Siirry sisältöön

UUTISET

17.12. Kärkikamppailu oli nimensä veroinen – VaLePa vei voiton niukasti

Raision Loimun syyskausi päättyi lauantaina kotikentällä, kun VaLePa saapui kylään odotettuun lentopallon Mestaruusliigan kärkikamppailuun. Loimun juniorit olivat myyneet otteluun varainhankintakampanjanaan lippuja ja yli 700-päinen kauden raisiolainen ennätysyleisö sai todistaa hyvätasoista ottelua, jonka loppunumeroiksi kirjattiin VaLePalle 2-3 (23-25, 19-25, 25-22, 25-22, 13-15) vierasvoitto.

VaLePa vei vähävirheisen hyökkäyspelin ansiosta ottelun kaksi ensimmäistä erää nimiinsä. Pitkällä erätauolla vieraille oli merkitty tilastoihin vain yksi hyökkäysvirhe ja eräkohtaiset hyökkäysprosentit olivat kovat 72 ja 64. Passari Mikko Eskon kyky löytää kuumat pelaajat ja oikeat hyökkäyspaikat ei ole siis vieläkään heikentynyt.

Kolmannessa erässä VaLePan ote herpaantui hieman ja isännät käyttivät momentuminsa hyväkseen. VaLePan otteen herpaantuminen näkyi virheinä, joita heille tuli kolmannessa erässä yhdeksän, mikä oli selvästi eniten muihin eriin verrattuna. Samaan aikaan myös hyvän ottelun pelanneelle hakkuri Urpo Sivulalle osui pieni suvantovaihe. Loimu iski silloin kun VaLePa antoi siihen pienen mahdollisuuden. Kolmannen erän voiton arkkitehtejä olivat passari Tomi Saarinen ja vaihdosta syöttämään tullut Aapeli Kouki. Neljännessä erässä Loimu haki voittoa riskisyötöllä ja tekikin erään peräti kahdeksan syöttövirhettä, joista viisi osui erän ratkaisupalloihin. Riski kuitenkin kannatti, sillä VaLePan hyökkäys toimi neljännessä erässä koko ottelun huonoiten.

Viidettä erää vei alusta alkaen VaLePa ja tilanteessa 9-13 vierasvoitto näytti jo selviöltä. Loimu ei kuitenkaan vieläkään antautunut, vaan nousi pisteen päähän tilanteeseen 13-14. Kokemus oli kuitenkin ottelupallossa lopulta valttia ja neljännen ottelupallon päätti Upi Sivula hyökkäyspisteellään.

• Eka erä oli vastustajalta erittäin kovatasoinen. Meillä ei ollut siihen aseita, mutta onneksi pojat jaksoivat uskoa omaan pelaamiseen ja tekemiseen ja saatiin pikkuhiljaa torjuntoja ja puolustuksia ja saatiin oma peli auki sitä kautta. Viidennen erän häviö harmittaa. Meidän vastaanottajat hoitivat hommansa ja Joonas teki hyvän iltapuhteen. Tomi pelasi järkevää hyvää peliä, kehui Loimun päävalmentaja Mika Rantanen.

Ottelun parhaat pistemiehet olivat joukkueiden hakkurit, jotka edustavat Suomen lentopallomaajoukkueen nyky- ja entisaikaa. Sekä Joonas Jokelan että Upi Sivulan saldo oli 24 pistettä ja teholukemakin oli molemmilla +13. Vierailta toiseksi parhaan saaliin kokosi yleispelaaja Sakari Mäkinen ja Loimulta Sebastian Pozo Hernandez. Joukkueiden tilastolukemat oli nekin melko tasaiset. Loimu syötti ässiä enemmän (9 kpl), mutta vastapainoksi myös syöttövirheitä kertyi 22. Torjunnat Loimu voitti lukemin 11-8.

Loimun seuraava kotiottelu isketään keskiviikkona 4. tammikuuta, jolloin Kerttulaan saapuu Akaa-Volley ex-loimuhakkuri Ali Fazlin johdolla.

KATSO MYÖS: TilastotValokuvatRuudun matsikooste