3.12. Loimulle kauden kolmas voitto TUTO Volleysta

Lentopallon Mestaruusliigassa kärjen ja häntäpään ero ei ole kovin iso. Se toki oli tiedossa jo ennen lauantai-iltaakin, mutta asian vahvistivat sarjataulukon kärkipäässä keikkuva Raision Loimu ja häntäpään TUTO Volley, jotka pelasivat tasaisen ottelun Kupittaan palloiluhallissa. Loppujen lopuksi voittoa pääsi juhlimaan Loimu, kun ottelun loppunumeroiksi kirjattiin 1-3 (25-22-, 24-26, 22-25, 21-25) vierasvoitto. TUTOn ensimmäinen voitto Loimusta antaa siis vielä odottaa itseään ja sekä kaikki Mestaruusliigan että Siljan Maljan pisteet kirjattiin Loimulle.

Jo ottelun avauspallo lunasti ennakkolupaukset tasaisesta väännöstä. Erittäin pitkä hieno taistelupallo päättyi lopulta antikliimaksiin, kun Loimun torjunta oli verkossa. Ensimmäisen erän alku oli tasainen, kunnes TUTO Volley karkasi Tatu Vuorenmaan parilla ässäsyötöllä pienelle karkumatkalle. Loimu nousi siitä vielä viime ottelussa kentille palanneen Joaquin Layusin johdolla, mutta virheettömästi pelanneet isännät eivät lopulta antaneet vieraille mahdollisuuksia, vaikka Loimu vielä lopussa kaunistelikin lukemia.

Avauserässä Sebastian Pozo Hernandezin tilalle yleispelaajaksi tullut Aapeli Kouki jatkoi toiseen erään avauksessa. Kouki pelasi toisen erän loppuhetkille saakka, mutta Pozo Hernandez palasi erän loppupuolella sytyttämään Loimua liekkeihin, sillä hänen ässäsyötöllään Loimu nousi tasatilanteeseen 20-20. Tämän jälkeen vastuunkantajan roolin otti harteilleen Joonas Jokela, joka teki Loimun itse tekemistä pisteistä neljä viimeistä hyökkäämällä. Pitkälle erätauolle siirryttiin tasatilanteessa 1-1.

Kolmas erä oli jo tilanteessa 7-3, kun Loimun Mika Rantanen kutsui joukkonsa aikalisälle. Rantasen jengi heräsikin tästä ja pian oltiin jo 9-9 tasatilanteessa Tomi Saarisen ässäsyötön saattelemana. Tämän jälkeen erä eteni tasaisesti, kunnes Loimu nousi Pozo Hernadezin kovalla ässällä 17-20 johtoasemaan ja oli Olli Kuoksan vuoro kutsua joukkonsa aikalisän viettoon. Puolen minuutin hengähtämisen jälkeen Pozo Hernandez teki juuri sen mitä Kuoksa aikalisällään toivoikin, eli syöttövirheen sen suuremmin varmistelematta. Erä päättyi kuitenkin lopulta Loimun tuuletuksiin Jokelan ja Layusin hyökkäyksillä lukemin 22-25.

Neljäskin erä eteni tasaisesti, kunnes isännät repäisivät 16-16 tilanteesta kolmen pisteen johtoaseman. Loimun onneksi vierailta seuraavana syöttökulmaan asteli Eetu Mäki, jolla syöttö kulki hyvin. Loimu nousi yhden pisteen johtoasemaan tilanteessa 19-20. Tilanteessa 21-21 oltiin edelleen rinta rinnan, mutta sitten Jokelan hyökkäys- ja Layusin torjuntapisteet nostivat Loimun 21-23 johtoasemaan, jolloin nähtiin illan erikoisin pallo, kun Mikasa kimposi Tomi Saarisen puolustuksesta korkeana kotijoukkueen kenttäpuoliskolle, jossa pelaajat luulivat sen menevän leveäksi, mutta pallo tippuikin viivalle ja Loimu pääsi käsiksi ottelupalloon, jonka Pozo Hernandez pamautti heti ensimmäisellä yrittämällä kovana ässänä parkettiin.

– Vaikea sanoa mikä ratkaisi ottelun, mutta pelimme kehittyi askel askeleelta ja uskoimme omaan tekemiseen. Saimme puolustuksia ja iskimme palloa tonttiin. Kuumaa pelaajaa ruokittiin, Jokela on avainhyökkääjämme. TUTO Volley tukehdutti hyvin meidän nelospaikan hyökkäykset, mutta Joonas hoiti oman tonttinsa, kehui passari Saarinen kuumaa joukkuettaan ja hakkuriaan.

Ottelun suurimman pistesaaliin kirjautti Loimun hakkuri Joonas Jokela, joka teki 28 pistettä tehoin +16. TUTOlta virkaveli Matias Tihumäki teki 17 pistettä ja yleispelaaja Antti Karttunen vain kaksi pistettä vähemmän. Joukkueiden tilastot ovat keskenään hyvinkin samankaltaiset, mutta puolustuksia Loimulle kirjattiin paljon isäntiä enemmän ja niiden jälkeinen hyökkäystehokin oli Loimulla 47, kun TUTOn vastaava oli 21%.

– Onneksi joukkueelta ei loppunut tänään usko, olimme monta kertaa vaikeassa tilanteessa. Löysimme ensimmäisessä erässä TUTO Volleyn torjunnan aika rumasti, siitä otettiin opiksi. Pidimme pään kylmänä erien lopussa ja saimme kammettua ne itselle. Passari ratkaisee hyökkääjät ja siinä pitää löytää kuuma pelaaja, joka meillä onneksi oli tänään, kommentoi päävalmentaja Rantanen.

Loimun seuraava ottelu isketään heti Itsenäisyyspäivän jälkeen 7.12. Raisiossa, kun Savo Volley saapuu vierailulle.

KATSO MYÖS: TilastotValokuvat