Siirry sisältöön

UUTISET

20.10. Hurrikaani ylsi kauden parhaalla esityksellään avausvoittoon Kerttulassa

Loimu lähti keskiviikko illan otteluun Hurrikaania vastaan viime kausina Raisiossa totuttuun verrattuna herkullisemmasta asetelmasta, kun ennakkosuosikin viittaa aseteltiin ennakkoon kotijoukkueen harteille. Se ei kuitenkaan tänään oranssipaitojen harteille sopinut, vaan hyvin latautuneena Kerttulan parketille saapunut Hurrikaani ryösti täyden Mestaruusliigan ja Siljan maljan pistesaaliin mukaansa kauden parhaalla esityksellään lukemin 1-3 (22-25, 22-25, 25-22, 23-25). Suurimman eron joukkueiden välille teki syöttö-vastaanottopelaaminen, jossa Loimu oli tällä kertaa useita askeleita Hurrikaanin perässä.

 

  • Neljä erää oli meiltä kauden tasokkainta peliä. Parissa pelissä on pelattu yksi tai kaksi hyvää erää, mutta nyt oli koko peli. Isoin parannus aikaisempaan oli vastaanotto. Päästiin vastaanottohyökkäyksissä nautiskelemaan välillä. Aikaisemmin se on ollut aikalailla pelkkää selviytymistä. Vastaanottajat loivat tänään hyvän pohjan voittopelille. Ja Santeri Välimaa jakoi palloa voittoisasti, kehui Hurrikaanin päävalmentaja Jussi Heino omiaan avausvoiton jälkeen.

 

Loimun peli kulki keskiviikkona mallikkaasti vain hetkellisesti ja hyviä jaksoja seurasi hyvin nopeasti vähintään saman mittainen heikompi jakso. Ensimmäinen alamäki tuli avauserässä kun 16-13 tilanteessa erän käsistä luisuminen alkoi Aleksi Muukkosen kahden ässäsyötön myötä. Pian Hurrikaani johtikin jo 18-20 ja paineli lopulta erävoittoon asti.

 

Toisen erän alkupuolella Loimu haki passarivaihdolla uutta rytmiä otteluun, mutta se ei tehnyt merkittävää eroa kotijoukkueen peliin. Loimu pääsi kuitenkin erän ratkaisuhetkillä pelaaman vielä erävoitosta, kun se nousi Hurrikaanin parin peräkkäisen hyökkäysvirheen siivittämänä tasoihin lukemiin 19-19. Erä päättyi kuitekin heti ensimmäiseen vieraiden eräpalloon päätuomarin vihellettyä hieman hätäisesti passari Mauri Kurpan passanneen palloa verkkopinnan väärältä puolelta.

 

Kolmatta erää Loimu johti 19-15, mutta jälleen hyvää jaksoa seurasi se heikompi ja vieraat tulivat Luka Marttilan syöttövuorolla pisteen päähän. Erä ja ottelu näyttää kääntyvän vieraille jo suoraan kolmessa erässä, kun Aleksi Muukkonen torjui yhdellä kädellä Kristaps Smitsin hyökkäyksen. Loimu nousee kuitenkin erän lopussa johtoon ja voittoon Smitsin tilalle tulleen Sebastian Pozo Hernandezin toimesta.

 

Neljäs erä sai kotiyleisön jo odottamaan viidettä erää lauantain VaLePa-ottelun tapaan, mutta 16-9 johtoasema ei tällä kertaa riittänyt, vaan Hurrikaani tuli väkisin rinnalle ja ohi vieden koko ottelun ja täydet sarjapisteet nimiinsä. Ottelun kaksi viimeistä pistettä tehtaili joukkueensa tavoin kauden parhaan pelinsä pelannut Antti Ropponen.

 

  • Hurrikaani ansaitsi voiton ja oli tänään parempia kuin me. Me olimme tänään pehmeitä. Syötimme huonommin kuin aikaisemmissa peleissä ja se oli tänään ratkaisutekijä. Pystyimme kuitenkin kontrolloimaan tappioeriäkin, mutta hävisimme ne ratkaisuhetkillä. Neljännessä erässäkin johdimme, mutta jäimme jumiin leijasyöttöön, harmitteli Loimun päävalmentaja Aitor Barreros.

 

Ottelun paras pistemies oli Hurrikaanin hyvin kestänen vastaanoton ansiosta passari Santeri Välimaan hyvästä ja nopeasta tarjoilusta nauttinut hakkuri Antti Ropponen, joka teki 26 pistettä. Ensimmäistä liigakauttaan pelaava nuori Luka Marttila teki 20 ja Aleksi Muukkonen 17 pistettä. Loimun puolella paras pistemies oli tuttuun tapaan Ali Fazli, jolle kirjattiin tällä kertaa 22 pistettä. Jälleen hyvän ottelun pelannut kapteeni Väinö Rahko teki 15 pistettä.

 

Otteluisäntä Eezy Henkilöstöpalvelut valitsi vierasjoukkueen parhaaksi Luka Marttilan ja Loimulta vastaavan palkinnon pokkasi Väinö Rahko. Ottelun ProLibero oli Hurrikaani libero Peter Vuorinen.

 

  • Hyvät fiilikset kun voitettiin. Täällä on tullut käytyä tosi monta kertaa katsomassa pelejä ja nyt pääsi pelaamaan, niin oli tosi kiva. Oma peli lähti ihan hyvin, mutta paremminkin voisi mennä. Joukkueena vähän kaikilla osa-alueella oltiin parempia kuin aiemmin, kommentoi Maskusta kotoisin oleva Luka Marttila.

 

Loimun sarjakauden avaava viiden kotiottelun putki päättyy sunnuntaina Kerttulassa, kun Savo Volley saapuu Raisioon vierailulle. Ottelu alkaa kello 18:00.

 

Katso myös: TilastoValokuvatOttelun jälkeinen mediatilaisuus – Ruudun ottelun highlightit –

 

 

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös