Ducks voitti Loimun juhlaottelussaan

Ducksin otteluraportti:

Vantaa Ducksilla ei ollut sarjapaikan kannalta panosta kauden viimeisessä kotiottelussa, jumbosijalta ei voitu enää nousta. Mutta ottelu oli emoseuran Korson Vedon 90-vuotisjuhlaottelu, joka osaltaan lisäsi panoksia. Lisäksi valmentaja Juho Rajala peräänkuulutti hyvää ottelu ennen esikarsintoja Karelian Hurmosta vastaan.

Juhlaottelu pelattiin samanlaisissa paidoissa, jossa Korson Vedon joukkue voitti kaudella 2003-2004 pronssia. Katsojia oli paikalla 474 ja otteluisäntänä toimi Stark.

Ensimmäinen erä oli aluksi isäntäjoukkueen haparointia, vaikka Henrik Porkka aloittikin sen hienosti ässäsyötöllä. Vieraat menivät jo 14-19 johtoon ja Ducks sai suurimman osan pisteistään Raision virheillä. Mutta Jeremie Murrayn syöttövuorolla ankat tulivat jo 19-19 tasoihin. Myös tupalvaihto jolloin Tommi Mäkelä ja Nico Mäki-Valtari tulivat Milutin Pavisevicin ja Joona Väänäsen tilalle auttoi Mäki-Valtarin parin komean hyökkäyksen ansiosta. Henrik Porkkakin otti erän lopussa muutaman hienon torjunnan.

Vaikka Ducks parhaimmillaan johti erää 23-20 erä venyi jatkopalloille. Lauri Vanhanen, joka oli tullut kentälle Kalle Katteluksen paikalle, sai kunnian lopettaa erä. Numerot isännille 26-24.

Toinen erä oli Raision Loimun. Vieraat sekä hyökkäsivät että puolustivat isäntiä tehokkaammin. Tällä kertaa tuplavaihto jo erän alkupuolella ei tuottanut tulosta. Murray ei myöskään saanut samanlaista syöttöputkea kuin ensimmäisessä erässä.

Loimun Ali Fazli oli ankoille miltei pitelemätön, hän hyökkäsi tehokkaasti ja otti ankkojen hyökkäyksistä pari hienoa torjuntaa. Pari hienoa torjuntaa otti myös Ducksin kapteeni ja passari Joona Väänänen, mutta ei auttanut. Erän alun jälkeen ankat eivät päässeet neljää pistettä Loimua lähemmäksi. Erä vieraille 20-25.

Kolmanteen erään kotijoukkue oli vaihtanut Korson Vedon retropaidat Vantaa Ducksin asuun ja peli kulki. Vaikka erä ehkä oli enemmän vieraiden sulamista kun isäntien hyvyyttä, niin nyt tuntui kaikki onnistuvan. Milutin Pavisevic oli tehokas niin hyökkäyksessä kun torjunnassa ja myös Porkka torjui hyvin. Kun vieraiden syömähammas Ali Fazli puolestaan epäonnistui hyökkäyspelissä niin erä tuli helpon tuntuisesti isännille 25-15.

Neljäs erä jatkui siitä, mihin kolmas päättyi. Ducks meni erän alussa johtoon, osittain vieraiden syöttövirheiden seurauksena. Johto kesti aina tilanteeseen 13-13 saakka, jonka jälkeen muutama pallo mentiin tasatahtiin aina 16-16 saakka. Sen jälkeen Ducks meni taas menojaan. Taas vieraiden syöttövirheet avittivat. Pavicevic oli liekeissä ja tappoi sekä mahdolliset että mahdottomat pallot. Erä ankoille 25-22.

Ottelun parhaina otteluisäntä Stark Raision Loimusta Ali Fazli ja Vantaa Ducksista Milutin Pavisevic. Pro libero oli Ducksin Justin Lui.

Lehdistötilaisuuden kommentit:

Tommi Saarinen, Raision Loimu: “Vaikea oli pelata pienellä rosterilla, meillä oli haastavat lähtökohdat.Tämä oli vaikea peli, mutta sellaista urheilu on. Puolustus ja puolustuksen jälkeinen pelaaminen sujui ajoittain”.

Milutin Pavicevic, Vantaa Ducks: “Nyt tunnelma on hyvä, pelasimme hyvin tänään. Päivän ottelu oli hyvää valmistelua esikarsintoihin Karelian Hurmosta vastaan. Taistelimme hyvin kaikissa erissä, hyvä taistelu on pelissä tärkeintä”.

Valmentaja Kari Raatikainen, Raision Loimu: “En osaa oikein sanoa mitään, tämä oli meiltä minimisaavutus, eikä enempää ansaittu. Romahdimme kahdessa viimeisessä erässä. Hienoa huomata kuitenkin, että kauden aikana vähemmän peliaikaa saaneet pelaajat suoriutuvat hyvin, se on tärkeää jatkon kannalta”.

Valmetaja Juho Rajala, Vantaa Ducks: “Tämä oli arvokas voitto ja antaa itseluottamusta. Pavicevic pystyi hakkaamaan hyvällä tasolla ja meidän tapa pelata toimi. Nyt valmistaudutaan peliin Hurmosta vastaan, fyysisesti ja henkisesti, se on taas uusi peli”.

KATSO MYÖS: Tilastot – Ruudun matsikooste