4.1. Akaa-Volleylle voitokas vuoden avaus Raisiossa

Kun lentopallon Mestaruusliigassa toisena ja kolmantena olevat joukkueet kohtaavat, on lupa odottaa korkealaatuista ja tasaista ottelua. Tällä kertaa Raision Loimun ja Akaa-Volleyn vuoden ensimmäisen ottelun alku ei aivan saavuttanut sille asetettuja odotuksia, mutta loppua kohden pisteistä ja voitosta käytiin tasaisempaa taistelua. Ottelun loppunumeroiksi kirjattiin vieraiden 1-3 (16-25, 21-25, 25-23, 21-25) voitto, jonka ansiosta he nousivat sarjataulukossa Loimun yläpuolelle.

Ottelun avauserä oli tasainen aina siihen asti, kun kotijoukkue johti 15-13. Tämän jälkeen vieraat veivät avauserän lopun lukemin 1-12 ja jatkoivat vielä toisessa erässä vauhdinpitoaan lukemiin 1-3. Loimun vaikeudet alkoivat Akaa-Volleyn leijasyötöistä, jotka eivät tuoneet niinkään ässiä, mutta vastaanotot jäivät irti verkosta ja passari Tomi Saarisen pelinrakentelu toi vain 38% hyökkäystehon. Vieraiden vastaava lukema avauserässä oli huima 70%. Tulitusta johti laitahyökkääjät hakkuri Ali Fazlin johdolla, mutta yhtä tärkeässä roolissa olivat passari Anton Välimaan ja keskipelaaja Sauli Sinkkosen leijasyötöt. Toisessa erässä Loimun hyökkäys takkusi vielä avauserääkin enemmän ja hyökkäysprosentiksi kirjautui vain 28%.

Kolmannessa erässä Loimu sai peliään kulkemaan ja erä oli edeltäjiä tasaisempi. Ratkaisuhetkillä Akaa-Volley johti 20-22, kun päävalmentaja Mika Rantanen vaihtoi syöttämään Eetu Kulmalan, joka käänsi erän isännille erinomaisilla syötöillään. Neljäs erä oli niin ikään tasainen, mutta vieraat olivat kautta linjan piirun isäntiä edellä ja veivät erän ja kaikki sarjapisteet mukanaan.

• Erien alut oli tasaisia, mutta me saatiin jossain välissä syöttövuoro, jolla saatiin kaulaa. Kolmannessa jalka nousi kaasulta liian aikaisin ja tuli vähän helppoja virheitä En tiedä oliko ajatus jo bussimatkalla. Neljäs erä oli taas tasaista vääntöä, sanaili Akaa-Volleyn päävalmentaja Olli Kunnari.

Loimun ilonaiheita ottelussa oli hyvin ottein vaihdosta kentällä tulleet Eetu Kulmala ja Aapeli Kouki, joka vaihdettiin yleispelaajaksi Väinö Rahkon paikalle toisessa erässä. Ottelun korkeimman pistemäärän kokosi entisessä kotisalissaan pelannut Ali Fazli. Hänen 24 pisteen saaliistaan jäi vain kolmen pisteen verran yleispelaaja Greg Petty. Loimusta hakkuri Joonas Jokela teki 20 pistettä. Otteluisäntä LähiTapiola Varsinais-Suomi palkitsi parhaiksi pelaajiksi Loimulta Jokelan ja Akaa-Volleylta Sauli Sinkkosen.

• Akaa oli vähän joka alueella hiukan parempi kuin me. Yksi erä saatiin käännettyä Eetun hyvillä syötöillä, mutta muuten tuli putkia Akaalle. Paljon tehtiin syöttö- ja hyökkäysvirheitä. Vastaanotto oli kohtalainen, ei siihen suoraan hävitty, mutta sitäkin olisi pitänyt parantaa. Yleispelaajan roolia olen muutaman viikon vastaanoton osalta harjoitellut. Omaan vastaanottoon olen tyytyväinen tänään. Se on selvästi parantunut, kommentoi Aapeli Kouki.

Loimun päävalmentaja Mika Rantanen oli Koukin kanssa samoilla linjoilla:

• Eka ja toka erä ei oltu oikein ajatuksen tasolla mukana. Akaan hyökkäys oli ekassa erässä 70, mikä on huikea teho. Koko pelin ajan kaverin side out oli hyvä ja jouduttiin tekemään paljon töitä että saatiin pisteitä. Hyökkäyspäässä tehtiin huonoja ratkaisuja paljon, niissä pitää parantaa. Se mikä on positiivista, niin Aapelin mukaantulo oli hieno juttu. Ja se, että saatiin kahden erän jälkeen omaa ilmettä ja peliä parannettua.

Loimun seuraava ottelu isketään sunnuntaina Loimaalla, jossa vastaan asettuu joulun alla valmennuksensa vaihtanut Hurrikaani. Kotikentällä Kerttulassa seuraava ottelu on keskiviikkona 11. tammikuuta, kun Kokkolan Tiikerit saapuvat vierailulle.

KATSO MYÖS: TilastotValokuviaOttelun huippuhetket