2.11. Vieraspelistä piste palkinnoksi – voittoputki katkesi Akaalla

Seitsemän ottelun mittaiseksi venynyt voittoputki katkesi lentopallon Mestaruusliigassa keskiviikkona Akaalla, kun Akaa-Volley puristi voiton itselleen luvuin 3-2 (23-25, 25-19, 20-25, 25-22, 15-12). Pisteittä ei siis tarvinnut vieraista kotimatkalle lähteä ja sarjan piikkipaikkakin pysyi edelleen oranssimustien hallussa. Samaan aikaan lauantaina Kerttulaan saapuva Hurrikaani-Loimaa voitti kotikentällään Tiikerit luvuin 3-1 ja nousi sarjataulukossa viidenneksi.

Ottelun avauserä oli jälleen vahvaa pelaamista Loimulta, vaikka isännät hivuttautuivatkin eräpallotilanteessa iholle. Torjuntapisteitä tuli kuusi ja joukkueen hyökkäysprosentti oli peräti 71%. Toisen erä alku näytti myös lupaavalta, kun Loimu johti muun muassa 6-12 ja vielä 10-15, kunnes vierailijoiden peli jumittui P1-rotaatioon, eli passarin ollessa ykköspaikalla ja hakkurin nelosessa. Loimu ei saanut palloa kuolemaan ja seuraavat kahdeksan pistettä meni Akaa-Volleyn ulkomaalaisvahvistusten johdolla isännille. Ex-loimulainen Ali Fazli ja Mohammadreza Beik takoivat pääosan pisteistä isäntien karatessa erävoittoon.

Pitkällä erätauolla Loimu sai itsensä koottua ja se vei yhden sarjapisteen varmistaen kolmannen erän nimiinsä Joonas Jokelan seitsemällä ja Sebastian Pozo Hernandezin kuudella pisteellä. Ottelun ratkaisu siirtyi kuitenkin viidenteen erään, kun neljännen erän pisteiden rohmuamiskilpailussa Fazli voitti niukasti Pozo Hernandezin muiden jäädessä sivuosiin. Viidennessä erässä isännistä astui esiin kokenut ulkomaalaisvahvistus Greg Petty, joka ehti tehtailemaan lyhyessä erässä kuusi pistettä 100% hyökkäystehoin.

Ottelun paras pistemies oli iranilainen ex-oranssipaita Fazli, joka teki 34 pistettä tehoin +20. Hänen rinnallaan yleispelaajat jenkki Greg Petty teki 18 ja Fazlin maamies Mohammadreza Beik 9 pistettä keskitorjujien jäädessä vaatimattomampiin lukemiin. Loimulaisista isoimman pistesaaliin kasasi Pozo Hernandez, jolle kirjattiin 24 pistettä. Hakkuri Jokelan saldo oli yhden pisteen vähemmän ja Väinö Rahko tuuletti pistettä 17 kertaa. Liberoiden kamppailussa oli tasaista, kun kanadalainen Elijah Risso vastaanotti 48 ja Esko Vuorinen 42%:n tarkkuudella. Loimu torjui ottelussa peräti 19 pistettä isäntien onnistuessa kuudesti.

Joukkueiden kokeneet maajoukkuemiehet olivat ottelun kulusta hieman erimielisiä:

Joonas Jokela, Loimu: ”Ihan hyvä startti. Pelattiin puolitoista erää hyvin, mutta sitten tuli P1-tilanne ja koko porukan kasetti suli siihen. Sen jälkeen ei päästy enää takaisin sille tasolle missä oltiin sitä ennen.”

Sauli Sinkkonen, Akaa-Volley: ”Joonas oli ehkä vähän liian raju tossa oman joukkueen toiminnassa, jos ne pelasi koko pelin hyvällä tasolla, mutta toisessa erässä yksi rotaatio vähän sakkasi, mutta muuten koko peli oli hienoa lentopalloa. Toivon että meidänkin joukkue löytäisi tuon tasaisuuden mikä Loimulla on koko alkukaudesta ollut.”

KATSO MYÖS: Tilastot