17.11. Loimu nousi toisen erän tyrmäyksestä voittoon

Raision Loimu syvensi Vantaa Ducksin tappioputken seitsemän ottelun mittaiseksi, kun se kukisti vieraat keskiviikkona Kerttulan liikuntahallissa luvuin 3-1 (25-20, 17-25, 25-19, 25-16) ja piti toisella peräkkäisellä voitollaan täydet sarjapisteet Raisiossa.

Ottelu oli Loimun ensimmäinen, jossa katsomoon pääsi AVIn päätöksen mukaisesti vain koronapassin esittämällä. Järjestelystä ei koitunut ovella ongelmia, vaikka tarkastaminen pienen hetken ottikin. Yleisö oli saapunut paikalle ymmärtävin mielin eikä kenenkään tarvinnut ennen lipunmyyntiin pääsemistä kovin pitkään ulkona jonotella. Ottelu oli myös Loimun Lapsen oikeuksien viikon teemaottelu ja yhdessä Reilu Fiiliksen kanssa kerättiin hyvä määrä joulukalentereita ja -lahjoja vähävaraisille lapsiperheille lahjoitettavaksi.

Ottelun avauserä alkoi Ducksin komennossa, mutta erän puolivälissä Loimu nousi Ali Fazlin syöttövuorolla mukaan peliin. Viimeinen sinetti erän ratkaisupalloissa oli passari Tomi Saarisen torjuntapisteet. Toisen erän alku oli kotijoukkueelle katastrofaalinen. Vastaanotto ja sitä kautta vastaanottohyökkääminen tökkivät pahasti ja Ducks siirtyi pikavauhdilla 0-9 johtoon ja erä oli käytännössä ohi. Loimu kaunisteli erän lopussa hieman lukemia, mutta pääsi silti vain 17 pisteeseen Kalle Katteluksen heiluttaessa vieraiden tahtipuikkoa.

Pitkän erätauon jälkeen Loimu teki ryhtiliikkeen ja paransi ottelun voiton avaimeksi muodostunutta vastaanottohyökkäämistä merkittävästi. Loimun päävalmentaja vaihtoi kahteen viimeiseen erään liberon paitaan Väinö Rahkon. Ottelun kolmas ja neljäs erä olivat vahvasti hyökänneen Loimun hallintaa, eikä ottelun voittajasta enää ollut suurta epäselvyyttä.

• Tiedettiin että tulee vaikea ottelu, kun Ducks on tasaisen vahva joukkue, joka puolustaa paljon. Kahdessa ensimmäisessä erässä oli vaikeuksia vastaanoton kanssa ja se vaikeutti meidän elämää. Vastaanottohyökkäyksemme saaminen hyvälle tasolle oli kolmannen ja neljännen erän ratkaisu. Toisesta erästä pitää muistaa, että me emme hävinneet sitä, vaan Ducks voitti sen. He pelasivat hyvin, kommentoi Loimun päävalmentaja Aitor Barreros.

Ottelun paras pistemies oli Mestaruusliigan pistepörssin kärkinimi Loimun hakkuri Ali Fazli, joka teki tällä kertaa 22 pistettä. Passari Tomi Saarinen kirjautti itselleen tehokkaan passipelin pyörittämisen ohella viisi torjuntapistettä. Ducksin pisteet jakautuivat tasaisesti viidelle pelaajalle, mutta kaikilla heillä tehot jäivät alhaiselle tasolle. Otteluisäntä Ekopartnerit valitsivat parhaiksi pelaajiksi Ducksilta Esko Vuorisen ja Loimulta Väinö Rahkon.

Loimun seuraava ottelu isketään kotisalissa sunnuntaina, jolloin vastustajaksi saapuu Etta Oulusta. Ottelu alkaa kello 17:00 ja sitä isännöi Turku Energia.

Katso myös: TilastotValokuvat

Ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa kommentoimassa Loimusta Tomi Saarinen ja Aitor Barreros sekä Ducksista Esko Vuorinen ja Juho Rajala. Katso tallenne.