27.11. Vaikeuksien kautta voittoon ja takaisin paalupaikalle

Loimu palasi voittokantaan neljän tappio-ottelun jälkeen lauantaina Vantaalla ja nousi samalla takaisin yksin sarjakärkeen. Ottelun loppunumerot Vantaa Ducksin kanssa olivat 1-3 (25-16, 22-25, 24-26, 17-25).

Ottelu alkoi Loimun kannalta tyrmäävästi, kun ankat johtivat avauserää 9-1 ja 11-3. Vaikka Loimu nousi vähän lähemmäs kolmen torjuntapisteen saattelemana, ei avauserän voitosta syntynyt enää edes kunnollista taistelua. Toistakin erää Ducksit veivät erän puoliväliin asti, kunnes Loimu nousi kahden Eetu Mäen torjuntapisteen ansiosta 13-14 johtoasemana, josta vieraat eivät enää luopuneet ja pitkälle erätauolle siirryttiin tasatilanteessa. Kolmas erä oli ottelun tasaisin ja venyi aina jatkopalloille asti. Sen vei nimiinsä vierasjoukkue Loimu neljännen erän ja koko ottelun tapaan.

• Ducks syötti ekan erän tosi hyvin ja mentiin oltiin varmaakin siinä erässä jossain Salon korkeudella vasta tulossa. Sitten kerättiin pelin osa-alueet hiljalleen käsiimme ja eikös se syöttö ja vastaanotto ole kuulemma avain onneen, kommentoi Jokela ottelun jälkeen.

Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Joonas Jokela, joka murjoi 23 pistettä entisen joukkueensa kenttään. Vieraiden riveistä mainitsemisen arvoisia pistesaldoja ovat myös keskipelaaja Eetu Mäen 9 ja passari Tomi Saarisen 7 pistettä. Ducksista yleispelaajista Kalle Kattelus teki 20 ja Sergej Drobnic 19 pistettä, mutta hakkuri Alek Rastamo jäi vain 9 pisteeseen. Joukkueiden parhaiksi pelaajiksi valittiin Jokela ja Drobnic.

KATSO MYÖS: Tilastot