatuomarin kenttä-liputuksen, vaikka Hurrikaanin iskulyönti oli melko selvästi pitkä. Näin tulostaululle tuli tilanteen 12-12- sijasta 13-11. Hakkuri Antti Ropponen vei seuraavassa pallossa hyökkäyksellään Hurrikaanin kiinni ottelupalloon. Loimu ei kuitenkaan luovuttanut, vaan nousi  vielä pisteen päähän, kunnes keskitorjuja Henrik Porkka päätti paikalliskamppailun keskihyökkäyksellään.

Vaikka viikonloppu ei tuonut Loimulle voittoja, oli kaksi pistettä VaLePaa ja Hurrikaania vastaan ihan kelpo saldo. Loimun ja samalla koko ottelun paras pistemies oli Kaislasalo, joka teki 29 pistettä tehoin +22. Viktor Lindberg, Pablo Guzmanja Tuomas Koppanen tukivat kaikki tasaisessa rintamassa. Hurrikaanin paras pistemies oli Kouki, joka teki 27 pistettä. Joukkueiden parhaiksi pelaajiksi palkittiin Hurrikaanilta Kouki ja Loimulta Koppanen. LähiTapiolan pisteitä sai ansaitusti myös Kasper Vuorinen.

• Pelasimme huonon pelin ja olen pettynyt siihen, mutta saimme sentään pisteen. Hurrikaani luottaa kovaan syöttöön, mikä on kova ase etenkin kotikentällä. Tuo viides erä on aina pienestä kiinni ja tänään ei ollut meidän päivä, harmitteli Loimun päävalmentaja Christophe Achten.

Loimu ja Hurrikaani kohtaavat seuraavan kerran jo keskiviikkona, kun loimaalaiset matkustavat Raisioon Suomen Cupin yksiosaiseen puolivälieräotteluun. Keskiviikon voittaja jatkaa Suomen Cupissa siis välieriin, jossa vastaan asettuu Raisiossa tai Loimaalla joensuulainen Karelian Hurmos. Välieristä voittaja selviää Suomen Cupin finaaliin, joka isketään Turussa Kupittaan palloiluhallissa lauantaina 26. tammikuuta.

Katso myös: TilastotValokuvia (Juuso Riponiemi) –