UUTISET

19.5. Loimulle päävalmentaja Belgiasta

Loimu on tehnyt kaksivuotisen päävalmentajasopimuksen belgialaisen 38-vuotiaan Christophe Achtenin kanssa. Keväällä yllättäen valmentajahakuun joutunut Loimu kartoitti ensin kotimaisia vaihtoehtoja, mutta kun varteenotettavat ja kontaktoidut valmentajat eivät olleet valmiita muuttamaan tai jättämään siviilitöitään, kääntyivät katseet ulkomaille. Kansainvälisiltä kentiltä tuli useita hakemuksia ja joukossa oli niin nuoria tulevaisuuden nimiä kuin myös meritoituneita kokeneita maajoukkuevalmentajia. Valituksi tullut Achten on näiden välimuoto, eli valmentajaiältään vielä suhteellisen nuori, mutta jo kokenut niin seura- kuin maajoukkuetasolla.

Oman pelaajauransa jälkeen valmennukseen pariin 31-vuotiaana hänet innosti nuorten pelaajien kehittäminen. Hän aloitti valmentamalla Belgian menestyneintä naisjoukkuetta ja avustamalla naisten maajoukkuevalmennuksessa, jonka jälkeen hän siirtyi miehiin ja Loimullekin Euro Cupeista tuttuun Asse-Lennikiin apuvalmentajaksi.

Parin kauden Asse-Lennik -periodin jälkeen oli edessä maajoukkuehaasteet, kun Achten valittiin Belgian maajoukkueen apuvalmentajaksi kausiksi 2012-2016. Maajoukkuepestin aikana Achtenin CV:hen kirjattiin mm. Europpaliigan voitto ja EM-kisojen 7. sija vuonna 2013 sekä hyviä otteita niin EM- kuin MM-kisoissa ja Maailmanliigassakin. Maajoukkuepestin jälkeen hän on valmentanut kaksi kautta belgialaista VC Duvel Puursia.

– Olen valmentanut monta vuotta Belgiassa niin seuroja kuin maajoukkueitakin, joten nyt oli minusta aika hakea uusia haasteita oman kotimaan ulkopuolelta. Loimulla on hieno historia ja nyt on jo aloitettu uuden menestyspohjan rakentaminen. Kuuden kotimaisen pelaajan runko on hyvä ja nyt haetaan lisää pelaajia rinkiin niin Suomesta kuin ulkomailtakin, kommentoi Achten.

Valmentajan ja Loimun seurajohdon ajatukset osuivat hyvin yksiin puhelimitse ja sähköpostitse käytyjen keskustelujen aikana. Tunne vahvistui kun Achten kutsuttiin vierailulle Turun seudulle. Pitkien keskustelujen ja neuvottelujen lisäksi hän veti Loimun joukkueelle ja Turun seudun nuorille poikapelureille parit harjoitukset.

– Meidän ja Christophen ajatukset puolustuksen korostamisesta ja tennistermein ei-pakotettujen virheiden karsimisesta osuivat yksiin ja hän teki muutenkin vaikutuksen. Achten haluaa Loimun pelaavan periksiantamatonta ja modernia lentopalloa, kertoi Loimun manageri Jukka Rajakangas.

Loimulaiset kartoittavat parhaillaan pelaajia eri rooleihin. Seuran lisäksi myös Achtenilla on oman innostuneisuuden ja maajoukkuepestin vuoksi hyvät kontaktit ympäri lentopallomaailman. Päävalmentajasopimuksen jälkeen työnalle laitetaan myös muun valmennustiimin kokoaminen. Achten saapuu Suomeen myöhemmin kesällä, joten siihen asti joukkue tulee harjoittelemaan fysiikka- ja kakkosvalmentajan johdolla yhteistyössä päävalmentajan kanssa tehtävin ohjelmin. Osa kesän harjoituksista tullaan yhdistämään jo tuttuun tapaan Loimun vanhimpien junioreiden ja farmijoukkueena toimivan kakkosjoukkueen kesken.

Loimu_logo_vaaka_PMS144

Raision Loimu ry
Keonkatu 5, 21200 Raisio

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi