Siirry sisältöön

UUTISET

24.11. Otteluraportti: Loimulle täysi pistepotti Team Lakkapäältä

Loimu nappasi tämän kauden runsaslukuisimman kotiyleisön edessä Silja Linen isännöimässä ottelussa täydet sarjapisteet, kun lentopallon Mestaruusliigan jumbosijalla parhaillaan majaileva Team Lakkapää kaatui 910 katsojan riemuksi luvuin 3-1 (25-14, 25-19, 26-28, 25-15). Ottelussa oli paikalla tavallista enemmän junioripelaajia, sillä pitkällä erätauolla parketilla esiteltiin kaikki Loimun junioripelaajat ja palkittiin junioreita ja heidän valmentajiaan.

Lauantaina perinpohjaisen selkäsaunan Loimaalla saanut Team Lakkapää oli edelleen siipirikkoisena matkassa. Vieraiden kolmen poissaolijan vastapainoksi Loimultakin puuttui kokonpanostaan edelleen kaksi pelaajaa. Loimu oli Lakkapään Varsinais-Suomen viikonlopun päävastustaja ja lauantaina Loimaalla huilautettu Regan Fathers palasi hakkurin tontille joukkueen syömähampaaksi. Ja passari Jani Sippola hakikin aktiiviesti ratkaisuja sitä kautta: ”Hakkurin passimäärä 47 kertoo mikä minulla oli tämän päivän taktiikka millä lähdetiin Loimua kaatamaan.”

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Rovaniemellä Loimun ahtaalle laittanut Fathers sortui kuitenkin tällä kertaa usein virheisiin. Päävalmentaja Henri Tuomi ei silitetty hakkurinsa päätä taistelun tauottua: ”Meidän hakkurille ihan järkyttävä määrä virheitä. Muilla pysyi ihan jees hanskassa tuo homma, mutta hakkurilla se karkaa niin nopeasti ja niin äkkiä toi homma. Hän on vetänyt varmaan toistasataa hyökkäysvirhettä tälle kaudelle. Vaikka mitä puhutaan niin mopo karkaa niin kauas metsään ettei sitä löydy sieltä loppuerään enää. Silloin kun me saadaan peli kasaan, niin se kyykkää aina sieltä samasta paikasta ja annetaan peli pois.”

Loimu vei kaksi ensimmäistä erää puhtaasti nimiinsä ja Lakkapää näyttikin kärsivän viikonlopun toisen puhtaan tappion Varsinais-Suomessa, kun Loimu johti kahden ensimmäisen erän voittamisen jälkeen kolmattakin erää jo luvuin 24-21. Vierailijat eivät antaneet kuitenkaan periksi, vaan nousivat Sippolan ja Fathersin johdolla erävoittoon luvuin 26-28.

Neljännen erän alussa Kerttulassa nähtiin jo hieman huolestuneita ilmeitä, kun erä alkoi Lakkapään karatessa 0-4 johtoon. Loimun aikalisän jälkeen Lakkapää sortui kuitenkin illan käsikirjoituksen mukaisesti jälleen virheisiin Regan Fatersin johdolla ja pian isännät olivatkin jälleen jo niskan päällä. Neljännen erän ja samalla koko ottelun viimeisen pisteen iski vaihdosta kentälle päässyt Eetu Kulmala, jolle piste oli liigauran ensimmäinen.

  • Kolmannen erän Lakkapää voitti Jani Sippolan takia. Hän oli siinä erän lopussa askeleen meitä edellä. Olen pitkään jo puhunut siitä, ettei ole kysymys siitä missä se meidän kovin tai heikoin taso menee, vaan kysymys on siitä että päästään heikon vaiheen jälkeen takaisin ylös. Tänään Väinö Rahko oli vaikeuksissa kolmannen erän lopussa, mutta tuli miehen lailla sieltä uudestaan ja oli sanakari neljännessä erässä. Juuri tällaista me halutaan, kehui valmentaja Kasper Vuorinen.

Runsaslukuisesti paikalla olleet Loimun juniorit pääsivät ihailemaan peräti viiden Loimun omasta juniorikoulusta liigaparketeille nousseen pelaajan edesottamuksia. Omista kasvateista Väinö Rahko teki henkilökohtaisen liigaennätyksensä taottuaan 13 pistettä tehoin +10. Loimulaisista Rahkoakin enemmän pisteitä tekivät hakkuri Windson Ferreira sekä yleispelaaja Tamir Hershko. Ottelun suurimman pistemäärän kokosi Lakkapään Regan Fathers, mutta 22 pisteestä huolimatta hän jäi vain kolme pistettä plussan puolelle. Muutenkin virheet oli yksi illan ratkaisutekijöistä, sillä Lakkapää teki Loimulle peräti 32 pistettä, kun taas Loimu antoi virheillään 16 pistettä vieraille.

Loimulla on seuraavaksi edessään torstaina paikalliskamppailu Hurrikaania vastaan kotikentällä Kerttulan liikuntahallissa. Osta tästä ennakkoliput Naantalin Aurinkoisen isännöimään paikalliskamppailuun.

KATSO MYÖS: TilastotValokuvatOranssiaVoimaa energiapisteet ja ottelun positiivisin pelaaja

Ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa ottelua kommentoimassa pelaajista Jani Sippola ja Väinö Rahko sekä päävalmentajat Henri Tuomi ja Kasper Vuorinen:

Ottelun jälkeinen mediatilaisuus 24.11.2019 Loimu vs Team Lakkapää 3-1

Julkaissut Raision Loimu Sunnuntaina 24. marraskuuta 2019

Loimu_logo_vaaka_PMS144

Raision Loimu ry
Keonkatu 5, 21200 Raisio

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös