Siirry sisältöön

UUTISET

20.6. Loimulle passari Yhdysvalloista

Syyskuussa alkavaan lentopallon Mestaruusliiga-kauteen valmistautuva Loimu on tehnyt 1+1 -vuotisen pelaajasopimuksen yhdysvaltalaispassari Scott Fiferin (23 v, 192 cm) kanssa. Loimu lähti joukkuetta kootessaan hakemaan uusia tuulia passaririntamalle, jossa Ville Juntura oli tehnyt hyvää työtä kolmen kauden ajan joukkueen pääkapellimestarina ja kapteenina. Passarikandidaatteja oli useita niin koti- kuin ulkomailtakin ja lopulta Fifer vakuutti seurajohdon ja valmennuksen ja valikoitui Loimun passarikaksikkoon Tomi Saarisen aisapariksi.

Scott on lahjakas passari, joka tykkää pelata nopeaa peliä. Hän on fiksu pelaaja ja hyvä johtaja, kommentoi Loimun päävalmentaja Christophe Achten.

Chicagosta kotoisin oleva Fifer aloitti high schoolin vielä yleispelaajana, mutta vaihtoi valmentajan ehdotuksesta passariksi. Roolin vaihtaminen vaati kovasti töitä, johon nuori koululainen oli valmis. Hän aloitti kaikki joukkueensa harjoitukset tunnin ennen muita ja teki sen ajan yksilöllistä passiharjoittelua. Kova työ on tuottanut tulosta ja Fiferista on kehittynyt kovan luokan pelinrakentaja.

Pidän passarina olemisesta kovasti, sillä mikään ei ole nautinnollisempaa kuin vastustajan torjunnan juoksuttaminen ja se kun joukkuekaverit pääsevät murskaamaan pallon vastustajan kenttään, kertoi Chicagosta tavoitettu Fifer.

Yliopistotasolle noustuaan hän edusti Lewisin yliopistoa, joka oli NCAA:n toiseksi parhaaksi rankattu joukkue. Hyvän yliopistouran jälkeen hän suuntasi katseensa Euroopan ammattilaiskentille ja löysi ensimmäinen seuransa Kyprokselta, jossa hän edusti viime kaudella Anorthosis Famagustaa. Joukkue sijoittui Kyproksen liigassa viidenneksi ja osallistui myös Challenge Cupiin.

Odotan innolla uuteen joukkueeseen ja sarjaan pääsemistä. Tiedän että seuran historia on menestyksekäs ja haluan tehdä kaikkeni että nousemme jälleen mukaan kovatasoisen sarjan kärkipään taisteluihin, kommentoi Fifer.

Fifer opiskeli yliopistossa liiketaloutta ja työskentelee kesän ajan kotikaupungissaan liiketoiminta-analyytikkona Barry Callebaut nimisessä yrityksessä, jonka tuote on herkullista belgialaista suklaata. Työnteon ja harjoittelun ohella hän rentoutuu kesäisin pelaamalla golfia. Chicagosta kotoisin olevana hän tunnustautuu olevansa suuri jääkiekon ja NHL-seura Blackhawksin fani.

Loimulla on koossa nyt seitsemän pelaajasopimusta, kun kuuden viime kaudelta jatkavan sopimuspelaajan rinnalle tuli nyt ensimmäinen uusi sopimus. Kuuden jatkavan sopimuspelaajan joukosta yhdellä on kesällä ollut virityksiä Israelin liigaan, mutta tällä hetkellä näyttää siltä että kaikki sopimuksen alaiset pelaajat jatkavat oranssi-mustissa. Loimulta on odotettavissa lähipäivinä lisää pelaajauutisia, kun pitkät kartoitukset ja neuvottelut keskitorjuja- ja hakkuririntamalla ovat päättymässä allekirjoituksiin.

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös