18.2. Sarjakärki VaLePa piti pisteet Sastamalassa

Tuplaviikonlopun lauantain ottelu oli merkitty Loimulle Sastamalaan, jossa vastaan asettui tuore Suomen Cupin mestari, mutta kahdesti Mestaruusliigassa 3-0 tappiolla sen jälkeen ärsytetty VaLePa. VaLePa oli saanut pienen valmistautumisjakson kautta rivinsä koottua ja pisteet pysyivät Sastamalassa 3-1 (25-23,- 25-11, 24-26, 25-23 ) lukemin.

Loimun kokoonpano muuttui perjantaista sen verran, että Väinö Rahko otti Sebastian Pozo Hernandezin paikan ja Joonas Jokela Aapeli Koukin. Ottelun avauserä eteni tasaisesti aivan loppuhetkille asti, jolloin Loimun johtaessa 21-23 kokenut Mikko Esko otti komennon käsiinsä ja peippasi isännät peliin mukaan. Sen jälkeen virolaisvahvistus Karli Allik syötti ässällä tilanteen tasoihin ja seuraavan pallon ihmeellisten pomppujen jälkeinen ns. free ball tipahti keskelle Loimun puolustusryhmitystä. Tämän jälkeen Loimusta ei ollut enää ennakkosuosikin pysäyttäjäksi ja samaan hämmennykseen meni myös ottelun toinen erä tylyin lukemin. Jotkut tv-studioiden asiantuntijat ovat sanoneet jääkiekon olevan momentum game, mutta lauantai ilta osoitti myös lentopallon olevan sitä. Kun momentum lipsahti parin pallon ajaksi isännille, meni vierailta ohi yht’äkkiä seuraavakin erä. Loimu haki muutosta pelin kulkuun pelaajavaihdoksilla, mutta sen enempää yleispelaajan, liberon kuin passari-hakkuri kombonkaan vaihto ei tuonut muutosta pelin kulkuun.

Pitkällä erätauolla Loimu sai rivinsä koottua ja kolmas erä olikin alusta loppuun tasainen ja Loimu pääsi lopulta juhlimaan erän voittoa. Myös neljäs erä oli tasainen, mutta VaLePa onnistui lopulta puristamaan voiton itselleen ja palaamaan muutaman tappiollisen ottelun jälkeen voittojen tielle Loimun kustannuksella. Loimulle ottelun positiivisinta antia oli se, että oranssi-mustat osoittivat jälleen myös ylivoimaisen mestarisuosikin olevan horjutettavissa kevään tulevia puduotuspeliotteluita ajatellen.

Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Joonas Jokela 28 pisteellään. VaLePasta Upi Sivula tehtaili 24 ja ruotsalaiskeskari Jacob Ekman 16 pistettä. Loimusta toiseksi parhaan pistesaaliin keräsi Väinö Rahko 12 pisteellään. Joukkueena Loimu jäi jokaisella tilastoinnin osa-alueella VaLePaa perässä.

Loimun seuraava koitos on pudotuspeliasetelmien kannalta äärimmäisen tärkeä, kun sarjassa toisena oleva Akaa-Volley saapuu lauantaina 25. päivä helmikuuta haastamaan sarjataulukossa pykälän alempana olevan Loimun.

KATSO MYÖS: Tilastot