28.9. Loimulle täyden pistepotin avaus paikalliskamppailussa

Loimu avasi kautensa lentopallon Mestaruusliigassa kukistamalla paikalliskamppailussa Turussa TUTO Volleyn täyden pistepotin arvoisesti luvuin 1-3 (20-25, 25-21, 13-25, 23-25). Ottelu oli kauden avaukselle tyypillisesti hieman aaltoilevaa, mutta yleisesti ottaen Mestaruusliigassa päävalmentajana debytoinut Loimun oma kasvatti Mika Rantanen oli tyytyväinen joukkueen iltapuhteeseen:

”Aika hyvin pystyttiin pelaamaan niin kuin oli sovittu. Meidän peli pysyi toista erää lukuun ottamatta aika hyvin kasassa. Joka kaverilta ihan kelpo esitys. Yleisilme ja positiivisuus oli kentällä ja se oli voittavan näköinen porukka.”

Ottelun avauserä lähti käyntiin Loimun komennossa, mutta TUTO nousi tasoihin maajoukkueotteluistakin tutuilla passari Aleksi Lankisen pahoilla syötöillä tilanteessa 9-9. Tämän syöttövuoron katkaistuaan Loimu karkasi kuitenkin matkoihinsa saavuttaen 20 pisteen rajapyykin tilanteessa 12-20. TUTO viritteli lopussa pientä kiriä, joka pysähtyi kuitenkin Antti Karttusen syötön karatessa yli takarajan.

Toisen erän alku oli myös Loimun hallintaa. TUTOn Oulusta Raisioon muuttanut päävalmentaja Olli Kuoksa vaihtoi tilanteessa 3-7 hakkuriksi Matias Tihumäen tilalle Mestaruusliigaan palanneen ex-loimulaisen Karri Sihvosen. Tämän jälkeen isännät alkoivat hivuttautua lähemmäs vieraitaan Karttusen hyökätessä tehokkaasti ja Loimun sortuessa kolmeen peräkkäiseen virheeseen. Erä noudatti loppuun asti samaa kaavaa ja Karttunen nosti TUTOn pitkälle erätauolle tasoihin Loimun tehtaillessa omia virheitään.

Kolmannessa erässä alkoi olla ratkaisun makua ilmassa, kun Väinö Rahkon hyökkäyspisteellä ja sitä sesuranneella ässällä tilanteeksi tuli jo 11-18. Erän loppu oli loimulaisittain yhtä juhlaa, kun passari Tomi Saarinen pyöritti hyökkäyspeliä tehokkaasti ja joukkueen otteisiin ja ilmeeseen palasi ilo.

Neljäskin erä eteni Loimun tehokkaan hyökkäämisen ansiosta vieraiden heiluttaessa tahtipuikkoa parketilla. Johtoasema ei kuitenkaan päässyt venymään muutamia pisteitä pidemmäksi, kun TUTOn hakkuri William Groffier piti hyökkäyksillään isännät mukana pelissä. Loimun täyden pisteen vierasvoitto alkoi jo näyttää melko todennäköiseltä, kun Sebastian Pozo Hernandez hyökkäsi tulostaululle lukemat 17-21. Ensimmäisessä ottelupallossa Loimun toinen passari Janne Pyhäjärvi pääsi debytoimaan uudessa joukkueessaan syöttövaihdon myötä, mutta voittoa hän ei päässyt kentällä tuulettamaan, kun TUTOn Tuomas Siirilä hoiteli ensimmäisen ottelupallon hyökkäyksellään. Seuraavassa pallossa Siirilä nappasi torjuntapisteen ja isännät olivatkin jo kahden pisteen päässä. Kiri jäi kuitenkin lopulta vajaaksi, kun Groffierin syöttö painui pitkäksi ja tulostaululle pyörähti lukemat 23-25.

• Toki voitto kauden alkuun on hyvä juttu, mutta kyllähän meidän pelaaminen vielä ailahtelee aika paljon. Ollaan hyvin pelin päällä, mutta sitten vähän tuudittaudutaan siihen, että se tulee ilman suurempia ponnisteluja. Pitää jaksaa vaan jauhaa joka pallo, kommentoi Loimussa debytoinut maajoukkuehakkuri Joonas Jokela.

Ottelun parhaat pistemiehet olivat Loimulta Jokela (19, +4) ja TUTOlta Karttunen (19, +11). Loimulta löytyi onnistujia laajalla rintamalla, kun Väinö Rahko ja Esko Vuorinen johtivat takakentällä vastaanotto- ja puolustuspelaamista ja Sebastian Pozo Hernandez taas antoi tulitukea Jokelalle tehden 14 pistettä 62%:n hyökkäystehoin. Myös keskipelaaja Eetu Mäen 14 pistettä 80%:n hyökkäystehoin on mainitsemisen arvoinen suoritus.

Tärkeiden Mestaruusliigan avauspisteiden lisäksi Loimulle kirjattiin täydet kolme pistettä myös epävirallisessa Siljan maljan -kilpailussa, jossa Loimu, TUTO ja Hurrikaani pelaavat Varsinais-Suomen herruudesta. Loimun ottelut jatkuvat jo perjantaina, jolloin Kerttulan liikuntahalliin Raisioon saapuu vieraaksi Vantaa Ducks.

KATSO MYÖS: TilastotValokuvatOttelun huippuhetket Ruudussa