Siirry sisältöön

UUTISET

27.9. Loimu avaa kauden viime vuoden finalistien kanssa

Lentopallon Mestaruusliiga-kausi 2018-2019 käynnistyy Loimun osalta tulevana viikonloppuna mielenkiintoisesti, kun 60-v. juhlakauteensa lähtevä Loimu kohtaa viime kauden finalistit. Perjantaina verkon toiselle puolelle asettuu uudistusremontin viimeisen vaiheen kesällä kokeneessa Kerttulan liikuntahallissa hallitseva mestari ja suurin mestarisuosikki VaLePa Sastamalasta. Heti seuraavana päivänä Loimu matkustaa Loimaalle rakkaan paikallisvastustaja Hurrikaaniin vieraaksi.

Loimun juhlakauden joukkue on mielenkiintoinen sekoitus nuoruutta, kokemusta, raisiolaisuutta ja kansainvälisyyttä. 13 sopimuspelaajasta liki puolet on seuran omia kasvatteja. Ulkomaalaisvalmistuksia juhlakaudelle on hankittu kaksi – keskitorjuja Pablo Guzman Argentiinasta sekä yleispelaaja Viktor Lindberg Ruotsista. Kotimaisista pelaajista passari Tomi Saarisen odotetaan haastavan kokenut Kasper Vuorinen ykköspasaarin postista. Hakkurin tontilla on nyt erinomainen kilpailutilanne, kun harjoituskaudella sillä paikalla ahkeroineet Ossi Rumpunen ja nuorten maajoukkueesta tullut Oskari Keskinen saivat keskiviikkona kilpailijakseen juuri MM-kisoista kotiutuneen Samuli Kaislasalon, joka liittyi Loimuun ottelukohtaisella sopimuksella. Valmentaja Christophe Achtenilla tosin on nyt myös mahdollisuus siirtää Rumpunen yleispelaajaksi kilpailemaan pelipaikasta Verneri Vetriön, Ruotsin maajoukkueen Viktor Lindbergin ja nuorten maajoukkueesta tulleen Loimun oman kasvatin Väinö Rahkon kanssa. Avausottelun isäntänä toimii Smile Henkilöstöpalvelut, joka on ”ilon kautta töihin” -sloganinsa mukaisesti mukana myös Kaislasalon Loimu-sopimuksen synnyssä.

VaLePa lähtee kauteen vahvalla materiaalilla. Isolla budjetilla suurimpana voittajasuosikkina kauteen lähtevän sastamalalais-tamperelaisen joukkueen ainoa pieni kysymysmerkki alkukaudesta on että miten pian joukkueen yhteispeli lähtee ruullaamaan, kun moni pelaaja oli kauden kynnykselle asti kiinni maajoukkuekuvioissa. VaLePan rosterissa tosin on leveyttä sen verran ettei tämänkään pitäisi isoksi ongelmaksi muodostua.

Lauantain vastustaja Hurrikaani lähtee kauteen uuden päävalmentajan johdolla, kun Jussi Heino hyppäsi Hurrikaanin päävalmentajan paikalle. Raisiolaisittain Hurrikaanilta löytyy kaksi mielenkiintoista paluumuuttaja, kun Loimun kasvatit Tomi Rumpunen ja Eemeli Kouki miehittävät joukkueen yleispelaajaosastoa. Loimu ja Hurrikaani pelaavat alkavalla kaudella jo tuttuun tapaan omaa Siljan malja -paikallissarjaansa, eli kolmessa paikallisottelun perustella jaetaan jommallekummalle kiertopalkinto ja kauden päätösristeily Silja Linellä. Kauden ensimmäinen Silja maljan ottelu pelataan siis tämän viikon lauantaina Loimaalla. Kaksi seuraavaa on Loimun kotiotteluita ja ne isketään molemmat Turussa Kupittaan palloiluhallissa marras- ja helmikuussa.

Loimu – VaLePa
Pe
28.9. klo 18:30
Otteluisäntänä Smile Henkilöstöpalvelut
Ottelun Facebook-event
Ennakkoliput ja kausikortit suoraan Seat4Me -palvelusta

Loimu_logo_vaaka_PMS144

Raision Loimu ry
Keonkatu 5, 21200 Raisio

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös