Siirry sisältöön

UUTISET

21.4. Loimulle yli neljä metriä osaamista lentopallon kärkimaasta

Loimu on jatkanut valmistautumista syksyllä alkavaan seuran 45. peräkkäiseen lentopallon pääsarjakauteen solmimalla pelaajasopimukset ensimmäisten, ja seuran tavoitteiden mukaan myös viimeisten, ulkomaalaisvahvistusten kanssa. Tuoreita pelaajasopimuksia on pelikassissa kaksin kappalein ja molemmat uudet pelaajat saapuvat Suomeen ja Raisioon Iranista, joka on lentopallon maailman rankingissa peräti sijalla 8. Iranin Super Liiga, josta molemmat pelaajat tulevat, on kovatasoinen ammattilaissarja, jossa suomalaisista ovat päässeet pelaamaan vain hakkuri Lelu Ojansivu ja Loimustakin tuttu passari Kasper Vuorinen.

Uusista vahvistuksista keskitorjuja Tayeb Eini on sentin hakkuri Ali Fazlia pidempi, kun Einillä on mittaa 206 ja Fazlilla 205 senttimetriä. Iältään molemmat ovat 23-vuotiaita. Yhteistä on myös se, että ulkomaille tehty pelaajasopimus on molemmille uran ensimmäinen. Mahdollisuus pelata Euroopassa ja päästä askel kerrallaan isompiin sarjoihin ja Iranin maajoukkueeseen oli tärkeä motivaattori sopimusten taustalla.

Keskitorjuja Tayeb Eini on pelannut Iranin Super Liigassa vuodesta 2015 alkaen mm. Paykanin ja Shahrdari Gonbadin joukkueissa. Viimeisimmän kauden hän edusti Haraz Amolin joukkuetta, jonka riveissä kausi päättyi pronssimitaleihin. Eini on pelannut runsaasti maaotteluita nuorisomaajoukkueissa ja hänestä odotetaan kiihkeässä lentopallomaassa kovasti tulevaisuuden maajoukkuepelaajaa, kun vanhempi pelaajisto tulee astumaan syrjään. Hän on menestynyt nuorisomaajoukkueiden kanssa hyvin ja voittanut lukuisia turnauksia. Vuonna 2017 hän edusti maataan Tshekissä pelatuissa alle 21-vuotiaiden MM-turnauksessa, jossa Iran sijoittui viidenneksi.

Hakkuri Ali Fazli on kotoisin Amolin kaupungista, jonka sanotaan olevan Iranin lentopallopääkaupunki. Hakkurin ulottuvuus on peräti 370 cm, eli hänen hyökätessä käsi huitelee metrin ja 27 senttiä verkkonauhan yläpuolella. Koripallokoriin donkkaaminenkaan ei aiheuta ongelmia, kun käsi ulottuu 65 senttiä korirenkaan yläpuolella. Iranissa jotkut kutsuvat häntä linnuksi, koska hän on pitkä ja hyppää niin korkealle. Myös Fazlilla on kokemusta kotimaansa nuorisomaajoukkueiden edustamisesta. Seuratasolla hän on pelannut kaksi kautta Iranin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla League 1:ssä ja kolme kautta Super Liigassa. League 1:ssä kaudet ovat päättyneet hopeaan ja kultaan. Super Liigassa paras sijoitus on pronssi vuodelta 2019. Viimeisin kausi nousijajoukkue Hoorsun Ramsarissa päättyi 8. sijaan.

Loimulla on koossa nyt kahdeksan pelaajasopimusta, eli joukkueen runko on hyvin koossa. Nyt seuran ja valmennusjohdon on tarkoitus katsella maltilla millaisia liikkeitä kotimaisilla pelaajamarkkinoilla tulee lähitulevaisuudessa tapahtumaan.

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös