Siirry sisältöön

UUTISET

4.1.2020 Otteluraportti: Vajaamiehiselle Loimulle tappio vuoden avausottelusta

Joukkueet lähtivät varsin erilaisista lähtökohdista kalenterivuoden 2020 ensimmäiseen lentopallon Mestaruusliiga-otteluun. Sarjassa hienosti toisena oleva isäntäjoukkue Akaa-Volley lähti otteluun Loimua vastaan 12 ottelun voittoputkessa. Loimulla sen sijaan käsittämättömän huono tuuri loukkaantumisten kanssa sai jatkoa juuri joulutauon kynnyksellä ja vuoden ensimmäisestä ottelusta puuttuivat yleispelaajista niin Tamir Hershko kuin Väinö Rahkokin. Lisäksi kun keskitorjuja Trent O’Dea on jälleen Australian maajoukkuetta edustamassa tärkeissä Olympiakarsinnoissa, oli Loimun rosteri Akaa-otteluun varsin ohut. Onni onnettomuudessa oli että liki koko syyskauden nilkkavamman vuoksi sivussa ollut Eetu Mäki oli kuntoutunut pelikuntoon.

Akaa-Volley ei ollut avokätinen isäntä siipirikkoiselle Loimulle, vaan joukkueiden välinen kauden kolmaskin kohtaaminen päättyi Akaa-Volleyn voittoon. Ottelun loppunumeroiksi kirjattiin tällä kertaa varsin selvät 3-0 (25-12, 25-14, 25-17).

Yleispelaaja Eetu Kulmala nousi ensimmäisen kerran tällä kaudella Loimun avaukseen. Hänen rinnallaan toisena yleispelaajan oli Kasimir Vuorinen, hakkurina Windson Ferreira, passarina Tomi Saarinen, keskareina Eetu Mäki ja Blake Leeson ja liberona Avery Aylsworth. Isännät aloittivat ottelun vahvasti, mutta Loimu nousi Leesonin ässällä pisteen päähän tilanteessa 10-9. Piristyneet otteet eivät kuitenkaan riittäneet pitkälle, vaan Akaa-Volley paineli matkoihinsa niin että perävalot vain näkyivät. Loimu yritti hakea muutosta vaisuihin otteisiinsa muun muassa passaria vaihtamalla, mutta Joel Laakson kentälle tulo ei muuttanut ottelun kulkua. Loimun kirkkain tähti ottelun alussa oli hakkuri Ferreira.

Toisen erän ensimmäisen pallon jälkeen Loimu pääsi ottelussa ensimmäisen kerran johtoasemaan. Se ei kuitenkaan kestänyt pitkään, vaan 0-1 kääntyi nopeasti tilanteeksi 6-1. Erä meni pitkän erätauon alkuun asti samalla kaavalla, eli isännät määräsivät parketilla sekä tahdin että suunnan. Erän päätti Aleksi aatrasalon ja Akseli Lankisen paritorjunta.

Kolmanteen erään Loimun päävalmentaja Kasper Vuorinen vaihtoi Blake Leesonin Eetu Kulmalan paikalle yleispelaajaksi ja Aatu Viholan Leesonin paikalle keskelle. Myös Akaa pyöritti kolmanteen erään vaihtorulettia. Loimu aloitti erän pirteästi ja johti vielä 9-10, mutta sen jälkeen ote siirtyi jälleen isännille. Loimusta ei lopulta ollut vajaamiehisenä antamaan vastusta yhdelle syyskauden kuumimmista joukkueista.

Loimun parhaaksi pelaajaksi valittiin libero Aylsworth. Eniten pisteitä tehtaili tilastollistesti joukkueen ainoita pienoisia valopilkkuja ollut Windson Ferreira. Hänelle kirjattiin 14 pistettä tehoin +7. Loimun ainoat kaksi torjuntapistettä otti Kasimir Vuorinen. Akaa-Volleylle sen sijaan kirjattiin kolmeen erään muikeat 17 torjuntapistettä. Näistä isoimman palan itselleen nappasi virolainen Mart Naaber, jolle kirjattiin 8 torjuntapistettä. Hänelle kirjattiin myös isäntien isoin pistesaldo, 12 pistettä tehoin +10.

Loimulla on seuraavaksi edessään kotiottelu, jota ei kuitenkaan isketä kotihallissa, sillä perjantaina 10. tammikuuta Loimu kohtaa Savo Volleyn Kupittaan palloiluhallissa Turussa. Osta tästä ennakkolippu Turun otteluun!

Katso myös: Tilastot

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös