26.2. Tiikerit haki voiton laadukkaasta viisieräisestä

Loimu ja Kokkolan Tiikerit iskivät lauantaina yhteen lentopallon Mestaruusliiga-ottelussa Kerttulan liikuntahallissa Raisiossa. Isäntäjoukkue Loimu osoitti ottelussa tukeaan Venäjän hyökkäyksen kohteeksi joutuneelle Ukrainalle pelaamalla sinikeltaisissa tukinauhoissa. Lisäksi hallin screenillä nähtiin Ukrainan lippu ”We stand with Ukraine” -tekstin kera.

Illan ottelu oli tasainen ja hyvätasoinen. Loppunumeroiksi kirjattiin Tiikereiden 2-3 (24-26, 25-23, 25-21, 22-25, 11-15) vierasvoitto, eli pisteitä jaettiin Loimulle yksi ja Tiikereille kaksi.

Ottelun avauserä eteni Loimun komennossa ja ote näytti pienestä pelitauosta huolimatta hyvältä. Kahdenkymmenen pisteen kohdalla tuli kuitenkin peräjälkeen ratkaiseva määrä pieniä hyökkäysvirheitä. Lyönnit olivat hyviä, mutta ne menivät epäonnekkaasti niukasti leveiksi ja pitkiksi. Tiikerit nousi erässä ensimmäisen kerran johtoon tilanteessa 22-23. Loimu nousi sen jälkeen vielä tasoihin, mutta lopulta Antti Leppälän ässäsyöttö katkaisi erän.

Toinen erä oli ensimmäistä tasaisiempi ja eteni ihan tasatahtia aina tilanteeseen 23-23 asti. Tällä kertaa Loimun puristus riitti loppuun asti ja Väinö Rahkon sekä Ali Fazlin hyökkäyspisteillä pitkälle erätauolle siirryttiin 1-1 tasatilanteessa. Kolmannen erän ratkaisuhetkille tultiin jälleen tasaisessa tilanteessa. Loimun Aatu Vihola torjui isännät 19-16 johtoasemaan, josta oranssipaidat eivät enää erän aikana luopuneetkaan. Näin ollen yksi sarjapiste varmistui Loimulle.

Tiikerit eivät kuitenkaan tavoilleen uskollisesti antautuneet. Neljännen erän ratkaisu nähtiin jo erän alussa, kun 6-6- tilanteessa syöttämään astellut passari Joska Försti päätti syöttövuoronsa Tiikereiden johtaessa 6-13. Förstin syöttöjen lisäksi Tiikerit sai ottelun edetessä omaa takuuvarmaa peruspeliään toimimaan paremmin ja paremmin. Se näkyi sinnikkäänä puolustamisena sekä nopeana ja juonikkaana hyökkäämisenä. Loimu pystyi vastamaan tähän kiitettävästi, mutta se ei onnistunut kampeamaan täyttä kolmea sarjapistettä itselleen, vaan ratkaisu siirtyi viidenteen erään. Siihen lähdettäessä ennusteet kotivoitolle eivät olleet järin korkeat, sillä Tiikerit on voittanut kauden kahdeksasta viiden erän koitoksestaan seitsemän. Vain kauden ensimmäinen viides erä päätti Kokkolassa tappioon Loimua vastaan. Ottelun viides erä oli harvinainen, sillä sen aikana kumpikaan joukkue ei tehnyt yhtään virhettä. Joska Förstin torjuntapistettä lukuun ottamatta erän kaikki muut 25 pistettä syntyi onnistuneilla hyökkäyksillä.

• Oli varmasti hyvä peli yleisölle. Valmentajilla oli varmasti sydänkohtaus lähellä välillä. Johdimme ensimmäistä erä 21-16, mutta sitten teimme muutamia niukkoja hyökkäysvirheitä. Se vei meiltä keskittymisen hetkeksi ja Tiikerit käytti sen hyväkseen. Jos me olisimme voittaneet avauserän, olisi ottelun kulku olisi voinut olla erilainen, kommentoi Loimun päävalmentaja Aitor Barreros.

Illan suurimman pistemäärän kokosi Loimun Ali Fazli, joka teki 25 pistettä. Tiikereiden isoimman saaliin kokosi Oskari Keskinen. Joukkueiden parhaiksi pelaajiksi palkittiin keskitorjujat Eetu Mäki ja Roope Keskinen, joista Mäki teki 14 ja Keskinen 15 pistettä. Hyviin pistesaaliisiin ylsivät myös kotijoukkueelta Kristaps Smits sekä Väinö Rahko ja vierailta Teemu Lahti, Jere Mäkinen sekä Antti Leppälä.

• Taso nousi koko ottelun ajan ja kahdessa viimeisessä erässä peli oli erittäin tasokasta. Viimeinen erä oli täysin virheetön. Myös Oskari Keskinen lämpesi vaikean alun jälkeen ottelun edetessä. Viidennessä erässä hän oli ihan päällikkö.

Loimu pelaa seuraavan kotiottelunsa keskiviikkona 2.3. kello 18:30 Raisiossa, kun vastustajaksi saapuu tällä viikolla niin ikään 3-2 Tiikereille hävinnyt VaLePa.

Katso myös: TilastotValokuvatVideotallenne pelaaja- ja valmentajakommenteista