8.12. Otteluraportti: Kauden kolmas paikalliskamppailu tarjosi kiihkeyttä

Loimaalla iskettiin kauden kolmas paikallisottelu Loimun ja Hurrikaanin välillä. Kauden kaksi ensimmäistä ottelua olivat päättyneet Hurrikaanin puhtaisiin voittoihin Kerttulan liikuntahallissa. Tällä kertaa joukkueet kohtasivat Loimaan liikuntahallissa, jossa yleisölle tarjottiin kauden tasaisin ja tunnelmallisin kamppailu. Ottelu kesti melkein kaksi tuntia, vaikka täyttä viittä erää ei pelattukaan, kun Hurrikaani kuittasi voiton lukemin 3-1 (25-22, 19-25, 25-22, 25-22). Samalla Hurrikaani varmisti jälleen kerran sekä oman nimensä kaivertamisen Varsinais-Suomen herruudesta kertovan Siljan malja -pokaalin kylkeen että Silja Linen tarjoaman kauden päätösristeilyn.

Tunnetta ottelussa oli todellakin enemmän kuin kauden aiemmissa kohtaamisissa. Päätuomariuraansa Mestaruusliigassa aloitteleva Janne Mäntylä olikin haastavan tehtävän edessä, kun hieman ailahteleva tulkintalinja sai kummankin joukkueen pelaajien ja valmentajien tunteet välillä kuohumaan. Mäntylä yritti paikata tilannetta kortteja nostelemalla melko herkin kriteerein. Oikeanlaisesta taisteluhimosta kertoi myös se, että useammassakin pallossa Loimaan liikuntahallin mainosaidat olisivat saaneet olla normaalia kauempana kentästä, kun pelaajat rynnistivät pallon ja pisteen kiilto silmissä liki hallin käytäviltä asti Mikasaa takaisin peliin.

• Kun on tällainen kiihkeä peli ja tulee kortteja ja huutamista ja sanomista, niin se on jollakin tavalla osa lajikulttuuria. Hienoa että on paljon tunnelmaa ja sähköä ilmassa. Haluan sanoa nyt ääneen että on todella hienoa että meille tulee uusia tuomareita ja loistavaa että he tulevat meidän lajiin. Me tarvitaan lisääkin tuomareita vielä ja ehdottomasti positiiviset tsempit ja onnittelut siitä että tulee kovaan paikkaan ja tekee parhaansa. Varmasti tuli itsekin turhaan huudettua muutamissa kohdissa ja siitä pahoittelut. Tuomari veti hienosti ja hienoa että on nuoria tuomareita, kommentoi Kasper vuorinen pyydettyään erillisen puheenvuoron ottelun lehdistötilaisuudessa.

Hurrikaani marssitti avaukseensa ensimmäistä kertaa tällä kaudella pitkän loukkaantumis- ja kuntoutumisjakson jälkeen yhden Loimun juniorikoulun mallioppilaista, eli Eemeli Koukin. Loimun avaus oli viime peleistä tuttu, mutta jo avauserässä Väinö Rahko korvasi Tamir Hershkon ja pelasi lähes tauotta ottelun loppuun asti. Hurrikaani osoitti heti ottelun alussa mikä on sen suurin ase kotisalissa ja ässiä ropisi Loimun vastaanoton ollessa vaikeuksissa. Erän edetessä Loimu sai kuitenkin vastaanottonsa rauhoittumaan ja pelin toimimaan sitä kautta. Joukkueen torjunta- ja puolustuspelaaminen oli etenkin isäntiä paremmalla tasolla. Tilanteessa 19-18 nähtiin jälleen uuden Loimun juniorikoulun kasvatin Mestaruusliiga debyytti, kun Ville Anttila tuli syöttövaihdossa kentälle Blake Leesonin tilalle. Erän ratkaisu nähtiin 20 pisteen rajapyykin jälkeen, kun Loimu sortui muutamiin virheisiin ja Hurrikaani karkasi ratkaisevalle karkumatkalle.

Toisessa erässä Hurrikaani otti tuntuvan kaulan jo heti kättelyssä, mutta Loimu hivuttautui rinnalle ennen erän puolivälin krouvia. Ottelun ensimmäiset tunteenpurkaukset tuomaristoa kohtaan nähtiin Loimun nousin aikana, kun Hurrikaanin passari Inoslav Krnic oli eri mieltä Mäntylän tuomiosta. Loimu nousi johtoon Tomi Saarisen hyvällä syöttövuorolla ja piti johtoasemansa erän loppuun asti. Erä päättyi Trent O’Dean kolmeen peräkkäiseen torjuntapisteeseen. Pitkän erätauon jälkeinen kolmas erä käynnistyi Kasper Vuorisen purnatessa itselleen punaisen kortin, vaikka katsomoon tilanne ei aivan punaisen kortin arvoiselta näyttänytkään. Loimu kiri erän puolivälissä jälleen Hurrikaanin etumatkan kiinni, kun Hurrikaani vielä vähän avitti omilla virheillään. Erän ratkaisuhetkillä Loimun muuten hyvin toiminut torjunta oli hieman epätarkka ja Antti Ropponen pääsi tekemään pisteitä Loimun torjunnan käsistä. Neljännessä erässä Hurrikaani rikkoi ensin 20 pisteen rajapyykin, kun Trent O’Dea joutui katselemaan punaista korttia ja siitä kirjattiin sääntöjen mukainen piste vastustajalle. Tämän jälkeen Loimu ei saanut enää peliään uomiinsa ja Hurrikaani jauhoi erä- ja otteluvoittoon tarvittavat pisteet jälleen vahvan syöttötyöskentelyn avittamana.

• Minun mielestä oli viihdyttävä ilta. Toivottavasti yleisökin viihtyi ja heillä oli hauskaa. Me lähestulkoon onnistuttiin pitämään pallo passattavana Hurrikaanin kovan syötön jälkeen. Hurrikaani pelaa vahvaa syöttöpeliä ja muutenkin ehjää pelaamista. Me oltiin kuitenkin tänään hyviä ja pelattiin ihan hyvä matsi, totesi Loimun päävalmentaja Kasper Vuorinen syntyseuduillaan.

Ottelun ylivoimainen pistekuningas oli Antti Ropponen, joka teki 33 pistettä. Yksi syyskauden ykkösnimistä Sakari Mäkinen oli vaikeuksissa ja 14 tehdystä pisteestä huolimatta hän jäi kaksi pistettä miinuksen puolelle tehoissa. Loimun pisteet jakautuivat tasaisesti. Trent O’Dea teki peräti 7 torjuntapisteen saattelemana yhteensä 13 pistettä. Kasimir Vuorinen teki yhden vähemmän ja Windson Ferraira taas yhden häntä vähemmän. Kymmeneen pisteeseen ylsivät Blake Leeson ja Väinö Rahko. Parhaiksi pelaajiksi valittiin Loimulta Tomi Saarinen ja Hurrikaanilta Antti Ropponen.

• Saatiin oikeinkin hyvä vääntö aikaiseksi. Hyviä puolustuksia ja hyvä torjuntoja – oikeinkin hyvän lentopallopelin ainekset. Tiedettiin että Hurrikaanin syöttö on kotona ase, mutta me lähdettiin vain vääntämään omaa peliä, kertasi Tomi Saarinen illan ennakkoasetelmia ja aikaansaannosta.

Loimun ottelut jatkuvat ensi viikonloppuna kahden jouluottelun merkeissä. Lauantaina Loimu toimii vierailijana Sastamalassa ja sunnuntaina isäntänä Raisiossa. Vastaan asettuu siis lauantaina VaLePa ja sunnuntaina runkosarjan päävastustaja Kokkolan Tiikerit. Tästä pääset ostamaan lipun sunnuntain otteluun.

KATSO MYÖS: Tilastot