19.3. Loimu tuhri syöttöruudusta voiton avaimet Hurrikaanille

Lentopallon Mestaruusliigan puolivälierien toinen näytös Raision Loimun ja Hurrikaani-Loimaan välillä tarjosi harmittavan heikkotasoisen ottelun Loimaan liikuntahalliin saapuneille 912 katsojille. Ottelun loppunumerot olivat ensimmäisen osaottelun tapaan kotijoukkueelle 3-1. Tällä kertaa jokainen erä päättyi samoihin 25-21 numeroihin, ensimmäinen, kolmas ja neljäs isäntien eduksi ja toinen vieraiden.

Syy ottelun heikkoon tasoon oli valtava virhemäärä, joka vaivasi molempia joukkueita. Kumpikin teki omilla virheillään peräti 33 pistettä vastustajalle. Loimulla hyökkäysvirheet pysyivät voiton mahdollistavalla tasolla, mutta syöttörajan takaa nähtiin luokaton esitys, joka ei mahdollistanut Hurrikaanin todellistan haastamista. Loimu teki peräti 24 syöttövirhettä ilman yhtään ässää, kun taas Hurrikaani teki sekin 15 syöttövirhettä, mutta niiden vastapainoksi tuli myös viisi ässäsyöttöä. Loimu on parhaimmillaan ollut liigan parhaita torjunta- ja puolustusjoukkueita, mutta tällä kertaa niin sanottuja break pointeja ei päästy kunnolla edes yrittämään, kun palloa ei saatu Hurrikaanille pelattavaksi. Ne mitä sitten saatiin, nousi passari Santeri Välimaan käsiin peräti 63% tarkkuudella, mikä mahdollisti tehokkaan hyökkäyspelaamisen.

– Aika pitkälti omiin virheisiin tänään hävittiin. Meistä pelaajista on lähdettävä muutoksen, Tomi Saarinen manasi.

Loimu sai takaisin avaukseen hakkuri Joonas Jokelan, mutta hänellä ei ollut paras pelipäivänsä sunnuntaina Loimaalla. Myös Aatu Kulmala palasi kokoonpanoon ja tällä kertaa vaihto-yleispelaajan rooliin. Eemeli Kouki ja Eetu Kulmala sen sijaan olivat edelleen Loimulta poissa, kuten myös Aleksi Muukkonen Hurrikaanilta.

Kahteen ensimmäiseen erään Loimu ei tehnyt yhtään hyökkäysvirhettä ja hyökkäsi lähes yhtä hyvin tehoin kuin Hurrikaani, mutta jo avauserään tehdyn kahdeksan syöttövirheen vuoksi peli ei lähtenyt oikein missään kohdassa rullaamaan. Toinen erä lähti Loimulta hyvin käyntiin, kun se johti Joaqin Layuksen parilla torjunnalla jo 1-6 Hurrikaanin Jani Niskakankaan kutsuessa joukkonsa aikalisän viettoon. Loimun ote piti erän loppuun asti, vaikka Hurrikaani kävikin erän loppupuolella iskuetäisyydellä.

Kolmannen erän alku tarjosi yleisölle varsin erikoista lentopalloa, kun pallo tuntui polttelevan molemmin puolin verkkoa ja ihmeellisiä palloja tipahteli parkettiin pelaajien hämmästellessä aitiopaikoilla. Erän edetessä peli onneksi normalisoitui. Loimun puolella Joonas Jokela sai tehdä erän loppupuolella tilaa Aapeli Koukille, mutta hänestäkään ei tällä kertaa ollut erän kääntäjäksi. Ottelulle kuvaavasti erä päättyi Loimun syöttövirheeseen.

Neljännen erän alku antoi lupauksia runsaslukuiselle oranssi-mustalle katsomon osalle. Loimu johti Hurrikaanin aikalisällä 4-7, mutta pien oltiin jo vaihdosta peliin tulleen keskipelaaja Atro Bergin torjunnan jälkeen Loimun aikalisällä tasatilanteessa 9-9. Tasaisten vaiheiden jälkeen ottelun henkinen päätöspallo nähtiin, kun Lauri Vanhanen syötti ässän Väinö Rahkolta tilanteessa 19-13. Tämän jälkeen loppu vain pelattiin pois keskiviikon seuraavaa ottelua odotellen.

Ottelun paras pistemies oli Hurrikaanin hakkuri Kristers Dardzans joka teki 17 pistettä vaatimattomin +3 tehoin. Loimun hakkuri Joonas Jokela jäi 12 pisteeseen +4 tehoin. Hurrikaanin onnistujia olivat libero Peter Vuorinen, yleispelaaja Lauri Vanhanen ja vaihdosta irti päässyt keskipelaaja Atro Berg. Loimusta puhtaimmat paperit saa keskipelaaja Joaquin Layus (13, +8).

– Vastustaja pääsi liian helposti pelaamaan sideout- pelaamista. Toivottavasti saamme ensi viikolla paremman treeniviikon, Mika Rantanen toivoi.

Ottelusarja jatkuu kutkuttavasta 1-1 tasatilanteesta keskiviikkona Raisiossa. Odotettavissa on tuvan täydeltä kuumaa tunnelmaa, kun jommallekummalle on tarjolla katkaisumahdollisuus perjantaina Loimaalla pelattavaan neljänteen osaotteluun, johon Loimun kannattajien bussi lähtee Raision kaupungintalolta kello 17:00. Kyytiin voi ilmoittautua meilitse info@raisionloimu.fi tai viestillä numeroon 044-0432116.

KATSO MYÖS: TilastotRuudun matsikooste