28.9. Pirteä Loimu pisti mestareiden tähtisikermän ahtaalle

Loimu sai 60-v. juhlakautensa avausotteluun uusittuun Kerttulan liikuntahalliin vastaansa hallitsevan Suomen mestarin VaLePa Sastamala Tampereen. Tähänkin kauteen suurimpana mestarisuosikkina lähtenyt VaLePa joutui hyvin mukana eläneen 645-päisen katsojajoukon edessä ahtaalle ja vei lopulta voiton niukasti 2-3 (21-25, 25-19, 25-22, 16-25, 12-15). Loimun uuden joukkueen ensiesiintyminen oli lupauksia herättävä.

Muutama vuosi sitten Loimun joukkueella ei oikein ollut liekkiä, mutta nyt koko joukkue näytti että haluamme taistella ja voittaa jokaista vastustajaa vastaan. Se oli tänään mielestäni paras anti yleisölle, kommentoi tappiosta huolimatta tyytyväinen päävalmentaja Christophe Achten ottelun jälkeen.

Loimu lähti otteluun odotelulla seitsikolla toisto keskitorjujan postia lukuun ottamatta, jota miehitti Karri Sihvonen. Argentiinalaiskeskitorjuja Pablo Guzman poti vaihtonurkkauksessa Viron harjoitusleirissä tullutta vammaa. Ottelun avauserää eteni aina ratkaisupalloihin asti Loimun komennossa. VaLePa nousi erän loppupuoliskolla ensimmäisen kerran johtoasemaan tilanteessa 21-22 ja vei kovalla loppukirillä erävoitton nimiinsä vieden avauserän viimeiset pisteet selvin numeroin 1-8.

Toinen erä oli tasaista vääntöä. Loimulaisista Viktor Lindberg ja Samuli Kaislasalo heiluttivat tahtipuikkoa ja VaLePa oli pitkälti hurjapomppuisen hakkuri Arvin Greenen varassa. Erän kulminaatiokohta oli Loimun nousu 20-18 johtoon, kun viime kauden torjuntarohmu Tuomas Koppanen nappasi Greenen kiinni. Heti perään Ossi Rumpusen hyppysyöttö meni verkkoon, mutta piste tuli kuitenkin Loimulle, kun VaLePan vastaanotto oli väärässä järjestyksessä. Erän viimeisen niitin iski Koppanen ässäsyötöllä. Kolmas erä alkoi Mikko Eskon syöttöputkella 0-5 lukemiin, mutta erän puolivaiheilla Loimu nousi tasoihin voittamalla useita pitkiä taistelupalloja. Erän loppupuolella VaLePa vaihtoi Urpo Sivulan Erik Sundbergin paikalle yleispelaajaksi, mutta Upin pirteät otteetkaan eivät auttaneet vieraita erävoittoon, vaan Loimu varmisti jo kolmannen erän jälkeen viime vuosina harvinaisen pisteen VaLePalta.

Neljännessä erässä VaLePa otti komennon, kun Greene sai hyökkäyspuolella tulitukea Sivulalta. Erä meni selvin numeroin vieraille ja hyvätasoinen ottelu eteni viidenteen erään. Lyhyt ratkaisuerä näytti loimulaisittain lupaavalta aina tilanteeseen 9-7 asti, mutta Mikko Eskon syöttövuoro oli jälleen myrkkyä kotijoukkueelle ja VaLePa nousi sen turvin 10-14 johtoasemaan. Loimu viritti vielä muutaman pisteen loppukirin, mutta lopulta Markus Kaurto pilasi Loimun unelman kovan päänahan nappaamisesta heti juhlakauden alkuun.

Peli oli meille hankala, mutta toisaalta Loimu teki siitä hankalan. Kaikki kunnia vastustajalle tietysti, he pelasivat hyvää lentopalloa eikä antaneet periksi. Me ei oltu huonoja. Me oltaisiin haluttu tietysti ottaa kolme pistettä, mutta nämä vaikeudet vie meitä eteenpäin, totesi vieraiden kultasormi Mikko Esko.

Ottelun ehdoton ykköspelaaja oli ensimmäisen Mestaruusliiga-ottelunsa tehoin 26 +17 pelannut hakkuri Arvis Greene, jota VaLePan päävalmentaja hehkutti yhdeksi tämän hetken kovimmista lupauksista koko lentopallomaailmassa. Hänen lisäkseen kaksi viimeistä erää yleispelaajana pelannut Urpo Sivula pelasi pirteästi ja passari Mikko Esko oli omalla totutun hyvällä tasollaan läpi ottelun. Loimusta korkeimman pistesaaliin kokosi keskiviikkona joukkueeseen liittynyt hakkuri Samuli Kaislasalo, joka teki 21 pistettä tehoin +5. Yleispelaajat Viktor Lindberg (18 +10) ja Ossi Rumpunen (13 +4) antoivat hyvin tulitukea. Otteluisäntä Smile Henkilöstöpalvelu palkitsi ottelun positiivisimmiksi pelaajiksi VaLePalta Mikko Eskon ja Loimulta Viktor Lindbergin.

– Tietysti joka pelin haluaisi voittaa, mutta jos olisimme sanoneet ennen peliä että otamme pisteen VaLePalta, niin kaikki olisivat olleet tyytyväisiä siihen. Sanoin pelaajilleni pelin jälkeen että he saavat olla viisi minuuttia pettyneitä, mutta sitten keskitytään jo huomiseen Hurrikaani-peliin. Jos jotain pitää jossitella, niin olisi ollut mukava nähdä mitä Pablo Guzmanilla olisi ollut tänään annettavana otteluun, mutta pieni vamma esti valitettavasti sen, totesi Loimun Achten.

Katso myös: TilastotValokuvat

Ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa matsia kommentoivat Mikko Esko, Ossi Rumpunen, Radovan Gacic ja Christophe Achten: