Siirry sisältöön

UUTISET

25.2. Ailahteleva kärkikahina kääntyi Akaa-Volleylle

Lentopallon Mestaruusliigan odotettu kärkikahina Loimun ja Akaa-Volleyn välillä tarjosi ajoittain hyvää lentopalloviihdettä runsaslukuiselle ja äänekkäälle yleisölle, mutta ajoittain taas virheet näyttelivät isoa osaa. Syöttö ja vastaanotto määrittelivät tässäkin ottelussa tahtipuikon heiluttajan ja se joukkue vei ottelua kummalla nämä osa-alueet toimivat. Ailahdellen edenneen ottelun kulminaatiopisteeksi muodostui Loimun voittama kolmas erä. Isäntien suht selvänumeroisesta erävoitosta huolimatta Akaa-Volley sai erän lopussa pelin juonesta kiinni ja vei kaksi seuraavaa erää nimiinsä. Sarjapisteet jaettiin, kun loppulukemiksi kirjattiin 2-3 (23-25, 25-18, 25-21, 13-25, 9-15).

• Syöttö- ja vastaanottopelaaminen ratkaisi paljon tässä pelissä. Me onnistuttiin niissä alussa ja vietiin peliä. Siinä kohtaa kun johdettiin kolmatta erää reilusti päästettiin kaveri mukaan. Sitten meillä syöttö vähän helpottui ja vastaanotto heikkeni, summasi Eemeli Kouki pelin jälkeen.

Ottelun alku oli Loimulta hyvää pelaamista, mutta avauserä kääntyi kalkkiviivoilla vieraiden eduksi. Toisessa erässä ote piti loppuun asti, joten pitkälle erätauolla siirryttiin tasalukemissa. Kolmannessa erässä Loimun syöttö hajotti Akaa-Volleyn vastaanottoa ja erä eteni selvin numeroin, kunnes erän loppupuolella Akaa-Volley sai juonesta kiinni ja peliään vastaanotosta alkaen parempaan kuosiin. Tästä muodostui ottelun ratkaisutekijä, sillä samalla kun Akaa-Volley sai syöttö-vastaanottonsa toimimaan, alkoi vastaavat osa-alueet horjua Loimulla. Neljäs erä meni Loimulta aikalailla ohi ja 15% vastaanotto kuvastaa hyvin koko suoritusta. Viidennessä erässä Loimun voiton mahdollisuudet kariutuivat syöttövirheisiin, joita tuli lyhyeen erään peräti neljä.

• Viimeisessä erässä meidän syöttöpeli oli luokatonta. Kun kaverin vastaanotto on 100, ei tarvitse ihmetellä tulosta. Vaikeissa ja tärkeissä paikoissa epäonnistuttiin vastaanotossa, harmitteli Loimun päävalmentaja Mika Rantanen.

Ottelun paras pistemies oli jälleen hyvin entisessä kotisalissaan pelannut hakkuri Ali Fazli, jolle kirjattiin 28 pistettä. Akaa-Volleyn toiseksi isoimman lukeman kirjautti Greg Petty 16 pisteellään. Loimun puolelta hakkuri Joonas Jokela teki 24 pistettä ja hänen kanssaan kaksinumeroisiin lukemiin pääsivät Väinö Rahko, Eemeli Kouki ja Joaquin Layus. Ottelun Pro-libero oli Akaa-Volleyn Elijah Risso ja parhaiksi pelaajiksi otteluisäntä Turun Osuuskauppa valitsi vierailta Ali Fazlin ja isänniltä Eemeli Koukin.

KATSO MYÖS: TilastotValokuvatRuudun matsikooste