25.11. Savo Volley maksoi kalavelat Pielavedellä

Maakunnan laajuinen Savo Volleyn road show oli johdattanut heidän karavaanin ja Raision Loimun sunnuntaina Pielavedelle. Joukkueiden historian ensimmäinen kohtaaminen oli päättynyt kuukausi aiemmin Raisiossa Loimun voittoon, joten savolaiset lähtivät Sampon kotiluolassa maksamaan kalavelkoja Loimulle. Velanmaksu onnistuikin isäntien kannalta mallikkaasti ja ottelu päättyi Savon 3-1 (25-22, 25-17, 19-25, -25-9) voittoon.

Loimun tuorein pelaajahankinta Jan Helenius oli Pielavedellä ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa entisiä seurakavereitaan vastaan. Ottelun avauserä oli tasainen ja Loimu nousi jo pisteen päähän tilanteessa 21-20, mutta sitten Antti Siltala ja Fedor Ivanov napsivat torjuntapisteet mieheen ja saattelivat Savon karkumatkalle, jonka viimeiseksi pisteeksi iin päälle Siltala torjui vielä eräpallossa ratkaisevan pisteen. Avauserä oli Savon vahvan toruntapelaamisen lisäksi hakkuri Lelu Ojansivun (7 pistettä) ja Loimun Viktor Lindbergin (6 pistettä) kaksintaistelua.

Toinen erä oli Loimulta virheherkkää pelaamista ja Savo vei sen nimiinsä helpohkosti. Toisessa erässä pelinsä kulkemaan saanut Samuli Kaislasalolle ottelun 3. erä oli synkkä ja hänelle kirjattiin vain yksi piste ja hyökkäystehoksi pyöreä nolla. Siitä huolimatta pitkän erätauon jälkeinen erä oli ainoa, joka päättyi vierasvoittoon. Loimun parhaat pisteidentekijät voitokkaassa erässä olivat Viktor Lindberg, Ossi Rumpunen ja Pablo Guzman. Erävoitosta huolimatta vieraat eivät saaneet peliään sellaiseen uomaan, jolla olisi pystynyt haastamaan Savon ottelun voitosta. Neljäs erä lähti heti kättelyssä liikenteeseen kotijoukkueen komennossa ja lopullinen ratkaisu nähtiin tilanteessa 11-6, jonka jälkeen Lindbergin kaksi ja Kaislasalon yksi hyökkäysvirhe ja niiden jälkeinen Antti Siltalan syöttövuoro ratkaisi neljännen erän, jonka loppunumeroista tuli loppujen lopuksi todella tylyt, kun Loimu ei saanut edes kymmenen pisteen rajapyykkiä rikottua.

• Emme pelanneet kovin huonosti. Etenkin ensimmäisessä erässä meillä oli kyllä mahdollisuutemme. Kolmas erä olihan ok, mutta kun pelaa neljännen erän kuten pelasimme, niin ei voi olla tyytyväinen. Meidän vastaanottomme oli ehkä kauden parasta, joten siihen ole tyytyväinen. Muilla osa-alueilla jäi parannettavaa, kommentoi Loimun päävalmentaja Christophe Achten.

Ottelun paras pistemies oli loukkaantumisen jälkeen kentille palannut hakkuri Lelu Ojansivu, joka teki 20 pistettä tehoin +12. Hänen lisäkseen isäntien avainpelaajiin kuului etenkin yleispelaajaa Antti Siltala. Loimun paras pistemies oli yleispelaaja Viktor Lindberg, joka teki 14 pistettä, mutta jäi tehoissa vain yhden pisteen plussan puolelle. Hakkuri Samuli Kaislasalo teki 12 pistettä ja viime otteluissa erinomaisia otteita esittänyt keskitorjuja Pablo Guzman 9 pistettä, joista viisi syntyi torjumalla.

Loimulla jatkuu tiivis ottelutahti ja seuraava koitos on edessä jo tiistaina, kun Akaa-Volley saapuu Raisioon vierailulle ex-loimulaisten Eddy Herreran ja Ville Junturan johdolla.

Katso myös: Tilastot – Teemu Hassisen valokuviaLehdstötilaisuus