Siirry sisältöön

UUTISET

17.2. Hakkuri Aapeli Kouki johdatti Loimun voittoon PerPosta

Koukin veljeskolmikon nuorin ja vanhin pääsivät ensimmäistä kertaa pelaamaan samaan aikaan kuusikossa Mestaruusliigaa, kun Loimu kohtasi Perungan Pojat perjantaina Kerttulassa. Loimu pelasi Aapeli Koukin hakkuroinnin johdattamana ehjän joukkuepelin ja piti tyylipuhtaasti kaikki sarjapisteet Raisiossa luvuin 3-0 (25-16, 25-18, 25-22). Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen Raisiossa on Loimun tämän kauden heikoin yleisönoteeraus, kun yleisöluku jäi alle kolmensadan. Tällä kertaa ottelu herätti laajasti kiinnostusta ja oranssi-mustien kotivoittoa juhlisti äänekkäästi kannustaen tuplasti enemmän väkeä kuin ensimmäisellä kerralla.

 

  • Ei saatu tänään helpolla pisteitä. Jouduttiin tekemää töitä pisteiden eteen. Saatiin puolustuksia ja torjuntoja ja tehtiin pelistä sen näköinen kun haluttiin ja osataan, totesi Loimun päävalmentaja Mika Rantanen.

PerPon Lounais-Suomen viikonlopun matkustajamäärä karsiutui joukkueen harmiksi yhdellä, kun joukkueen toinen passari, ja joukkueen kapteeni, Lasse Jäntti joutui jäämään kotikulmille sairastumisen vuoksi. Matkustajamäärän lisäksi pelaajamäärä karsiutui entisestään jo ottelun ensimmäisten pallojen aikana, kun yleispelaaja Ville Järnvall ontui kentältä pois. Kotijoukkueen vahva vire laajalla rintamalla yhdistettynä vierasjoukkueen pieniin haasteisiin johti melko selvään käsikirjoitukseen. Vaikka PerPo pystyi ajoittain haastamaan Loimua, ei ottelun voitosta syntynyt kovin konkreettista taistelua.

 

  • Itselle ensimmäinen peli, jonka aloitin. Ihan hyvä fiilis, vaikka ei ollut paras oma pelini. Alku vähän jännitti, mutta kyllä yllättävän nopeasti pääsi kiinni peliin, totesi passari Ari-Matti Puhakka.

 

Ottelun paras pistemies oli Aapeli Kouki, joka teki 15 pistettä tehoin +11. Kauden ensimmäisen kokonaisen pelinsä pelanneen hakkurin hyökkäysteho oli hienosti 61%.

 

  • Tuntui tosi hyvältä ja ehkä vähän helpommalta, kun pääsi aloittamaan ja on alkulämmöt alla. Pääsee heti peliin kiinni, kun jos tulee penkiltä vähän epätoivoiseen paikkaan. Silloin on vaikeampi suoriutua hyvin, kommentoi Kouki tyytyväisen oloisena.

Keskipelaaja Joaquin Layus säesti 12 pisteellä ilman virhemerkintöjä. Eemeli Kouki ja Eetu Mäki päätyivät kumpainenkin 8 pisteeseen. Vierasjoukkueesta hakkuri Fredric Gustavsson teki 12 pistettä, mutta jäi harvinaisesti vain yhden pisteen plussan puolelle tehoissa. Yleispelaaja Alvi Shurdhi ja keskipelaajan roolistaan huolimatta välillä laidastakin hyökännyt pomppukone Daniel Wetter tehtailivat kumpikin yhden pisteen ruotsalaishakkuria vähemmän.

 

Otteluisäntä Ekopartnerit jakoivat ennen ottelun alkua kierotaloutta edistäneille kierrättäjille vapaalippuja otteluun ja pelin jälkeen he jakoivat parhaan pelaajan palkinnot Aapeli Koukille ja Daniel Wetterille. Ottelun ProLibero oli Loimun Esko Vuorinen.

 

Loimun seuraava ottelu isketään heti lauantaina Sastamalassa VaLePan vieraana. Kotikentällä Loimu kohtaa ensi viikon lauantaina Akaa-Volleyn, eli jaossa on äärimmäisen tärkeät sarjapisteet sarjan kakkossijaa ajatellen.

 

KATSO MYÖS: TilastotValokuvatRuudun matsikooste

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös