7.12. Savo Volley torjui Loimun sammuksiin

Loimu jäi keskiviikkona ensimmäistä kertaa tällä kaudella kotikentällään pisteittä, kun Savo Volley haki 1-3 (16-25, 25-21, 17-25, 21-25) vierasvoiton Kerttulasta. Samalla Savo Volley katkaisi kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa. Joukkueiden edellisen kohtaamisen Kerttulassa lokakuun lopussa Loimu voitti 3-1, mutta nyt parketilla oli hyvin eri näköinen vierailija, joka torjui ja puolusti kotijoukkuetta paremmin.

• Kaikista hienon asia oli kolme erävoittoa ja sarjapisteet meille. Lähdettiin hyvin keskittyneinä ja rauhallisesti hitaasti kiihdyttäen. Tällaista peliä me tarvittiin. Yleisökin tykkää, kun kentällä on elämää. Torjuntapeli oli eilen hyvää ja tänään siinä oli vielä isompi haaste ja onnistuttiin hyvin. Viimeksi täällä hävittiin puolustamalla ja nyt vastattiin samalla aseella, totesi Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.

Loimulaisittain ottelun positiivisimmaksi anniksi jäi iso junioreiden määrä katsomossa, sillä kyseinen ottelu oli Loimun perinteinen junnuesittely-ottelu, jossa pitkällä erätauolla kentän valtasivat kaikki oranssi-mustissa pelaavat.

• Harmittaa vietävästi, että pisteitä ei tänään tullut. Samaan hengenvetoon täytyy kehua, että Savo Volley oli ihan eri näköinen kuin viime kerralla Kerttulassa ja ansaitsi pisteet. Meillä oli hyviä hetkiä ja sitten oli huonompia hetkiä, mutta ei löytynyt sitä torjunnan ohittajaa tai oikeita ratkaisuja. Noin kovaa torjuntaa vastaan se näyttää sitten pahalle.  Tämä ei ollut meiltä ihan huono peli, mutta vastustaja oli tänään kovempi, harmitteli Loimun päävalmentaja Mika Rantanen.

Jo ottelun avauserän alku lupasi loimulaisittain hikistä iltapuhdetta, kun Savo Volley asteli heti 0-4 johtoasemaan ja Loimun syyskauden ykkösnyrkki Joonas Jokela ei saanut päätettyä palloja parkettiin aiempien otteluiden tehoin. Loimu oli tuntuvalla takamatkalla koko erän ajan. Erän loppupuolella valmennus haki piristystä vielä vaihtamalla yleispelaajaksi Eetu Kulmalan Väinö Rahkon tilalle ja hakkuriksi Aapeli Koukin Jokelan tilalle.

Toinen erä näytti jo tulevan kotijoukkueelle, kun Jokelan ässä kirjautti tulostaululle 18-13 lukemat. Savo Volley ei kuitenkaan kantanut periksi, vaan nousi tasoihin tilanteessa 21-21, kunnes Loimu nappasi kaksi erävoiton varmistanutta torjuntaa. Pitkän erätauon junnuesittelystä palattiin tositoimiin siis tasatilanteessa 1-1. Kolmannen erän ratkaisuhetkillä Savo Volleysta nousi esiin hakkuri Veikka Lindqvist, joka torjui kaksi kertaa peräkkäin Loimun virkaveljensä passari Ilja Ivanovin pommittaessa pahoilla syötöillä Loimua.

Neljännessä erässä Loimu nousi omasta mielestään jo 11-8 johtoasemaan, kun Väinö Rahko painoi pallon torjunnan käsistä katsomon puolelle, mutta ottelun tuomaristo ei ollut varma mitä tapahtui ja otti uuden pallon. Tämän Loimu tuhri syöttöruudusta ja hetkessä niin sanottu momentum oli kääntynyt vieraiden hyväksi. Ottelun loppuun asti Savo Volley oli piirun joka osa-alueella Loimun edellä. Isoin ero oli torjunta-puolustuspelaamisessa, joka oli läpi illan tärkeimpiä voiton avaimia.

Vieraiden parhaan pelaajan palkinnon pokkasi hakkuri Veikka Lindqvist, mutta valinta olisi voinut hyvin osua myös keskipelaaja Aleksej Zhbankoviin. Nämä pelaajat myös valmentaja Timo Tolvanen nosti esiin ottelun jälkeen: ”Loimun kaatamiseen tarvitaan koko porukka, mutta Zhbankov ja Lindqvist onnistuivat niin eilen kuin tänäänkin erinomaisesti.”

Loimun ottelut jatkuvat Raisiossa jo lauantaina 10.12., kun PerPo saapuu Rovaniemeltä Raisioon vierailulle.

KATSO MYÖS: Valokuvat