Siirry sisältöön

UUTISET

8.1. Hurrikaani voitti Loimun toistamiseen

Hurrikaanin ensimmäinen kotiottelu uuden päävalmentaja Jani Niskakankaan komennossa toi heti kelta-mustalle kotiyleisölle mieluisan voiton, kun Loimu taipui Loimaalla tappioon lukemin 3-1 (21-25, 25-19, 25-22, 25-23). Tasaisista erälukemista huolimatta Hurrikaani oli ensimmäisen erän alkua lukuun ottamatta koko ottelun ajan kuskin paikalla eikä Loimu keksinyt miten saada suuntaa muutettua matkustajan paikalta.

Ottelun avauserän alku oli Hurrikaanilta virheherkkää ja Loimu pääsi karkaamaan. Erän erikoisuuksiin kuului se, että Hurrikaani ei tehnyt yhtään pistettä kummallekaan joukkueelle tilanteiden 6-10 ja 12-17 välillä, vaan Loimu tehtaili seitsemän pistettä itselleen ja kuusi pistettä Hurrikaanille omilla virheillään. Erän loppupuolella Loimun ote lipsui vähän ja Hurrikaani pääsi kaunistelemaan numeroita.

Toisessa erässä otteen lipsuminen jatkui heti alusta ja vieraiden peli oli kauttaaltaan hieman epävarman ja virheherkän oloista. Loimun vastaanotto heikkeni ja hyökkäyspuolella tuli neljä suoraa virhettä ja viisi torjuntaan lyöntiä. Kolmas ja neljäs erä etenivät tasaisesti, mutta ratkaisuhetkillä Loimu sortui virheisiin ja isännät kuittasivat ratkaisupisteet itselleen. Ottelun viimeiseksi jäänyttä neljättä erää Loimu johti vielä 22-23, kun Hurrikaani otti aikalisän jo ennen läpi ottelun hyvin syöttäneen Sebastaian Pozo Hernandezin syöttövuoron alkua. Ratkaisu toi toivotun tuloksen ja syöttö painui yli takarajan. Tämän jälkeen Santeri Välimaa torjui Väinö Rahkon hyökkäyksen ja Miika Haapaniemi syötti ässän Esko Vuorisen käsistä hallin kattoon ja ottelu oli päättynyt.

Loimun vähän hengettömän oloisen joukkueen parhaaksi pelaajaksi valittiin ansaitusti Pozo Hernandez, joka teki 19 pistettä. Hakkuri Joonas Jokela teki yhden pisteen enemmän ja molempien teholukema oli +7. Loimun kokoonpanosta puuttui alaraajavamman vuoksi argentiinalaiskeskipelaaja Joaquin Layus, jonka tilalla pelasi Seth Golleher. Hurrikaanin parhaaksi pelaajaksi valittiin toiseen erään kentälle tullut keskipelaaja Mikko Suomalainen, joka tuli toisessa erässä kääntämään ottelun kulkua hyvällä torjuntapelaamisellaan.

Tappio oli Loimulle jo kauden toinen Hurrikaanille, sillä syyskaudella Kerttulassa käydyn liiga- ja Suomen Cupin ottelun Hurrikaani voitti 2-3 oltuaan jo 2-0 tappiolla. Loimu on nyt Mestaruusliigassa neljäntenä, mutta esimerkiksi Tiikereillä on 11 pisteen lisäksi neljä ottelua vähemmän pelattuna kuin Loimulla. Niinpä Loimun onkin löydettävä voittovire takaisin pikaisesti, sillä joukkue palaa tärkeiden pelien ääreen keskiviikkona Raisiossa, kun juuri Kokkolan Tiikerit saapuvat vierailulle.

Varsinais-Suomen herruudesta kertovan Siljan Maljan sarjataulukossa Hurrikaani nousi neljän pisteen päähän Loimusta, jolla on kymmenellä pisteellä sarjan kärkipaikka vielä hallussaan, mutta otteluitakin pelattuna kaksi Hurrikaania enemmän.

KATSO MYÖS: TilastotOttelun huippuhetket