2.3. Loimulle maukas voitto VaLePasta

Loimu nappasi erittäin maukkaan täyden kolmen pisteen voiton hallitsevasta Suomen Mestarista ja tämän hetken sarjataulukon ykkösestä, kun VaLePa kaatui Kerttulan parketilla luvuin 3-1 (21-25, 25-21, 25-22, 25-19). Voiton ansiosta Loimu nousi sarjataulukossa kuudenneksi ohi Hurmoksen hengittämään Hurrikaanin niskaan.

• Otimme ison voiton taistelussa pudotuspeliasemista. Kolme pistettä ehkä sarjan parhaalta joukkueelta on todella tärkeää ja antaa meille potkua tuleviin peleihin, kun taistelemme runkosarjan viidennestä sijasta, iloitsi pelin aikana jopa pieniin tanssiaskeleihin lämmennyt Aitor Barreros.

Voiton ja hyvän tunnelman lisäksi ottelun hienoimpia asioita oli katsojien ja talkoolaisten Ukrainaan lahjoittamien rahojen ja tavaroiden määrä. Loimu haluaa kiittää sydämensä pohjasta kaikkia keräyksiin osallistuneita.

Ottelun avauserä oli tasainen, mutta kääntyi pienin marginaalein VaLePalle, vaikka Loimu nousi erän lopussa vielä taistelemaan erävoitosta kahden Sebastian Pozo Hernandezin ja yhden Kristaps Smitsin ässän avittamana. Toinen erä kääntyi puolivälin paikkeilla Loimulle ja isännät eivät enää luopuneet erän aikana etumatkastaan. Erän viimeisissä palloissa loimulaiset olivat jälleen vahvoja syöttöviivan takana, kun sekä Pozo Hernandez että Tomi Saarinen syöttivät ässät ja vielä eräpallossa VaLePan libero Risto Ruoholalle kävi arviointivirhe pitkäksi menossa olleen Mauri Kurpan syötön kanssa. Viime hetkillä nostopäätöksen tehneen Ruoholan käsistä pallo nousi lopulta Kerttulan kattoon.

Pitkän erätauon jälkeinen kolmannen erän alku oli Loimulle katastrofaalinen. VaLePa karkasi Severi Savonsalmen syöttövuorolla jo 1-6 johtoon. Loimu ei kuitenkaan antanut periksi, vaan nousi tasoihin jo tilanteessa 10-10 Väinö Rahkon päättäessä kuutospaikan hyökkäyksen parkettiin. Tämä Rahkon käyttäminen takakentältä hyökkäysten päättäjänä on yksi uusista sivuista Saarisen pelikirjassa. Kolmannen erän ratkaisijoiksi nousivat Eetu Mäki ja Kristaps Smits, jotka tehtailivat torjumalla, syöttämällä ja lyömällä Loimun erän neljä viimeistä pistettä.

Neljänteen erään VaLePa vaihtoi hakkuriksi Alberto Cavasinin. Hän aloitti erän terävästi, mutta lopulta hänestäkään ei ollut Loimun junan pysäyttäjäksi. Loimun peli toimi ratkaisuhetkillä erinomaisesti. VaLePa viritteli vielä loppukiriään, mutta tilanteessa 20-17 Loimun päävalmentaja Aitor Barreros katkaisi yrityksen aikalisällään, jonka jälkeen VaLePa syötti verkkoon ja Väinö Rahko ässän ja ero kasvoi jo viiteen pisteeseen. Ottelun viimeiset pallot olivat Loimun hurmosta. Ottelupallossa Rahko kaivoi mahdottoman pallon takakentältä peliin, jonka jälkeen Kristaps Smits pisti pallon jälleen valtavalla voimalla VaLePan kenttään.

Hyvän joukkue- ja passipelaamisen lisäksi Loimun voiton avaimia oli erinomainen syöttötyöskentely. Loimun syöttöpommitus sai VaLePan vastaanoton rikki. Isännät syöttivät neljään erään 12 ässää ja 16 virhettä, kun VaLePa taasen syötti 7 ässän lisäksi 21 virhettä.

• Ei ole kyllä hetkeen tullut tuollaista syöttöjoukkuetta vastaan pelattua. En tiedä oliko vihreä valo kaikilla pelaajilla. Vetivät kättä tyhjäksi ja pysyi hyvin kentässä ja saivat sillä kyllä hyvän otteen pelistä. Tuolla syötöllä pärjää kyllä ihan ketä vastaan vaan tässä liigassa, kehui Sakari Mäkinen ottelun päätyttyä.

Ottelun paras pistemies oli Loimun Kristaps Smits sekä VaLePan Sakari Mäkinen, jotka tekivät 19 pistettä mieheen. Loimun toiseksi paras pistemies oli 18 pistettä tehnyt Ali Fazli ja VaLePalla yleispelaaja 17 pisteen Jiri Hänninen. Loimun parhaaksi pelaajaksi valittiin kenties uransa parhaan ottelun pelannut passari Tomi Saarinen, jonka kausi on muutenkin sujunut nousujohteisesti.

• Tomi oli meidän paras tänään. Hän pelasi hemmetinmoisen ottelun. Hän johti joukkuetta kokeneen pelaajan tavoin, vaikka hän on vasta vähän päälle parikymppinen, suitsutti Barreros.

Myös edelleen kokoonpanosta puuttuvan Tayeb Einisamareinin korvannut Aatu Vihola pelasi uransa parhaan ottelun. Keskipelaajalle kirjattiin 8 pistettä, joista kolme tuli torjunnoilla. Hänet palkittiin ottelun positiivisimpana loimulaisena.

Katso myös: TilastotValokuvatOttelun jälkeisen mediatilaisuuden tallenne