20.11. Hurmos voitti viisieräisen Raisiossa

Mestaruusliigan kärkijoukkue vaihtui sunnuntaina, kun Loimu hävisi kotikentällään Karelian Hurmokselle luvuin 2-3 (20-25, 25-18, 25-21, 25-27, 12-15) ja Akaa-Volley voitti viiden erän kamppailun kotikentällään PerPoa vastaan. Akaa-Volley nousi Loimun kanssa tasapisteisiin ja eräsuhteella ykköseksi. Tappio oli seitsemän ensimmäistä otteluaan voittaneelle Loimulle jo neljäs putkeen.

Loimun uusi yhdysvaltalaiskeskipelaaja Seth Golleher debytoi oranssi-mustassa peliasussa ja uurasti heti täydet viisi erää, kun argentiinalainen Joaquin Layus ei ollut pelikunnossa ja Aatu Vihola oli kiinni varusmiespalveluksessa. Golleher teki ensimmäiseen erään neljä pistettä, mutta ottelun edetessä tahti hiipui ja vain pari harjoituskertaa joukkueen kanssa sekä torstainen 21 tunnin matkustaminen aikaeroineen alkoi näkyä jenkin otteissa.

• Positiivinen kaveri ja sopii varmasti meidän porukkaan. Hengeltään sellainen kaveri mitä me tarvitaan. Jatkossa hänestä tulee olemaan paljon apua, kommentoi Loimun päävalmentaja Mika Rantanen uutta pelaajaansa.

Ottelu oli kokonaisuudessaan tasainen, mistä kertoo myös se, että Loimulle kertyi viiden erän aikana 107 pistettä ja Hurmokselle vain yksi vähemmän. Tasaisimmat erätulokset kirjattiin neljänteen ja viidenteen erään, joissa Loimu joutui takaa-ajajan asemaan jo erien alkupuolella ja Hurmos pelasi fiksusti johtoasemassa. Loimu taas sortui ratkaisuhetkillä useisiin syöttövirheisiin. Yksi Hurmoksen voiton avaintekijöistä oli kotijoukkuetta pykälän jos toisenkin tarmokkaampi puolustuspelaaminen.

• Tasaista oli lentopallopeli tänään. Isossa kuvassa ei eroja löydy, mutta neljännen jatkopalloilla ja viidennessä erässä tiukoissa paikoissa päästettiin kaveri omilla syöttövirheillä helposti eteenpäin, harmitteli hyvän ottelun pelannut Jokela.

Hurmoksen valmentaja Matti Alatalo oli loimulaisten kanssa samaa mieltä ottelun tasaisuudesta:

• Tasaista vääntöä. Olisi voinut päättyä kummalle tahansa. Ekaa erää hallittiin puolivälistä loppuun asti, mutta vastapainona Loimu toista. Kolmannessa erässä meinasi maltti vähän loppua ja kaveri pelasi hyvin. Neljännessä erässä saatiin pieni kipinä tuomareiden vihellyksistä ja käännettiin se positiiviseksi.

Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Joonas Jokela, jolle kirjattiin 31 pistettä tehoin +23. Lähimmäs hänen lukemiaan pääsi Hurmoksen Mikko Räsänen 25 pisteellään. Loimun puolelta seuraavaksi parhaat lukemat tekivät Sebastian Pozo Hernandez 16 ja Väinö Rahko 10 pisteellään. Keskipelaajista Golleherille kirjattiin 8 ja Eetu Mäelle 4 pistettä. Hurmoksen muita onnistujia olivat 10 pistettä tehnyt keskipelaaja Atte Rissanen sekä vaihdosta kentälle päässyt yleispelaaja Matias Korhonen. Hurmos-hakkuri Eetu Häyrisen Loimu sai pidettyä hyvin aisoissa ja hän jäi 15 pisteeseen tehoin +4.

Otteluisäntänä 100-v. merkkipaaluaan juhlinut Osuuspankki valitsi parhaiksi pelaajiksi itseoikeutetusti joukkueiden pisterohmut, eli Jokelan ja Räsäsen. Ottelun ProLiberoksi valittiin Hurmoksen takakenttäpeliä niin vastaanottamisessa kuin puolustamisessakin tuloksekkaasti johtanut Tatu Hakkarainen.

KATSO MYÖS: TilastotValokuvat