29.10. Loimu jatkoi voittoputkeaan kaatamalla Savo Volleyn

Loimu venytti alkukauden voittoputkensa lentopallon Mestaruusliigassa jo seitsemän ottelun mittaiseksi, kun se kukisti Savo Volleyn Kerttulan liikuntahallissa lauantaina luvuin 3-1 (25-20, 25-22, 18-25, 25-20). Ottelu oli apuvalmentaja Kari Raatikaiselle ensimmäinen Loimun joukkueen matkassa.

• Jouduttiin tekemään töitä tänään paljon. Ei saatu ilmaiseksi, vaan oli tiukka vääntö. Me jouduttiin aikamoiseen pommitukseen vastustajan syötön puolesta. Kolmas erä jouduttiin antamaan puhtaasti siihen, kun ei saatu heidän hyvää syöttöpeliä poikki. Marginaalit on pienet ja saatiin onneksi toi viimeinen erä käännettyä meille, kommentoi Loimun päävalmentaja Mika Rantanen.

Loimu lähti otteluun viime viikonloppuna VaLePan kaataneella seitsikolla, kun argentiinalaiskeskipelaaja Joaquin Layus oli edelleen edelleen penkillä ilman pelivarusteita ja hänen tilallaan pelasi Aatu Vihola. Avauserä eteni tasaisissa merkeissä puoliväliin asti, kunnes Loimu hankki Sebastian Pozo Hernandezin syöttövuorolla etumatkan, joka kantoi erän loppuun asti. Viimeisen pallon päätti Väinö Rahko nelospaikalta.

Toinen erä näytti jo tulevan selvähkösti Loimulle, kun Pozo Hernandez vei ässällä isännät 16-11 johtoon. Savo Volley ei kuitenkaan luovuttanut, vaan viritti erän lopussa hyvän kirin. Andrus Raadikin ässäsyötöllä tilanteeksi kaventaman 22-20 lähemmäksi he eivät kuitenkaan päässeet ja Joonas Jokelan hyökkäyspiste vei joukkueet pitkälle erätauolle 2-0 tilanteessa.

Pitkän erätauon jälkeen Savo Volley löysi syöttönsä uuden tehokkuuden ja Loimun vastaanotto oli vaikeuksissa. Pelin rakentelun vaikeuduttua tuli tietysti vaikeuksia myös hyökkäämiseen. Loimulaisista vain hakkuri Joonas Jokela pääsi erässä kelvollisille tehoille. Erä päättyi hakkuri Veikka Lindqvistin painaessa pallon leveäksi Loimun torjunnan kautta. Yhdentoista voitetun erän jälkeen kauden ensimmäinen erätappio kotikentällä oli tosiasia.

• Kolme ihan hyvää erää meiltä. Vastaanotto vähän hajosi kolmannessa erässä ja hävittiin se siihen. Puolustettiin enemmän kuin vastustaja, sanaili Väinö Rahko ottelun jälkeen.

Erätappio ei jäänyt Halloween-ottelussa kummittelemaan Loimun pelaajien korvien väliin, vaan isännät tulivat neljänteen erään hyvällä itseluottamuksella ja karkasivat heti alussa johtoon, josta eivät enää luopuneet. Erän loppupuolella vaihdosta syöttämään tulleen Aapeli Koukin hyvän syötön perään Tomi Saarinen nappasi ottelun neljännen kauden 18. torjuntapisteensä. Ottelun kaksi viimeistä Loimun pistettä päätti Eetu Mäki. Ensin hän peippasi Loimun käsiksi ottelupalloon ja sitten hyökkäsi voimalla toisen ottelupallon Savo Volleyn kenttäpuoliskolle.

Loimun voiton avaimia oli jälleen onnistumiset laajalla rintamalla sekä hyvä torjunta-puolustuspelaaminen. Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Joonas Jokela, jolle merkattiin 23 pistettä. Yleispelaajista Sebastian Pozo Henrnadez teki 15 ja Väinö Rahko 13 pistettä. Myös Savo Volleylta laiturit pääsivät kaksinumeroisiin saldoihin, kun hakkuri Veikka Lindqvist teki 15 ja yleispelaajat Michael Michelau 14 ja Andrus Raadik 13 pistettä. Otteluisäntä Turku Energia palkitsi isänniltä parhaaksi passari Tomi Saarisen ja vierailta yleispelaaja Andrus Raadikin.

Loimun seuraava ottelu on viime kauden puolivälieräsarjan uusinta Akaassa. Kotikentälle Kerttulaan saapuu lauantaina Hurrikaani. Tuossa ottelussa on Mestaruusliiga-pisteiden lisäksi jaossa myös Suomen Cupin Final Four -turnauspaikka sekä tietysti paikallissarja Siljan maljan pisteitä.

Katso myös: TilastotValokuvatOttelun jälkipyykkivideo