Siirry sisältöön

UUTISET

29.9. Hurrikaani vei ensimmäisen paikallispelin nimiinsä

Loimu jatkoi lentopallon Mestaruusliigan avausviikonloppua lauantaina Loimaalla, jossa vastan asettui toinen viime kauden finaalisteista, eli paikallisvastustaja Hurrikaani-Loimaa. Loimu ja Hurrikaani pelaavat tälläkin kaudella Mestaruusliigan paikallispeleissä omaa Siljan malja -paikalliskamppailuaan, eli kolmen kohtaamisen perusteella jaetaan jommallekummalle alueen herruus sekä Silja Linen lahjoittama kiertopalkinto ja kauden päätösristeily.

Ottelu oli Hurrikaanille kauden ensimmäinen, mutta Loimu ehti avaamaan jo edellisenä iltana viisieräisellä VaLePaa vastaan. Loimun juhlakauden toinen ottelu ei tuonut vielä voittoa, vaan Hurrikaani piti täyden pistepotin Loimaalla 3-1 (25-23, 16-25, 25-16, 25-19) voitolla.

Avauserän alkupuoli oli Loimun hallintaa ja Hurrikaani pääsi johtoasemaan ensimmäistä kertaa tilanteessa 17-16. Loppuerä eteni tasaisesti, kunnes Karri Kutinlahden torjunta päätti erän heti ensimmäisen ottelupallon päätteeksi. Ottelun toinen erä oli Loimun näytöstä ja Hurrikaani sortui sarja-avaukselle kenties tyypillisesti virheisiin. Kahdessa avauserässä Hurrikaani teki kaikkiaan 16 pistettä Loimulle omilla virheillään, kun Loimu vastaavasti lahjoitti isännille vain 6 pistettä omilla virheillään.

Kolmas erä pyörähti käyntiin Hurrikaanin ex-loimulaisten komennossa, kun oranssi-mustien kasvatit Eemeli Kouki ja Tomi Rumpunen purivat omiaan. Erän alku oli Rumpusen heiniä ja puolivälissä esiin nousi Kouki. Loimu ei päässyt erässä missään vaiheessa johtoasemaan. Neljännen erän alku oli jälleen Hurrikaanin, mutta Loimu nousi Viktor Lindbergin ja Kasper Vuorisen johdolla vielä rinnalle ja johtoon. Ilmassa oli jo kuitenkin täyden pistepotin kotivoiton makua, kun syöttökone Matti Oivanen, ex-loimulainen hänkin, pommitti kahdella ässäsyötöllä isännät 17-13 johtoon. Loimu ei tästä enää toipunut eikä päässyt kolmea pistettä lähemmäksi isäntiä, joten Hurrikaani pääsi juhlimaan kauden avausottelunsa voittoa. Ottelun viimeisen pallon iski parkettiin Tomi Rumpunen, joka oli yksi illan hahmoista.

Ihan ok vääntö. Ensimmäisessä erässä meillä oli sauma ottaa se tiukka erää, mutta ei otettu. Silloin kun paikka on, niin erä pitäisi ottaa. Jos me oltaisiin saatu vähän ryhtiä neljänteen erään, niin olisi saatu tästäkin vielä tiukempi iltapuhde. Hurrikaani oli tänään parempi, kommentoi Kasper Vuorinen ottelun jälkeen.

Hurrikaani oli läpi ottelun etenkin vastaanottopelissä Loimua edellä ja isäntien uusi jenkkipassari Matthew West pääsi pyörittämään peliä paljon paremmista paikoista kuin Loimun virkaveli Kapser Vuorinen. Ottelun paras pistemies oli Hurrikaanin Eemeli Kouki (22 pts +14). Hänen jälkeensä seuraavaksi parhaiden rintamassa olivat tasaisesti Hurrikaanin Tomi Rumpunen (18 pts + 13) sekä Loimun Samuli Kaislasalo (17 pts +4) ja Viktor Lindberg (15 pts +7).

Olemme tietysti pettyneitä tappioon. Hurrikaani oli tänään hyvä. Etenkin Kouki ja Rumpunen olivat tehokkaita nelospaikalla. He ja Oivasen syötöt olivat illan ratkaisun avaimia, kommentoi Christophe Achten.

Katso myös: Juuso Riponiemen kuvatTilasto

Ottelun lehdistötilaisuus:

 

Loimu_logo_vaaka_PMS144

Raision Loimu ry
Keonkatu 5, 21200 Raisio

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös