3.2. VALEPA VAHVA KOTONAAN

Loimu matkusti lauantaina vieraspeliin VaLePaa vastaan poikkeuksellisesti Tampereelle. VaLePa Sastamala Tampere pelaa tällä kaudella osan kotipeleistään Kaupin uudessa palloiluhallissa ja tämä oli yksi niistä otteluista. Uusi halli teki kuitenkin temput ja ennestäänkin poikkeuksellinen ottelun alku myöhästyi vielä vartin verran kun hallin vuotavaa kattoa tutkittiin.
Loimu oli kuitenkin myöhäisestä ajankohdasta valmis ottelun alkaessa. Vieraat karkasivat heti 2-7 johtoon, jonka jälkeen VaLePan valmentaja Gacic käytti illan ensimmäisen aikalisänsä. Loimu teki tämän jälkeen vielä pisteen ja kasvatti johtonsa jo kuuteen pisteeseen, mutta se ei kuitenkaan riittänyt, vaan VaLePa kiri itsensä tasoihin tilanteeseen 15-15, jonka jälkeen oli Loimun Achtenin vuoro kutsua joukkueensa aikalisälle. Tämän jälkeen erä eteni tasaisesti loppuun asti VaLePan puristaessa voiton jatkopalloilla.
Toinen erä oli alusta alkaen VaLePan lievää hallintaa ja isännät johtivat läpi erän pisteen tai parin erolla. Parinkymmenen pisteen kohdalla VaLePa repäisi muutaman pisteen lisää etumatkaansa ja se kesti erän loppuun asti.
Kolmas erä alkoi toisen tapaan, mutta VaLePan karkumatkalle lähtö aikaistui ja tapahtui jo kymmenen pisteen kohdalla. VaLePan ratkaisupelaajia niin kolmannessa erässä kuin koko ottelussakin oli pomppukone hakkuri Arvis Greene, joka oli myös ottelun paras pistemies 17 pisteellään. VaLePan yleispelaajat Erik Sundberg (14 pistettä) ja farmijoukkue Iskusta mukaan nostettu Ilari Toimela (12 pistettä) säestivät häntä hyvin hyökäten kovin tehoin huippupassari Mikko Eskon laadukkaasta tarjoilusta. Loimun paras pistemies oli uusi hakkuri Ivan ”Bomba” Marquez, joka teki 12 pistettä. Tammikuunkin tähdistökentälliseen valittu keskitorjuja Pablo Guzman teki 9 pistettä ja Ossi Rumpunen 7.
– Meidän olisi pitänyt ottaa ensimmäinen erä niin peli olisi voinut olla erilainen. Muutama vastuuroolin pelaaja puuttui kentältä, mutta nuoret pelasivat hyvin. VaLePan Esko on iso pelaaja ja helpottaa monen pelaajan työtä. Toimela pelasi myös hyvin. Tämä vuosi on alkanut hyvin, vaikka meillä on hieman haasteita loukkaantumisten kanssa, kommentoi Loimun Achten ottelun jälkeen.
Loimun seuraava ottelu on keskiviikkona, kun Akaa Volley saapuu Kerttulan liikuntahalliin Raisioon vierailulle.

Katso myös: Tilastot