Akaa-Volleyn kotitaika piti runkosarjan viimeisessäkin ottelussa

Akaa Areenan 711-päinen yleisö sai Kalevalan päivän iltana todistaa kotijoukkueen voittoa pelissä, jonka taso ei noussut kovin korkeaksi. Akaa-Volley veti siis Loimua vastaan pidemmän korren lukemin 3 – 0 (25-19, 25-22, 25-21). Näin ollen akaalaisten runkosarja sujui kotikentällä alusta loppuun asti tappioitta ja jäljellä olevissa vierasotteluissa se tavoittelee vielä ainakin teoreettisesti runkosarjan piikkipaikkaa Hurrikaanilta.

Kotijoukkue oli liikkeellä täydellä rosterilla ja lähti peliin kuusikolla, mutta vieraat saivat pöytäkirjaan vain yhdeksän pelaajaa. Ali Fazli ja Felix Exharevba olivat kyllä mukana Akaassa, mutta eivät osallistuneet edes lämmittelyyn. Vakiolibero Esko Vuorinen ei ollut lainkaan paikalla.

Ensimmäinen erä oli tasoissa vielä tilanteessa 5-5, mutta siitä eteenpäin Akaa-Volley hallitsi tilanteita. Erän tähti oli Tyynismaa lukemin 6/+5. Nuo kuusi pistettä pitävät sisällään kaikki Akaa-Volleyn neljä torjuntapinnaa. Tyynismaa otti illan ottelussa kaikkiaan kuusi torjuntaa. Tähti voidaan myös Loimun puolella antaa keskipelaaja Zhbankoville, jonka tilasto näytti numeroita 5/+5. Kummankaan joukkueen hyökkäystehoissa ei ollut kehumista: Akaa-Volleyn onnistumisprosentti oli 39 ja Loimun 32.

Toinen erä näytti menevän helposti kotijoukkueelle, kun taululla luki parhaimmillaan 15-9. Tuossa vaiheessa Loimu sai syöttäjäkseen passari Tomi Saarisen, joka poistui viivalta vasta lukemissa 15-16. Loppuerä olikin sitten tasainen, mutta kotijoukkue osoittautui terävämmäksi loppumetreillä. Akaan hyökkäysteho nousi 41 prosenttiin, kun Loimun puolestaan laski 21:een.

Kolmas erä alkoi virheiden säväyttämänä. Yleisö sai todistaa sekä syöttö- että hyökkäysvirheitä puolin ja toisin. Akaa-Volley onnistui kuitenkin paremmin ja Kari Raatikainen kutsui loimulaiset aikalisälle lukemissa 8-4. Tuumaustauon jälkeen mentiin tasapäisesti aina tilanteeseen 16-12. Sen jälkeen kotijoukkueen ote alkoi lipsua. Tasatilanteesta 19-19 hakkuri Šmídl haki pari hienoa puolustusta ja se taisi lopulta sytyttää akaalaiset voittamaan muutaman jatkopallon sopivasti ratkaisuhetkillä. Ottelu päättyi Loimun syöttövaihtoon otetun Janne Pyhäjärven virheeseen.

Ottelun jälkeen median eteen astui totisia miehiä. Passari Saarinen kertoi joukkueen olevan terveyshaasteiden edessä, mutta ei selitellyt tappiota niillä.

– Meillä on nyt porukkaa flunssan kourissa ja etenkin hyökkäykset jäivät nuhaisiksi. Taisteltiin kuitenkin mielestäni ihan ok. Kaveri sai vain liian pitkiä pisteputkia välillä.

Raatikainenkin oli luonnollisesti hieman pettynyt.

– Olisihan siinä ollut mahdollisuuksia parempaankin, mutta annoimme vaan liian pitkiä pisteputkia vastustajalle. Olen kuitenkin tyytyväinen peli-ilmeeseen. Lisäksi oli itse asiassa hyvä, että vähemmän peliaikaa saaneet saivat nyt tilaisuuden. Se voi vielä olla arvokasta pudotuspelejä ajatellen.

Loimun seuraava ottelu on loppuaan lähenevän runkosarjan sijoitusten kannalta huipputärkeä kotiottelu sunnuntaina VaLePaa vastaan. Ottelu alkaa 3.3. Raisiossa kello 17:00.

KATSO MYÖS: TilastotRuudun matsikooste