19.12. Loimu heräsi taistelemaan, mutta Hurrikaani jatkaa Cupin välierään

Loimu ja Hurrikaani pelasivat kaksijakoisen Suomen Cupin puolivälieräottelun paikallispelin kiihkeässä hengessä Raisiossa. Vieraat veivät ottelun kaksi ensimmäistä erää nimiinsä vahvalla esityksellä. Loimu sen sijaan sortui virheisiin eikä joukkueen peli lähtenyt rullaamaan missään vaiheessa. Avauserään isännät tekivät peräti seitsemän syöttövirhettä. Toisessa erässä nähtiin ikävä tapaturma, kun Eemeli Kouki väänsi nilkkansa hyökkäyksestä Loimun puolelle alas tullessaan ja kannettiin pois kentältä. Hurrikaani ei kuitenkaan tästä hätkähtänyt, vaan jyräsi näyttävästi toisenkin erän voittoon. Hurrikaanin syöttö oli jälleen joukkueen tehokkaimpia aseita ja myös puolustuspelaamisessa vieraat olivat isäntiä pirteämpiä.

Pitkän erätauon jälkeen vaaka kääntyi Loimun puolelle ja kotijoukkue vei kaksi seuraavaa erää. Ratkaisevan putken kolmannen erän ja samalla hetkellisesti koko ottelun kääntymiseksi isännille syötti Kasper Vuorinen. Neljännessä erässä Hurrikaani haki ratkaisua vaihtopenkiltä, mutta vaihdotkaan eivät pysäyttäneet Loimun menoa. Ratkaisu siirtyi siis viidenteen erään, jossa Hurrikaani otti heti alkumetreillä komennon Matti Oivasen syöttöjen ansiosta. Kun muutenkin vieraiden syöttötyöskentelyyn löytyi jälleen tehoja, ei ottelun voittajasta syntynyt lopulta viidennessä erässä enää isoa taistelua.

Ottelun loppunumeroiksi kirjattiin Hurrikaanin 3-2 (25-18, 25-21, 20-25, 22-25, 15-8) vierasvoitto. Ottelun paras pistemies oli Hurrikaanin hakkuri Antti Ropponen, jonka vasuri sivalsi 25 pistettä. Loimun hakkuri Samuli Kaislasalon saldo oli yhden pisteen pienempi. Kokonaisuudessaan Hurrikaanin suoritus oli puolivälierässä Loimua ehyempi. Vierailla toimi niin syöttö, torjunta kuin puolustuspelaaminenkin isäntiä paremmin.

• Hurrikaani pelasi parhaalla tasollaan kaksi ensimmäistä erää. Vaihdoimme pieniä juttuja tauolla ja hiljalleen pääsimme peliin ja syöttömme alkoi toimia. Sitten taas viidennessä erässä Hurrikaani sai energiaa Oivasen ja Ropposen syöttövuoroista ja he olivat taas liekeissä. Heidän syöttö on iso ase ja he käyttivät sitä tehokkaasti kolme erää, harmitteli Loimun päävalmentaja Christophe Achten.

Hurrikaani kohtaa Loimaalla pelattavassa Cupin välierässä ykkössarjassa pelaavan Karelian Hurmoksen ja sen ottelun voittaja pääsee Turussa Kupittaan palloiluhallissa 26.1. pelattavaan finaaliin.

• Pitkä ja jännittävä ottelu, kuten on viime aikoina molemmilla joukkueilla ollut. Meiltä kaksijakoinen peli. Pitkän tauon jälkeen oltiin vaikeuksissa ja on vähän arvoitus itsellenikin miksi laitahyökkäyksemme oli  tukossa kolmannessa ja neljännessä erässä. Loistavasti pojilla riitti taistelutahtoa ja henkeä tuohon viidenteen erään ja se ratkaistiin nopeasti, kehui Hurrikaanin päävalmentaja Jussi Heino suojattejaan välieräpaikan ratkettua.

Katso myös: TilastotValokuvat