21.1. Ducks kaatui taistellen Raisiossa

Raision Loimu ja Vantaa Ducks tarjosivat 2,5 erän verran tasaista lentopallon Mestaruusliiga-viihdettä lauantai-iltaa Kerttulan liikuntahalliin viettämään saapuneelle yleisölle. Tasaisen alun jälkeen ottelu repesi Loimun hyväksi ja oranssi-mustat pääsivät juhlimaan tärkeitä täysiä sarjapisteitä luvuin 3-1 (26-24, 24-26, 25-17, 25-17).

Ottelun avauserä oli tasainen. Ducks pääsi syöttämään eräpalloa ensimmäisenä, mutta erän katkaisu ei onnistunut ja Loimu nousi jatkopalloilla 26-24 erävoittoon. Ottelun toinen erä oli edelleen tasaista vääntämistä ja tällä kertaa oli vieraiden vuoro vääntää erävoitto itselleen samoin 24-26 lukemin. Pitkän erätauon jälkeinen kolmaskin erä alkoi vielä tasaisesti ja Ducks johti erää vielä 9-10, mutta sen jälkeen Loimu sai uuden vaihteen silmään ja pian taululla komeili jo 23-16. Tämä vaihe ottelusta katkaisi Ducksin selkärangan ja neljännessä erässä ei voittajasta ollut enää epäselvyyttä, vaikka lopussa Ducks hieman kaunistelikin lukemia hakkuri Aleksander Rastamon syöttövuorolla.

• Taas vaihteeksi aloitettiin heikosti kolme ekaa erää. Se on ollut meidän alkuvuoden heikkous. Menee pakkopullaksi, kun ei saada ilosta kiinni. Oma tyyli pelata löytyi onneksi, kommentoi Loimun Väinö Rahko.

Ducksin kokoonpanosta puuttui keskiviikkona nilkkansa pyöräyttänyt passari Joona Väänänen. Loimulta sen sijaan keskitorjuja Joaquin Layus puuttui vielä kokoonpanosta samasta syystä. Loimun liberotontilla ottelun avasi olkapäävamman vuoksi pitkään poissa kentiltä ollut Aatu Kulmala. Ottelun keskivaiheilla liberona hääri myös Esko Vuorinen, mutta Kulmala palasi tontilleen vielä ottelun loppupuolella. Molemmat Loimun liberot onnistuivat kelvollisesti, mutta tämän ottelun ykköslibero löytyi Ducksien takakentältä, sillä vieraiden ranskalainen Louis Pineau valittiin sekä ottelun ProLiberoksi että vieraiden parhaaksi pelaajaksi.

Joukkueiden parhaiksi pelaajiksi valittiin otteluisäntä ME Gropupin toimesta Ducksilta Louis Pineau ja Loimulta Väinö Rahko. Ottelun suurimman pistemäärän tehtaili Loimun hakkuri Joonas Jokela, jolle kirjattiin 25 pistettä tehoin +12. Rahkon saalis oli 21 pistettä hyvin +17 tehoin. Ducksin paras pistemies oli hakkuri Aleksander Rastamo 18 pisteellä. Ottelussa nähtiin yhteensä peräti 24 torjuntapistettä, joista 13 teki Loimu ja 11 Ducks. Pelaajista suurimman torjuntasaaliin kokosi keskipelaaja Lauri Lehtonen 8 torjunnallaan. Loimun passari Tomi Saariselle kirjattiin 6 torjuntapistettä.

• Hyvän väännön jälkeen kiva että pisteet tuli meille. Aika suurta osaa tässä pelissä näytteli hyökkäysvirheet. Joka erässä kumpi teki enemmän virheitä hävisi erän. Me löysimme syötön ja torjunnan yhteyden mitä pidemmälle mentiin. Tehtiin järkevä syöttöpeli ja saatiin kaveri ahtaalle, kehui Loimun päävalmentaja Mika Rantanen.

Loimulla alkaa nyt pidempi, noin kuukauden mittainen, tauko kotiotteluista. Kerttulassa isketään Mikasaa parkettiin seuraavan kerran helmikuun 17. päivä, kun rovaniemeläinen Perungan Pojat saapuu Raisioon.

KATSO MYÖS: TilastotValokuvatRuudun matsikooste