Siirry sisältöön

UUTISET

29.8. Kahden pelaajasopimuksen myötä Loimun joukkue valmis ja tähtäimet korkealla

Kuukauden päästä alkavaan lentopallon Mestaruusliigaan valmistautuva Raision Loimu on kiinnittänyt tärkeitä palasia joukkueeseensa, kun hakkurin saappaisiin löytyi kova pallontappaja lajin suurmaa Brasiliasta ja yleispelaajaosastolle lisää leveyttä kotimaasta. Molemmat allekirjoitetut sopimukset ovat yksivuotisia.

Hakkuri Windson Ferreira Pedrosa on 30-vuotias 198 senttiä pitkä pallontappaja. Brassihakkurin siirron mahdollistajana ja pelaajan henkilökohtaisena kummiyrityksenä toimii Smile Henkilöstöpalvelut. Windsonin suurin vahvuus on vahva ja laaja hyökkäyspelaaminen. Hän on kuullut kontaktiensa kautta paljon hyvää Loimusta, mutta muutoin hän ei Suomesta vielä paljon tiedä.

  • Joukkueen rakentamisen tavoite ollut vahva 12-14 pelaajan ryhmä, joka valmistautuu joka ilta peleihin kovan kilpailun ja tarkan taitojen opettelun vuorottelulla. Yksi joka päiväisen toiminnan korkean tason kriteereistä on vahva hakkuripelaaminen, johon löysimme pitkän rekrytointivaiheen jälkeen pelaajan Brasiliasta pitämään tasoa korkealla illasta toiseen. Windson on vahva syöttö- ja hyökkäyspelaaja, josta saimme pitkän prosessin kautta riittävästi luotettavaa informaatiota, että hän on oikea pelaaja sitoutumaan arvoihimme sekä urheilullisiin kriteereihin. Hän tulee varmasti myös auttamaan meidän nuoria pelaajia ammattimaisella asenteella. On myös mielenkiintoista nähdä, kuinka pystymme auttamaan häntä kasvamaan ja kehittymään kauden aikana. Kehittymisen ajatus koskee sekä ulkomaalais- että suomalaispelaajia yhtälailla, ja haluamme olla joka päivä hieman entistä parempia, kommentoi naisen EM-kisoista tavoitettu Loimun päävalmentaja Kasper Vuorinen.

Windson on pelannut aiemmin urallaan kotimaansa lisäksi hyvällä menestyksellä muun muassa Kreikassa Panathinaikosin ja Romaniassa Tricolorul LMV Ploiestin riveissä sekä Libanonissa ja Turkissa. Hänellä on myös maaotteluedustuksia tilillään, mutta ei Brasilian paidassa, vaan Libanonin, jossa pelatessaan hänelle järjestettiin edustusoikeuteen vaaditut dokumentit.

Yleispelaaja-osaston uusin kasvo on Hurrikaanista Loimuun siirtyvä Kasimir Vuorinen. Hän on roolinsa nimen mukaisesti todellinen yleispelaaja, eli monipuolisuutta ja tasaisuutta löytyy niin vastaanottoon, hyökkäämiseen kuin syöttöönkin. Vuorinen on 24-vuotias ja 190 senttiä pitkä ja hänellä on Mestaruusliiga-kokemusta viiden kauden verran. Menestystäkin on tullut Hurrikaanin paidassa hopean ja pronssin muodossa niin Mestaruusliigassa kuin Suomen Cupissakin.

Kansainväliset ottelut ovat Vuoriselle tuttuja Euro Cupienkin lisäksi, sillä hän edusti Suomea vuonan 2013 alle 19-vuotiaiden MM-turnauksessa. Loimu on sopinut Vuorisen kanssa päästävänsä hänet syyskuun alussa Rantaperkiön Iskun kanssa Pietariin Loimun entisen mestarivalmentaja Vjatšeslav Platonovin muistoturnaukseen.

  • Kasimir sopii taistelevaan ja kehittyvään Loimuperheeseen loistavasti. Hän on intohimoinen pelaaja, jonka osalta satun tietämään, että yksikään pallo ei jää yrittämättä, ei tumman marraskuun aikaisen aamutreenin ensimmäisessä pallossa eikä kauden ratkaisevassa ottelupallossa. Hän on luotettava ihminen joukkueessa, jonka jokapäiväinen korkealaatuinen toiminta on kaikki kaikessa. Uskon, että Kasimirin parasta  potentiaalia ei olla vielä nähty, kertoo Kasper Vuorinen.

Loimulla on koossa vahva ryhmä. Tähtäin on vähintään välierissä ja tarkoitus on haastaa viime vuosien vakikärkiseurat tosissaan myös finaalipaikasta. Passarin tontilla parhaillaan merivoimissa varusmiespalvelusta suorittava Tomi Saarinen saa rinnalleen Joel Laakson. Liberon tontille on ruuhkaa, kun yhdysvaltalaisen Avery Aylsworthin haastavat kotimaiset Aatu Kulmala ja Esko Vuorinen. Kahdesta yleispelaajan paikasta kamppailevat Tamir Hershko, Väinö Rahko, Eetu Kulmala sekä Kasimir Vuorinen ja keskitorujien paikoista Trent O’Dea, Blake Leeson ja Eetu Mäki.

  • Tulen joukkueelle riman korkealle, koska näen mihin meidän pelaajat voivat parhaimmillaan pystyä. Minun tehtävä on auttaa heitä löytämään se ja uskomaan siihen myös itse. Olen todella tyytyväinen Loimun ensi kauden joukkueeseen. Uskon, että tästä saadaan hieno tarina rakennettua, päättää päävalmentaja Vuorinen.
loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös