27.9. VaLePa ei antanut Loimun yllättää

Hallitsevana Suomen mestarina ja suurimpana ennakkosuosikkina alkaneeseen kauteen lähtenyt VaLePa näytti Loimulle keskiviikkona kaapin paikan Vexve Areenalla Sastamalassa. Loimu taisteli ajoittain hyvin, muttei mahtanut nimivahvalle isännälle lopulta mitään, vaan VaLePa kuittasi kauden toisen voittonsa lukemin 3-0 (25-19, 25-22, 25-14).

Aivan ottelun ensimmäiset pallot Loimu pysyi mukana kotijoukkueen rytmissä, mutta vieraiden virheiden saattelemana isännät karkasivat erävoittoon riittäneeseen etumatkaan. Loimu viritteli erän lopussa pientä kiriä, mutta siitä ei lopulta ollut joukkueiden voimasuhteita kääntämään.

Toinen erä taasen alkoi vierasjoukkueen vahvalla rynnistyksellä. Loimu johti erää 1-4 ja vielä 7-11, mutta muutaman peräkkäisen passi-, hyökkäys, ja vastaanottovirheen saattelemana VaLePa kuroi eron umpeen ja hoiti erän tasaisen lopun rutiinilla. Erän kolmas katkaisupallo saatteli lopulta isännät johtoasemassa pitkälle erätauolle.

Kolmas erä sujui alusta loppuun asti isäntien komennossa ja vieraiden paras puhti näytti kadonneen toisen erän tappion myötä. Puhtaasta tappiosta huolimatta Loimun pelissä oi nähtävissä positiivisia asioita. Ajoittain joukkue pystyi haastamaan viime vuoden mestaruusjuhlista tutulla rungolla pelanneen VaLePan. Ja mikä riemastuttavinta, muutaman kauden ajan hukassa ollut Loimun puolustuspelaaminen näytti olevan avausottelun tapaan jo tässä vaiheessa kautta harppauksia paremmalta kuin aiemmin.

Loimun parhaaksi pelaajaksi valittiin Gino Naarden, mutta palkinnon olisi voinut yhtä hyvin antaa libero Ville Sihvoselle, joka jatkoi avausottelusta tuttuja vakuuttavia otteitaan niin vastaanotossa kuin puolustuksessakin. Loimulaisista suurimman pistepotin keräsi Naarden, joka teki 11 pistettä tehoin +8. Hänen rinnallaan pisteiden teossa kunnostautuivat Ossi Rumpunen ja Trent O’Dea. Kotijoukkueen parhaaksi pelaajaksi valittiin yleispelaaja Peetu Mäkinen. Eniten pisteitä teki toinen yleispelaaja Erik Sundeberg (11 pts, +8).

Loimun ottelut jatkuvat sunnuntaina, jolloin Raisioon saapuu vierailulle paikalisvastustaja Hurrikaani-Loimaa. Ottelu on jo perinteiseksi laskettavan Sijan malja -kilpailun ensimmäinen kolmesta osaottelusta. Kolmen ottelun perusteella jompikumpi joukkueista saa epävirallisen Varsinais-Suomen herruuden harteilleen sekä kauden päätösristeilyn Silja Linellä.

Katso myös: Tilastot